FreePrograms.me

Touchpad na notebooku nefunguje - co dělat?

Не работает тачпад на ноутбуке - что делать?

Právě kvůli mobilitě jsou dnes notebooky extrémně oblíbené. Notebook je skvělý počítač, ale s mnohem menšími rozměry a větší přenosností. Dnes si povíme o jedné komponentě všech moderních notebooků. Pojďme analyzovat takovou součást, jako je touchpad, jmenovitě zvažte důvody její nefunkčnosti. Touchpad je tedy analogem počítačové myši. Toto zařízení je malá senzorová jednotka umístěná na speciálním panelu. Touchpad má téměř všechny možnosti počítačové myši.

Pokud touchpad na vašem notebooku nefunguje, musíte provést několik jednoduchých kroků. Nejprve musíte zkontrolovat, zda je na vašem notebooku vůbec zapnutý. Ve většině případů má notebook speciální tlačítko s ikonou touchpadu, které lze použít k zapnutí a vypněte to respektive. Stává se, že toto tlačítko funguje pouze společně se stisknutou klávesou Fn. Toto vše si nezapomeňte zkontrolovat, protože toto jsou nejčastější důvody, proč touchpad nefunguje.

Jsou situace, kdy se touchpad za žádných okolností nechce zapnout. V této situaci musíte zkontrolovat, zda je touchpad povolen v systému BIOS. Pro každý model notebooku Přihlášení do systému BIOS může být jiný.

Ještě vzácněji se touchpad nemusí zapnout kvůli nedostatku ovladačů. Můžete to zkontrolovat ve Správci zařízení v nabídce "Myši a jiná polohovací zařízení". Pokud v této nabídce nic není nebo se touchpad zobrazuje se žlutým trojúhelníkem, musíte pro něj nainstalovat ovladače. Můžete si je stáhnout z oficiálních stránek výrobce notebooku nebo pomocí speciálních nástrojů, např. DriverPack Řešení.

Pokud vám nic z výše uvedeného nepomohlo oživit touchpad vašeho notebooku, problém zde bude skrytý ve fyzické nebo softwarové poruše zařízení, kterou lze opravit pouze v servisním středisku. Pokud váš touchpad nefunguje, zde uvedená doporučení vám pomohou jej oživit. Pokud jsou problémy vážné a nemůžete je opravit, musíte notebook odnést do servisního střediska. Jako poslední možnost můžete na notebooku použít běžnou USB myš.
30. listopadu 2015 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. DeSvErTi
    DeSvErTi
    4. prosince 2023 19:06
    Děkuji, právě se mi rozbil touchpad na notebooku. I když od koupě uběhl teprve rok 
  2. ahhlov
    ahhlov
    5. prosince 2023 08:06
    Podařilo se mi zapnout touchpad na poprvé! článek je cool a srozumitelný
  3. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 22:58
    A jsem rád, že se mi to konečně zlomilo.