FreePrograms.me

Jak vyřešit chybu nezabezpečeného připojení

Способы устранения ошибки, связанной с незащищенным соединением

Internet je hlavní živnou půdou pro počítačové viry. Vývojáři prohlížečů proto do svých produktů zabudovávají různé produkty, které se snaží zabránit virové hrozbě proniknout do počítače nebo podvodníkům získat důvěrné informace, například údaje o bankovních kartách. V tomto ohledu se mohou uživatelé různých prohlížečů pravidelně setkávat se zprávou o nezabezpečeném připojení.

Když se uživatel pokusí přejít na zabezpečenou stránku, ale prohlížeč nedokázal ověřit bezpečnostní certifikáty tohoto webového zdroje, objeví se na obrazovkách počítačů uživatelů chyba označující nezabezpečené připojení. Podobný problém může nastat nejen kvůli možné nezabezpečenosti stránek, ale také kvůli tomu, že různé faktory bránily ověření certifikátů.

Způsoby, jak vyřešit chybu nezabezpečeného připojení



Níže se podíváme na maximální počet metod, které mohou pomoci vyřešit problém s nezabezpečeným připojením (bez ohledu na to, jaký webový prohlížeč používáte).

Metoda 1: Nastavte správné datum a čas



Bezpečnostní certifikáty mají přísně omezené podmínky, takže pokud máte v počítači špatně nastaveno datum a čas, prohlížeč nemohl ověřit zabezpečení webu, a proto zablokoval přechod na něj.

  1. Pokud se ve vašem případě vyskytne nesprávné datum a čas, klikněte pravým tlačítkem myši na informace o datu a čase v zásobníku a vyberte položku v kontextové nabídce, která se zobrazí "Nastavení data a času".

    Способы устранения ошибки, связанной с незащищенным соединением


  2. Na obrazovce se objeví okno, ve kterém bude potřeba nastavit správné datum a čas (nejlépe, pokud aktivujete automatickou detekci těchto parametrů).




Metoda 2: deaktivace antiviru



Některé antivirové programy, které věnují příliš velkou pozornost bezpečnosti uživatele na internetu, mohou také ovlivnit provoz prohlížeče a blokovat přechod na zdánlivě nebezpečné stránky.

V takovém případě, abyste potvrdili nebo vyloučili tuto možnost problému, budete muset antivirus na chvíli úplně zakázat. Jakmile to uděláte, zkuste přejít na problematickou stránku – pokud problém zmizí, pak jsme pouze potvrdili náš odhad.

Poté, abyste neztratili svůj antivirus, budete muset přejít do jeho nastavení a pokusit se zjistit, která nastavení blokují přechod na chráněné stránky. Je možné, že byste měli zakázat skenování sítě nebo SSL (může se jednat o nastavení související s skenováním internetu).

Metoda 3: eliminace virové aktivity



Pokud je problém pozorován na více než jedné stránce, můžete si myslet, že se ve vašem počítači usadil virus, který blokuje normální provoz prohlížeče.

V takovém případě byste měli zkontrolovat, zda váš počítač neobsahuje nějaké typy hrozeb. Chcete-li to provést, můžete použít buď nástroj pro skenování systému ve vašem počítači, nebo software speciálně určený pro tento účel, jako je například nástroj Dr.Web CureIt, nebo jakýkoli podobný.

Pokud v důsledku skenování stále nacházíte v počítači viry, nezapomeňte je odstranit a poté restartujte počítač. Je pravděpodobné, že poté prohlížeč nebude fungovat normálně, protože jeho správné fungování již bylo narušeno, což znamená, že vám může pomoci následující metoda v našem článku.

Metoda 4: Přeinstalujte prohlížeč



Mnoho problémů s jakýmkoli programem lze vyřešit provedením postupu přeinstalace. To je to, co chceme udělat ve vztahu k webovému prohlížeči.

  1. Nejprve budete muset odinstalovat prohlížeč. Chcete-li to provést, otevřete "Kontrolní panel" a přejděte do sekce "Programy a funkce".



  2. Najděte svůj prohlížeč v seznamu nainstalovaných programů, klikněte na něj pravým tlačítkem a vyberte "Vymazat".



  3. Na obrazovce se zobrazí odinstalační program prohlížeče, pomocí kterého budete muset dokončit odstranění prohlížeče.

  4. Nyní, aby se prohlížeč pro jistotu odinstaloval, měli byste vyčistit registr Windows. Chcete-li to provést, otevřete okno "Běh" klávesová zkratka Win + R a napište do něj následující typ příkazu:

    regedit




  5. Pro spuštění registru bude systém vyžadovat administrátorská práva. Jakmile se otevře požadované okno, zavolejte pomocí klávesové zkratky vyhledávací lištu Ctrl + F a napište do něj název vašeho prohlížeče. Odstraňte všechny zjištěné klíče spojené s vaším webovým prohlížečem.



  6. Když je váš počítač zbaven stop prohlížeče, vše, co musíte udělat, je zajistit výsledek restartováním počítače.

  7. Od této chvíle můžete přistoupit k instalaci prohlížeče. Nejprve si budete muset stáhnout nejnovější distribuci. Upozorňujeme, že je nutné jej stáhnout výhradně z oficiálních stránek vývojáře. Nainstalujte prohlížeč do počítače.


Metoda 5: Obnovení systému



Pokud vás problém s nezabezpečeným připojením nedávno začal obtěžovat, můžete zkusit provést proces obnovení systému, který spočívá v navrácení počítače do stavu, v jakém byl předtím.

  1. Otevřít "Kontrolní panel", další přechod do sekce "Zotavení".



  2. Vyberte si ve prospěch položky "Spuštění obnovení systému".



  3. Na obrazovce se zobrazí body, mezi kterými budete muset vybrat ten, ke kterému se systém vrátí.


Vezměte prosím na vědomí, že proces obnovení systému může trvat poměrně dlouho (pokud byl bod vrácení vytvořen již před dlouhou dobou, může vám tento postup trvat několik hodin).


Po dokončení obnovy systému zkontrolujte funkčnost prohlížeče.

Metoda 6: Deaktivujte bránu Windows Firewall



Ve vzácnějších případech může být chyba ovlivněna také integrovaným bezpečnostním nástrojem počítače – bránou Windows Firewall. V této metodě byste se měli pokusit ji na chvíli zakázat, abyste zkontrolovali, zda to není příčinou chyby.

  1. Chcete-li to provést, přejděte na stránku "Ovládací panely"a poté vyberte sekci "Okna Brandmauer".



  2. V levé části okna přejděte na položku "Zapnout nebo vypnout bránu Windows Firewall".



  3. Na obrazovce se otevře okno, ve kterém byste měli ve dvou krocích deaktivovat firewall. Poté zkontrolujte funkčnost prohlížeče. Pokud problém přetrvává, znovu aktivujte bránu firewall.


Toto jsou základní doporučení, která vám mohou pomoci vyřešit problém s nezabezpečeným připojením ve vašem webovém prohlížeči. Pokud by vám mohla pomoci jiná metoda, která nebyla součástí tohoto článku, podělte se o ni v komentářích.
11. srpna 2017 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Resident
    19. listopadu 2023 22:57
    Díky za článek, nastavení času a data pomohlo vyřešit problém s nezabezpečeným připojením.
  2. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 10:26
    Moc děkuji za tak jasný a užitečný článek! všechno klaplo! 
  3. GodyVody
    GodyVody
    4. prosince 2023 20:07
     Teď doufejme, že viry nenajdou můj počítač
  4. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 18:45
    Používám Yandex.browser, má zabudovanou antivirovou ochranu