FreePrograms.me

Jak optimalizovat MIUI 12: několik tipů

Telefony Xiaomi jsou dnes žádané po celém světě, protože... Čínský výrobce nabízí mnoho zajímavých zařízení pro každý vkus a rozpočet. Řada smartphonů je aktualizována téměř každý rok a přidává do gadgetů nové funkce. Nicméně téměř vždy existují příležitosti ke zlepšení výkonu vašeho zařízení.

Majitelé zařízení mají často při jejich používání dotazy na využití různých možností technologie. Například při koupi nového telefonu – jak přenášet data z Xiaomi do Xiaomi a aby fungovala bez poruch - jak optimalizovat operační systém. Zde se pokusíme poskytnout několik praktických tipů pro optimalizaci výkonu některých aplikací.

Jak můžete optimalizovat MIUI

Pokud se vám váš smartphone zdá poněkud pomalý, můžete jej zkusit zrychlit. Zakažte aplikace, které právě nepoužíváte, a to bude mít příznivý vliv na produktivitu.

Nejprve byste měli deaktivovat funkci Mi Share.

To speciální technologie, která umožňuje sdílet soubory mezi různými zařízeními. Funguje nepřetržitě, ale je potřeba výhradně při přenosu dat do miniaplikací, které jej podporují. Chcete-li jej vypnout, přejděte do nastavení, odtud na „Připojení a sdílení“ a poté na Mi Share. Zde tuto funkci zakážeme.

Odesílání dat na firemní servery.

Věc je úplně k ničemu, zvlášť pokud nejste příliš nadšenci do toho, abyste výrobci pomáhali hledat nejrůznější lagy.

Chcete-li deaktivovat, přejděte do nastavení, odtud do části „Ochrana osobních údajů“ a poté do části „Použití a diagnostika“. Posuňte odpovídající posuvník.

Nyní pojďme optimalizovat Google Play.

Je známo, že tato služba ráda stahuje a aktualizuje různé aplikace, často bez dotazu nebo upozornění majitele gadgetu. Chcete-li se vyhnout zbytečným akcím ze strany Google Play, musíte ji otevřít a přejít do nastavení. Zde přejdeme do sekce „Obecné“. V této sekci zakážeme automatickou aktualizaci aplikací a u možnosti „Stahovat aplikace“ nastavíme možnost „Vždy se ptát“.

Možný Optimalizace MIUI 12 a skrz vývojářská sekce. Ve vhodném režimu můžete systém obecně nakonfigurovat jemněji. Režim vývojáře se zapíná jednoduše - otevřete nastavení, přejděte do části „O telefonu“, rychle klikněte na verzi MIUI, dokud se nezobrazí oznámení o získání práv. Přejděte na „Pokročilá nastavení“, otevřete sekci „Pro vývojáře“ a povolte tam optimalizaci. Stojí za zmínku, že režim je stále testovací a je možný nestabilní provoz.

Pokud chcete prodloužit výdrž baterie telefonu snížením spotřeby energie, můžete zakázat vyhledávání 4G. Na Androidu se to dělá jednoduše, v nastavení hledáme sekci „SIM karty a mobilní sítě“, v ní vybereme kartu, kterou používáme, přejděte do sekce „Preferovaný typ sítě“, přepněte na 3G.

Existují další způsoby, jak optimalizovat svůj smartphone. Pečlivým nastavením vašeho zařízení můžete výrazně urychlit jeho provoz, takže jeho používání bude pohodlnější.

20. srpna 2021 6
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. DeSvErTi
    DeSvErTi
    4. prosince 2023 15:05
    Miyuai jsem používal velmi dlouho a některé věci, které autor napsal, jsem si ani neuvědomoval. Za to má velký respekt 
  2. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 18:03
    MIUI 12, program je opravdu dobrý, ale zaostával, teď jsem vše optimalizoval
  3. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 05:45
    Článek je skvělý, vše je velmi dobře napsané. Nic extra.
  4. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 13:25
    Optimalizoval jsem to podle vašeho článku, vše proběhlo v pořádku, díky Miui12 
  5. ahhlov
    ahhlov
    6. prosince 2023 15:33
    velmi dobré a užitečné rady! skvělý článek! Děkuju! 
  6. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 22:41
     Vše optimalizovala velmi rychle, rychle a efektivně