FreePrograms.me

Změna jazyka v Mozilla Firefox

Меняем язык в Mozilla Firefox

Při stahování nebo instalaci jakéhokoli programu existuje vždy možnost udělat chybu a nainstalovat aplikaci v jazyce, který není ten, který byste chtěli. Dnes se dozvíte, co musíte udělat, abyste změnili jazyk rozhraní v prohlížeči Mozilla Firefox na jiný. předmluva

Na internetu najdete na toto téma velké množství materiálů. Faktem ale je, že tam s největší pravděpodobností najdete popis procesu změny jazyka, který preferujete pro zobrazování stránek, ale to nijak neovlivní změnu jazyka samotného rozhraní webového prohlížeče.

Меняем язык в Mozilla Firefox


Podívejme se na to, jaké kroky je třeba provést pro změnu jazyka samotného prohlížeče Mozilla Firefox.

Instalace jazykových balíčků

Nejprve musíte pochopit, že v závislosti na tom, v jakém jazyce bude daný webový prohlížeč stažen, bude nejprve dostupný pouze tento jazyk rozhraní. Pokud máte ruský jazyk, ale chcete například přidat anglickou lokalizaci, postupujte takto:
  1. Klikněte na tento odkaz https://addons.mozilla.org/en/firefox/language-tools/.
  2. V seznamu vyhledejte jazyk, který chcete dodatečně nainstalovat, a klikněte na tlačítko Nastavte lokalizaci naproti tomuto jazyku.



  3. Klikněte na tlačítko Přidat do Firefoxu a počkejte, až prohlížeč stáhne balíček s vybranou lokalizací.



Výběr jazyka

Instalace jazykového balíčku je jen prvním krokem. Nainstalovaný jazyk je ještě potřeba aktivovat. Chcete-li to provést, postupujte takto:
  1. Do adresního řádku prohlížeče Mozilla Firefox zadejte následující příkaz: about:config, poté klikněte vstoupit na klávesnici.



  2. Klepněte na tlačítko Slibuji, že si dám pozor!
  3. V Vyhledávání zadejte následující: intl.locale.matchOS.



  4. Pokud je hodnota tohoto parametru: pravdivý, změňte to na nepravdivýpoklepáním levým tlačítkem myši na něj.



  5. Dále v terénu Vyhledávání zadejte následující parametr vyhledávání: general.useragent.locale.



  6. Jakmile toto nastavení najdete, změňte v poli kód jazyka Hodnota. Chcete-li to provést, dvakrát klikněte na hodnotu general.useragent.locale.



Většinu kódů jazyků můžete zobrazit tento odkaz. Po změně jazykového kurzu se při příštím přihlášení do prohlížeče jazyk rozhraní změní na vámi nastavený jazyk.
03. června 2016 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Cherepah
    22. září 2017 02:43
    Děkuji, povedlo se.
    Můžete přidat: pokud nepoužíváte nejnovější verzi Firefoxu a nechcete aktualizovat, pak přechodem na „Instalovat lokalizaci“ uvidíte, že tlačítko „Přidat do Firefoxu“ je neaktivní a „Tento doplněk je nekompatibilní s vaší verzí Firefoxu.“ Stačí kliknout na „Zobrazit další verze“ a tam vybrat příslušnou verzi, například „Verze 51.0 Vydáno 24. ledna 2017 401.1 KiB funguje s Firefoxem 51.0 - 51.*“ (zelené tlačítko vám to řekne).
  2. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 17:42
    Taky jsem to předtím měl. Musel jsem kompletně odinstalovat a znovu nainstalovat. Ale to proto, že tento článek tehdy neexistoval.
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 21:44
    Změnil jsem jazyk děkuji moc můj oblíbený prohlížeč