FreePrograms.me

Obnova dat pomocí programu PhotoRec

Восстанавливаем данные с помощью программы PhotoRec

Náhodné vymazání dat do koše, poškození paměťových médií – to je jen několik důvodů, proč můžete přijít o důležitá data. Jakým způsobem lze obnovit omylem smazaná nebo poškozená data? Hlavním nástrojem pro tyto účely jsou specializované programy, o jednom z nich si dnes povíme. Program se jmenuje PhotoRec a s jeho pomocí mohou uživatelé obnovit ztracené soubory. Každý program tohoto typu má seznam konkrétních souborů a dat, která může obnovit. PhotoRec vám pomůže obnovit většinu hlavních obrazových formátů, zvukových souborů, hlavních formátů elektronických dokumentů a dokonce i archivních formátů.

Pomocí programu PhotoRec můžete obnovit ztracená data z paměti digitálního fotoaparátu, pevných disků a CD. Zde stojí za zmínku, že daný program je kompatibilní s téměř všemi operačními systémy.

Důležitým bodem je, že program PhotoRec v provozním režimu používá přístup pouze pro čtení, například pro obnovu fotografií z paměťových karet. To vám umožní snížit pravděpodobnost poškození obnovených souborů na minimum.

Princip fungování PhotoRec je velmi jednoduchý. Spustíte program, poté vyberete sekce, které chcete skenovat, a rozhodnete se pro nastavení vyhledávání. Pokud jde o ostatní nastavení, nelze je během procesu obnovy změnit, protože všechna základní nastavení nastavená v programu jsou pro proces optimální obnova dat. Na internetu můžete najít srovnávací testy PhotoRec s jinými podobnými programy. A výsledky jsou prostě úžasné: PhotoRec obnoví mnohonásobně více ztracených dat než jakýkoli jiný program.

Stáhněte si PhotoRec zdarma


Stáhněte si program z oficiálních stránek http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
03. února 2016 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Klayse
    6. prosince 2023 14:33
    Aplikaci pro obnovu dat vymysleli skutečně gramotní lidé. Děkuju.