FreePrograms.me

Jak přetočit video na počítači?


Nejčastěji je video natočené telefonem nebo fotoaparátem později prohlíženo na počítači. A mnoho uživatelů v této situaci čelí skutečnosti, že video musí být otočeno o 90 stupňů doprava nebo doleva. To vše se děje díky tomu, že jste ho v době natáčení videa na stejném telefonu drželi v nepřirozené poloze. A musíte uznat, že na video otočené na bok se na počítači málokdo rád dívá. Zkusme přijít na následující otázku: jak převrátit video na počítači? Video můžete otočit požadovaným směrem pomocí programů, konkrétně video konvertorů, editorů videa nebo pomocí běžných přehrávačů.

Podívejme se na problematiku otáčení videa nejprve na standardním přehrávači médií operačního systému Windows Media. Tento přehrávač je okamžitě nainstalován s operačním systémem. A stojí za zmínku, že otáčení videa v tomto přehrávači je velmi snadné.

Nejprve si musíte video stáhnout do počítače. Poté je třeba toto video otevřít pomocí programu Windows Media Player. Nyní zůstává záležitost malá. V tomto přehrávači lze videa otáčet o 90 stupňů v různých směrech a také o 180 stupňů. A otáčení videa zde je velmi snadné: musíte současně stisknout tlačítka "CTRL+ALT+↑".

Poslední znak označuje klávesy se šipkami, tedy klávesy pro pohyb. Jsou umístěny ve spodní části klávesnice. Princip otáčení videa v programu Windows Media Player je jednoduchý: stiskněte kombinaci kláves a šipku, která odpovídá požadovanému směru otáčení.

Výše uvedený způsob otáčí video pouze po dobu sledování. Za zmínku také stojí, že operaci otáčení videa lze podobným způsobem provést v mnoha jiných přehrávačích médií. Pokud potřebujete video trvale otočit, musíte provést následující. Můžete použít Program Movavi, který si můžete stáhnout z našich webových stránek.

Po instalaci budete muset spustit program Movavi a poté do něj přidat požadované video. Chcete-li to provést, stiskněte tlačítko "Přidat mediální soubor". Poté vyberte a otevřete požadované video. Poté musíte otevřít kartu v programu "Mé soubory" a přetáhněte video do "Časové měřítko".

Dále musíte najít záložku "Эффекты"a najít v něm položku"Proměna"Zde najdete možnosti, jak otočit video v různých směrech o 90 stupňů a otočit video o 180 stupňů. Poté, co vyberete požadovaný úhel otočení, klikněte na tlačítko"platit".

Zbývá jen uložit upravené video. Chcete-li to provést, klikněte na "Udržet"a vyberte položku"Uložit jako soubor videa". Vyberte požadovaný formát a uložte. Video v počítači můžete otáčet různými způsoby. Oba způsoby popsané v článku jsou velmi jednoduché a účinné.
15. května 2015 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Denis
    9. května 2019 21:51
    Snažil jsem se to udělat, jak jsi popsal. Ale video se prostě neotočí. Možná nemám stejný přehrávač videa? Stiskl jsem klávesy, které jste naznačil.
  2. Shaty
    Shaty
    5. prosince 2023 17:07
    Aha, celý život se potýkám s převrácenými videi, která si přenáším z telefonu do počítače) děkuji)