FreePrograms.me

Jak vyměnit grafickou kartu na notebooku?


Mnoho z nás má dnes také notebooky. Pokud srovnáte notebook a stolní počítač, první i druhý mají svá pro a proti. Stolní počítač snadné očistit od prachu a není příliš obtížné v něm změnit jakoukoli část. U notebooku si ale v tomto ohledu budete muset pohrát. Dnes si povíme, zda se vyplatí měnit grafická karta v notebooku na výkonnější nebo je výhodnější pořídit si nové zařízení. Na stolním počítači není výměna grafické karty tak obtížná. Pokud nejste spokojeni se silou staré, musíte si koupit výkonnější grafickou kartu a vyměnit ji sami nebo s pomocí odborníka. U notebooku je ale všechno jinak.

Pamatujte na velikost grafických karet ve stolním počítači. Jsou poměrně velké velikosti. Notebook je přenosné zařízení, ve kterém je grafická karta podstatně menší.

Úplně prvním problémem při výměně grafické karty za výkonnější je aktuálně používaný typ. Pokud váš notebook používá takzvanou integrovanou grafickou kartu, je nepravděpodobné, že bude nahrazena. V tomto případě je grafický systém zabudován do centrálního procesoru a nelze jej samostatně měnit. Výměna samotného procesoru ale stojí spoustu peněz a zabere to spoustu času.

Pokud jde o integrovanou grafickou kartu, téměř ve všech případech ji není možné vyměnit za výkonnější. V takové situaci je lepší zvolit výkonnější model notebooku, protože to bude finančně výhodnější.

A samozřejmě existují notebooky s diskrétními grafickými kartami. Samotné slovo diskrétní označuje možnost výměny samotné grafické karty. Ale ani zde není vše tak jednoduché. Velmi často jsou diskrétní grafické karty notebooků připájeny k základní desce. To znamená, že pro její výměnu musíte odpájet starou grafickou kartu ze základní desky a poté připájet novou. Ve většině případů to dokážou pouze zkušení specialisté. A není těžké uhodnout, že kvůli vysoké složitosti výměny bude samotný postup drahý.

Máte štěstí, pokud má váš notebook speciální konektory pro grafickou kartu MXM. S tímto konektorem můžete grafickou kartu vyměnit sami, ale nezapomeňte, že musíte mít v této oblasti alespoň nějaké zkušenosti. V důsledku toho můžeme říci, že před výměnou grafické karty musíte zjistit, která je ve vašem zařízení. Pokud je grafická karta integrována, je výměna prakticky nemožná, ale pokud je diskrétní a dokonce i s konektory MXM, je výměna docela možná. Chcete-li vyměnit grafickou kartu sami, musíte mít v této oblasti zkušenosti.
06. března 2016 5
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Qwe45
    Qwe45
    3. prosince 2023 17:30
    Přišel jsem na to, jak vyměnit grafickou kartu, děkuji mnohokrát
  2. DeSvErTi
    DeSvErTi
    4. prosince 2023 17:45
    Děkuji, jen jsem potřeboval vyměnit grafickou kartu na mém starém notebooku

  3. ahhlov
    ahhlov
    6. prosince 2023 13:29
    Už dlouho jsem chtěl vyměnit grafickou kartu! Změna proběhla velmi rychle! Děkuju! Článek je jasný a informativní! 
  4. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 23:38
    Brzy si budete moci tisknout inzeráty o pohodovém týpkovi, co opravuje počítače)))
  5. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 23:44
    Nejsem si jistý, ale je lepší vyjmout grafickou kartu ze samotného notebooku, je lepší kontaktovat servisní středisko, udělají lepší práci a vyčistí notebook