FreePrograms.me

Připojení notebooku k TV přes Wi-Fi

Подключаем ноутбук к телевизору через Wi-Fi

Nejčastěji najdete způsoby na internetu připojení notebooku k TV prostřednictvím drátových technologií. Například pomocí HDMI, VGA kabelů. Můžete to ale udělat i pomocí bezdrátového připojení Wi-Fi. Přesně o tom bude dnes pojednávat tento článek. V první řadě je tedy nutné, aby ke stejnému byla připojena i samotná televize bezdrátová síť, stejně jako váš notebook. Jakmile si tím budete jisti, musíte na svém notebooku nastavit server DLNA. Nejčastěji k tomu stačí nastavit "Soukromé" (Domů). Pokud je zde toto vše, ve výchozím nastavení se na vašem notebooku stanou veřejnými 4 složky „Videa“, „Dokumenty“, „Hudba“ a „Obrázky“. Pokud chcete, můžete zveřejnit další složky.

Nyní zapněte televizor a přejděte do části, kde vidíte seznam připojených zařízení. Například na televizoru Sony Bravia můžete kliknout na tlačítko Domů a zde vybrat sekce „Hudba“, „Obrázek“ nebo „Video“ a sledovat obsah, který je tam na notebooku. Televizory LG mají sekci SmartShare. V této sekci uvidíte obsah všech sdílených složek a konkrétně obsah složek připojeného notebooku.

V některých případech to lze ještě zjednodušit. Pokud jste povolili režim DLNA (nastavte síť na domácí), můžete kliknout pravým tlačítkem myši na soubor, který chcete přehrát na televizoru, a vybrat „Hrát dál". Ve vašem případě zde bude název připojeného televizoru.
Подключаем ноутбук к телевизору через Wi-Fi


Pro vysílání obecně všeho od notebooku po televizi přes bezdrátové připojení Wi-Fi je nutné, aby měl podporu technologií Miracast a Intel WiDi. Podpora těchto technologií je navíc dostupná pouze na chytrých televizorech.

Pokud je ale vaše televize obyčejná, ale má vstup HDMI a chcete ji připojit k notebooku přes Wi-Fi, lze to udělat. To však bude vyžadovat nákup dalších zařízení. Takovými zařízeními mohou být Google Chromecas nebo Android Mini PC. S těmito zařízeními můžete streamovat naprosto vše do vaší televize z notebooku pomocí Wi-Fi. Tento článek se zabýval skutečnými způsoby připojení notebooku k televizoru pomocí bezdrátového připojení Wi-Fi.
24. března 2016 5
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. NIKITA2613
    NIKITA2613
    5. prosince 2023 13:24
    Všechno je prostě super, pochopil jsem, jak se připojit z notebooku, děkuji 
  2. ahhlov
    ahhlov
    6. prosince 2023 14:45
    Okamžitě jsem připojil svůj notebook k televizi! Článek je velmi zajímavý a užitečný! 
  3. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 21:48
    Budu muset zkusit připojit telefon stejným způsobem. Děkuju.
  4. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 23:14
    Zajímavé technologie Nevím, že se můžete připojit k televizi přes wi-fi notebook