FreePrograms.me

Oprava mobilního telefonu: Vnitřní pohled

Ремонт Мобильных Телефонов: Взгляд Изнутри



Naši technici nainstalují nový firmware do jakéhokoli telefonu bez ohledu na jeho softwarové a hardwarové funkce a rok výroby. Zeptejme se věci: - jak brzy se na telefonu začnou objevovat určité problémy? 

Alexander: V průměru se můžete soustředit na rok a půl.

— Je to způsobeno nesprávným provozem?

Alexander: Ano, určitě. A důvod je viditelný pouhým okem.

— S jakými problémy lidé přicházejí?

Alexander: Nejčastěji se samozřejmě rozbíjely obrazovky - denně je přišlo vyměnit minimálně 10-15 lidí. Doslova 4-5 měsíců a člověk přestane slyšet své partnery. Například díky tomu, že paměťový modul a CPU jsou u 6700 umístěny nad sebou, při nárazu oba často ztratí kontakt se základní deskou a telefon se přestane zapínat. Je dobré, že pokud telefon přestane fungovat, je snazší najít zdroj problémů. Existují případy, kdy telefon nelze opravit nebo je levnější koupit nový? Pokud je sklo prasklé, ale telefon (zatím) normálně funguje, nemusí to vždy znamenat, že se oprava omezí pouze na výměnu skla. Pokud vyrobí jednoduchý model Nokie za pár hodin, tak super nový iPhone pravděpodobně nebude v jejich možnostech. Pokud se při provozu zařízení vyskytnou poruchy a nelze je odstranit pomocí metod dostupných uživatelům, doporučujeme kontaktovat naše autorizovaná servisní střediska.

Například v roce 2008 byly produkty Apple v Rusku možná ještě ve větším „stavu“ než nyní a opravy byly obvykle prováděny ve známých servisních střediscích, jako je GPDA. Mnoho servisních středisek provádí opravy mobilních telefonů a mobilních telefonů v Moskvě. Opravy mobilních telefonů, smartphonů a tabletů jsou naší specializací. Oprava telefonu může být hardwarová nebo softwarová. Nejprve jsme byli s kolegou překvapeni – proč nepřišel s nápadem „revitalizovat“ zadní část tak jednoduchým způsobem sám Apple? Jak si pamatujeme, první generace jablečných smartphonů nebyla v zásadě určena pro náš trh a po instalaci oficiálního firmwaru okamžitě ztratily všechny nainstalované obklady a proměnily se v lepším případě na iPod Touch. Celkem technická základna našeho servisu opravuje a servisuje více než 5000 modelů mobilních telefonů od různých výrobců. Oprava smartphonů a mobilních telefonů je v podstatě výměna obrazovek, pouzder a klávesnic, které skončily svou životnost vinou samotného majitele. Mezi nejčastější služby patří výměna: obrazovek, kamer, displejů, pouzder, dotykových obrazovek, nabíjecích kabelů, tlačítek, SIM karet, mikrofonů a reproduktorů; Celá procedura netrvá déle než 30 minut. Výměna kamery, displeje, skla a dotykového displeje, mikrofonu nebo reproduktoru, napájecího a nabíjecího konektoru, výměna kabelu, vyčištění a obnova „zatopeného“ nebo „utopeného“.

Telefony se samozřejmě ukázaly být kompaktnější, ale podívejme se, jak to vypadá na příkladu Nokie 6700. Její centrální procesor, který má také vestavěný video akcelerátor, je umístěn přímo pod paměťovým modulem. To, že se jedná o Nokii, je samozřejmě stále znát, ale alespoň Vertu používá upravený firmware. A tak vezli přístroje Nokia, které kromě toho, že byly oblíbené, byly také nejvíce opravitelné. Například kabely – pokud s nimi zacházíte stejně jako s jejich protějšky Nokia. Nokia 8800 má typický problém – ucpává se mřížka reproduktoru. Nokia 6233 s verzí firmwaru 3.10. Vzhledem k rozdílu v ceně (a ta kopie v Rusku stojí 120 000 rublů) vyvolává neochota kluků z Mobiada napínat i mírnou závist. Nosil několik jejich kopií a prodával je v Rusku. Rozhodl se nehledat dobro od dobra a všech dovezených 8910i, asi 1000 exemplářů, jsem dostal k úpravě. Ten úplně první programátor. Dovolím si poznamenat, že jsem na to šel nejen z touhy vydělat na problémech jiných lidí (i když, nebudu lhát, programátor za to mnohokrát zaplatil), ale také ze zvědavosti. Obvykle mi přinesli 30-40 zařízení najednou, trvalo to asi půl hodiny a i s přihlédnutím k „velkoobchodní slevě“ až 70 rublů na firmware jedné kopie to dopadlo dobře. Odstraníme jakoukoli nefunkčnost mobilních telefonů a smartphonů, od selhání softwaru až po zotavení z vážného mechanického poškození nebo oxidace systémové desky po vniknutí kapaliny. Nedá se říct, že by přišlo hodně lidí, ale proud byl neustálý a někteří zákazníci z toho období se stále hlásí. Nemohu říci, že by poté s klienty nebyly vůbec žádné problémy – ne, jen s Directem si nevystačíte, zvláště s ohledem na cenu kontaktu za nejzajímavější slova dosahující 10 dolarů a více za proklik ( například kliknutí na požadavek „iPhone“ stojí 5–10 USD). Stačí vytočit uvedené telefonní číslo a poradit se s jedním z manažerů, kteří se starají o opravy našich mobilních telefonů.


05. července 2017 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 20:15
    Oprava telefonu je poměrně problematická, pokud telefon nestojí více než 20.000 XNUMX, je snazší koupit nový