FreePrograms.me

Jak sloučit oddíly pevného disku?

Как объединить разделы жесткого диска?


Mnoho lidí ví, že pevný disk lze rozdělit do sekcí. Někteří uživatelé se domnívají, že je třeba pevný disk rozdělit na oddíly, zatímco jiní jsou přesvědčeni o opaku. Neřekneme vám, proč je to všechno potřeba, ale pojďme mluvit o jiném problému. Vzhledem k tomu, že naše webové stránky již diskutovaly o otázce rozdělení pevného disku, bylo by logické zvážit následující otázku: jak kombinovat oddíly pevného disku?

Tento problém lze vyřešit pomocí standardních nástrojů operačního systému Windows nebo programů třetích stran. Použijeme standardní nástroje OS Windows.

Vše, co potřebujete, je přejít do nabídky správy disku a odstranit požadovaný oddíl. Nejjednodušší způsob, jak to udělat, je pomocí speciálního příkazu.

Nejprve musíte přejít do nabídky "Start"a zde klikněte na dialogové okno"běhToto okno lze také otevřít pomocí kombinace klávesových zkratek Win+R. Musíte do něj napsat příkaz diskmgmt.msc. Pro dokončení této akce klikněte na "OK".

Как объединить разделы жесткого диска?



Po dokončení výše uvedených kroků se dostanete do nabídky "Správa disku". Bude to vypadat nějak takhle."



Chcete-li odstranit diskový oddíl, musíte provést několik kroků. Klikněte pravým tlačítkem přímo na požadovanou sekci. Poté vyberte položku "Smazat svazek".



Stojí za zmínku, že odstraněním oddílu odstraníte také všechny informace, které na něm byly uloženy. Po kliknutí na "Smazat svazek" objeví se upozornění na ztrátu informací. Proto si informace předem uložte z oddílu, který se odstraňuje.

Po odstranění oddílu budete muset přidat jeho paměť do jednoho hlavního oddílu. Jinými slovy, budete muset vybrat hlavní oddíl, poté na něj kliknout pravým tlačítkem a vybrat "Rozšířit hlasitost". Vypadá to takto.



Nyní vše, co musíte udělat, je potvrdit vaše akce kliknutím na tlačítko „Další“. Po těchto krocích budou oddíly pevného disku sloučeny.

Oddíly pevného disku můžete také sloučit pomocí speciálních programů. Ale přesto se tato operace provádí rychleji pomocí standardních nástrojů Windows.

20. května 2015 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Tulipán
    Tulipán
    4. prosince 2023 10:44
    Ani jsem nevěděl, že je možné to kombinovat a oddělovat. Páni!
  2. Shaty
    Shaty
    5. prosince 2023 17:45
    Při naší práci nějaký génius rozdělil disk na 7 prázdných částí. Teď je můžu kombinovat, díky.