FreePrograms.me

Jak používat Wireshark?

Как пользоваться программой Wireshark?

Dnes existuje spousta programů tohoto druhu. Ale jsou mezi nimi i ti nejlepší. Například takové programy mohou bezpečně zahrnovat Wireshark analyzátor provozu. O tomto programu jsme již mluvili. A my vám dnes ukážeme, jak ji využít. První věc, kterou musíte udělat, je spustit program na vašem počítači s nainstalovaným OS Windows. Dále se před vámi otevře hlavní nabídka programu. Rozhraní tohoto analyzátoru je v angličtině, ale nelekejte se, protože je velmi přehledné.

V hlavní nabídce programu musíte přejít na kartu zajetí. V rozevíracím okně musíte vybrat položku možnosti. To je jasněji znázorněno na snímku obrazovky níže.
Как пользоваться программой Wireshark?

Po dokončení výše uvedených kroků se otevře nové okno, které bude vypadat takto.


Najděte položku v tomto okně Rozhraní a klikněte na rozevírací pole. Zde musíte vybrat ethernetový adaptér. Ve skutečnosti budou přes něj zachycovány síťové pakety.


Jediné, co musíte udělat, je kliknout na tlačítko Start v nabídce Capture. Poté Wireshark začne zachycovat síťové pakety. Podívali jsme se na to, jak používat Wireshark k zachycení síťových paketů. To samozřejmě nejsou všechny jeho schopnosti, ale tato funkce je jeho hlavním účelem.
03. října 2015 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 18:27
    Zdá se mi, že každý by měl používat analyzátor provozu.