FreePrograms.me

Jak odstranit datum z fotografie v počítači

Как убрать дату с фотографии на компьютере


Mnoho digitálních fotoaparátů a aplikací pro fotoaparáty, které jsou předinstalované v chytrých telefonech, zanechává na fotografiích datum. Na jednu stranu je to velmi pohodlné, protože můžete zjistit čas, kdy byl snímek pořízen, aniž byste se podívali na jeho vlastnosti, ale na druhou stranu může být tento text pro konkrétního uživatele zbytečný, takže je potřeba jej vymazat velmi naléhavé.

Odstranění data z fotografie



Není mnoho programů, které by dobře zvládly úkol, který nás zajímá, ale stále existuje optimální řešení. V tomto článku vám řekneme, jak odstranit datum z fotografie, bez Photoshopu a podobných těžkých, drahých produktů, ale s pomocí Movavi Photo Editor. Program je placený, ale funkčnost jeho zkušební verze bude v našem případě dostačující. Pojďme tedy začít.

Stáhněte si Movavi Photo Editor z oficiálních stránek https://www.movavi.ru/photo-editor/

  1. Po stažení a instalaci programu jej spusťte a otevřete fotografii s datem. K tomu můžete použít položky nabídky "Soubor" - "Otevřeno" nebo vyvolejte kontextovou nabídku kliknutím pravým tlačítkem na obrázek a vyberte "Otevřít pomocí".

Как убрать дату с фотографии на компьютере


Klikněte na tlačítko "Odstranění objektů" a vyberte nástroj "Štětec" na panelu vpravo. V případě potřeby můžete upravit jeho velikost (tloušťku čáry).



„Nakreslete“ datum na fotografii co nejpřesněji pomocí vybraného nástroje a poté klikněte "Vymazat".



Tip: Pro zjednodušení úkolu můžete použít "kouzelná hůlka", umístěný napravo od "štětce".




Spustí se proces zpracování obrazu, který zabere velmi málo času.



Datum bude z fotografie vymazáno. Jakýkoli jiný ochranný nápis nebo vodoznak lze z obrázku odstranit úplně stejným způsobem.



Poznámka: V některých případech může být vyžadován další nástroj "Razítko" - dokonale odstraňuje zbývající stopy.




Chcete-li uložit zpracovaný obrázek, rozbalte nabídku "Soubor" a vyberte položku "Uložit jako…" nebo klikněte na podobné tlačítko na spodním panelu.



V dialogovém okně, které se objeví na obrazovce, zadejte preferovaný název souboru a určete složku, do které jej chcete uložit. Kromě toho můžete vybrat formát, i když jeho změna se nedoporučuje, a vymazat údaje o poloze, pokud existují, jsou součástí fotografie. Pro dokončení postupu klikněte "Uložit".



Po několika sekundách bude obrázek exportován do vašeho PC a Movavi Photo Editor vás upozorní, že postup byl úspěšný.

Závěr



Nyní víte, jak z obrázku nebo fotografie odstranit nápis, ať už je to datum a/nebo čas vytvoření souboru, logo nebo vodoznak – na tom nezáleží. Movavi Photo Editor popsaný v článku se s tímto druhem úkolu dobře vyrovná a lze jej použít pro vážnější účely - retušování, zlepšení kvality, obnovení obrázků atd. V tomto případě však budete muset zaplatit za licenci.
08. července 2018 6
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Liabreath
    Liabreath
    21. listopadu 2023 19:38
    Někdy nastane chvíle, kdy opravdu potřebujete odstranit datum z fotografie. Podíval jsem se na spoustu různých aplikací a rozhodl jsem se pro tuto. Obecně je to velmi jednoduché a pohodlné. Doporučuji všem! 
  2. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 12:36
    Podařilo se mi odstranit datum! Moc děkuji za tak jasný článek! 
  3. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 20:51
    Nemyslel jsem si, že je možné tak snadno odstranit datum a čas 
  4. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 13:52
    Můžete použít Photoshop, je to hotovo dvěma kliknutími, hodně štěstí
  5. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 23:36
    Datum jsem z fotky odstranil snadno a rychle, moc se mi to líbilo, děkuji