FreePrograms.me

Nastavení DSL 2640U

Настройка DSL 2640U

Router DSL 2640U je určen pro použití doma i v kanceláři. Maximální rychlost přenosu dat podporovaná routerem je 24 Mbps. Jeho hlavním rozdílem je použití technologie DSL (telefonní kabel) pro přenos signálu spíše než LAN kabelu. To je to, co výrazně mění nastavení routeru. Po připojení routeru ke zdroji napájení a počítači můžete začít s jeho nastavením.

Nastavení routeru

Prvním krokem při nastavení je přihlášení do rozhraní routeru. Toto je standardní postup na většině routerů. Potřebujete v adresním řádku jakýkoli prohlížeč zadejte IP adresu 192.168.1.1.

Zadáním tohoto prohlížeče otevře okno, kde musíte zadat své uživatelské jméno a heslo. Toto přihlašovací jméno a heslo je uvedeno na spodní straně routeru, nicméně ve většině případů je pro všechny stejné - admin.

Dalším krokem bude zadání autorizačních údajů na internetu. To lze provést přechodem do části nabídky „Rychlé nastavení“.

V této části zrušte zaškrtnutí políčka „DSL Auto - connect“ a spusťte nastavení ručně:
- VCI je předepsáno 35.
- VPI - 0.

Jednotliví operátoři však mají často vlastní nastavení těchto dvou položek. K dispozici je také funkce QOS, která vám umožňuje rezervovat určitou část kanálu pro určité aplikace. Poté klikněte na „Další“.

Na další stránce musíte vybrat svůj vlastní typ připojení. Proto se vyplatí o tom vědět předem. (V
ve většině případů se jedná o PPP přes Ethernet). A znovu "Další".

Nyní musíte vyplnit pole:
- PPP Username - zadejte uživatelské jméno.
- Heslo PPP - zadejte heslo.

Tyto informace by vám měl poskytnout váš poskytovatel.

Nezapomeňte také zrušit zaškrtnutí položky nabídky „PPP IP extension“. Pokud ji totiž necháte povolenou, později nastanou problémy se zapnutím Firewallu a NAT. A znovu "Další".

Dále zaškrtněte položky nabídky Enable NAT, Enable Firewall a Wan Service. Ten umožňuje ovládat router zvenčí. Pokud to tedy neplánujete, tento bod přeskočte.

Musíte také vymyslet název sítě; A znovu "Další".

Nyní se pustíme do nastavení místní sítě

Koneckonců je to místní síť, která umožňuje všem počítačům připojeným pomocí routeru nejen používat internet, ale také prohlížet soubory umístěné na počítačích v síti.

Proto musíte povolit funkci DHCP a k tomu musíte zadat:
- IP adresa - 192.168.1.1
- Maska podsítě - 255.255.255.0

A znovu "Další".

Tato stránka zobrazuje všechna data, která jsme nakonfigurovali. Proto stačí kliknout na „Uložit/Restartovat“.

Po restartu přejděte do části „Bezdrátové“ a zaškrtněte políčko „Povolit bezdrátové připojení“, zadejte název sítě a klikněte na „Použít“.

Klikněte na restartovat a uložte změny.

Zabezpečení sítě

Vyberte typ šifrování WPA2-PSK, který se nachází v Network Authentication a zadejte silné heslo při připojení k síti. V položce Šifrování WEP vyberte také AES.

Aby váš router mohl začít používat vámi zadaná data, musíte přejít na položku Systém a otevřít kartu „Nástroje“.

Dále klikneme na Save / Reboot a můžeme začít router používat. Router DSL 2640U se celkem snadno konfiguruje a funguje stabilně, takže s instalací a připojením by neměly být žádné problémy.
02. února 2016 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Ivan
    6. prosince 2023 23:42
    Velmi užitečný článek. Děkuji za podrobné pokyny.