FreePrograms.me

Jak otočit video v Sony Vegas

Как повернуть видео в Sony Vegas

Stále více uživatelů se zapojuje do střihu videa pomocí profesionálních programů. Jedním z nejoblíbenějších postupů při zpracování videa je otáčení videa požadovaným směrem. Dnes se blíže podíváme na to, jak se tento postup provádí v oblíbeném programu Sony Vegas.

Sony Vegas je jedním z předních programů, které byly kdy vyvinuty pro domácí a profesionální úpravy. Program má mnoho funkčních schopností, které vám umožňují převést ty nejmenší nápady do videa. Pokud jste právě začali chápat možnosti tohoto programu, pravděpodobně jste si již všimli, že je docela obtížné jej nazvat intuitivním. Uživatelé mají mimo jiné často otázku, jak otočit video v tomto programu.

Jak otočit video v Sony Vegas



Program neposkytuje jeden způsob otáčení videa, ale dva najednou. První metoda je nejjednodušší, ale také vám umožní otočit video pod jasným úhlem, o 90 nebo 180 stupňů doprava nebo doleva. Druhá metoda je užitečná, pokud chcete ručně určit úhel natočení videa.

Metoda 1: přes vlastnosti souboru (jednoduché otočení)



  1. V případě potřeby otevřete video v programu, který chcete otočit. Přejděte na kartu na levé straně "Všechny mediální soubory", klikněte pravým tlačítkem na miniaturu náhledu videa a vyberte "Vlastnosti".

    Как повернуть видео в Sony Vegas


  2. V záložce "média" budete moci najít položku "otočit", ve kterém budete muset vybrat požadovanou možnost otočení videa, například o 90 stupňů proti směru hodinových ručiček. Chcete-li změny přijmout, klikněte na tlačítko "OK".




Metoda 2: Prostřednictvím nabídky Pan and Crop Events (komplexní rotace)



  1. Otevřete video v Sony Vegas, se kterým bude proveden další postup. V dolní části okna uvidíte videokazetu, v jejíž pravé části budete muset kliknout na miniaturní ikonu "Události posouvání a ořezávání".



  2. Na obrazovce se objeví nové okno, ve kterém budete muset najet myší na náhled videa. Když se šipka kurzoru zakulatí, začněte otáčet videem a dejte mu požadovaný úhel. Po nastavení požadovaného úhlu jednoduše zavřete okno.


Doufáme, že vám tento článek dokázal ukázat, že ořezávání v Sony Vegas je docela jednoduché. Které metody se vám nejvíce líbily?
27. června 2017 6
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Liabreath
    Liabreath
    21. listopadu 2023 19:50
    Wow, o tomhle jsem ani nevěděl. Děkujeme za užitečné informace! 
  2. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 14:53
    Podařilo se mi otočit video s lehkostí! Moc děkuji za užitečný a jasný článek! 
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 20:20
    Sony vegas je velmi snadné otočit obrázek, stačí dvakrát kliknout a otočit jej, kam chcete, nebo RMB a tam vybrat vlastnosti, které chcete s obrázkem videa udělat
  4. Hervi
    9 Leden 2024 20: 24
    Děkuji, nedávno jsem začal používat Sony Vegas, návod pomohl
  5. Ilnaz
    9 Leden 2024 23: 16
    Moc děkuji za článek, velmi užitečný, pomohl mi v práci