FreePrograms.me

Jak úplně odstranit Search Protect z vašeho počítače?

Как полностью удалить программу Search Protect с компьютера?

Mnoho uživatelů se jistě setkalo s tím, že v jednom „báječném“ okamžiku váš prohlížeč začal fungovat úplně jinak. Když jej otevřete, otevřou se vám zcela neznámé stránky. V procesu práce s ním se také náhodně otevírají zcela nesrozumitelné stránky. To vše se děje kvůli dopadu malwaru. A obvykle to začíná po instalaci nějakého podezřelého programu. Existují velmi složité programy, které zcela změní nastavení vašeho prohlížeče. Navíc takové programy fungují bez vědomí uživatele. Jedním z takových programů je Search Protect. Tento program je nežádoucí a ve většině případů je nainstalován do počítače bez upozornění uživatele.

Co je na tomto programu špatného? Ve skutečnosti je na tom docela dost špatných věcí. Změní tedy nastavení prohlížeče, nahradí výsledky vyhledávání a způsobí, že se v prohlížeči zobrazí reklama. A jako většina takových programů je odinstalování tohoto programu poměrně problematické.

Za zmínku také stojí, že většina moderních prohlížečů dokáže tento škodlivý program zachytit. Program Search Protect se tak může „dostat“ do prohlížečů jako např Mozilla Firefox и Google Chrome.

Search Protect tedy můžete odstranit následujícími způsoby. Nejprve přejděte do složky Program Files nebo Program Files (x86) (ty jsou umístěny na hlavním disku vašeho počítače. Zde můžete najít složku XTab). V této složce musíte najít soubor uninstall.exe. Musíte to spustit. Spuštěním tohoto souboru se odinstaluje Search Protect. Nejčastěji ale budete muset jednat jinak.

Nejprve otevřete správce úloh počítače. Ve správci úloh otevřete kartu "Procesy" a vyhledejte procesy cltmg.exe a SPTool64.exe nebo SearchProtection.exe. Po nalezení těchto procesů je musíte ukončit.

Poté otevřete nabídku hledání v počítači a vyhledejte soubory cltmng.exe, SPTool64.exe, SPVC32.dll, SPVC32Loader.dll, SPVC64.dll, SPVC64Loader.dll. Pokud je najdete, určitě je smažte.

Po dokončení výše uvedených kroků přejděte k dalšímu kroku. Přejděte do nabídky "Ovládací panel"a tady hledáme a jdeme do menu"Program"a zde vybereme podpoložku"Odinstalování programů". Pokud v této nabídce najdete program Search Protect, odeberte jej.

Po těchto krocích vyhledejte složku searchprotect na pevném disku počítače. S největší pravděpodobností bude umístěn v části Program Files na jednotce C. Tato složka musí být také odstraněna. Nyní zbývá pouze vyčistit registr od tohoto programu. To lze provést pomocí standardních nástrojů Windows nebo pomocí speciálního programu, např. CCleaner.

To se provádí pomocí standardních nástrojů operačního systému Windows následovně. Přijďte"Start", pak vyvolejte nabídku"běh" a do něj napíšeme příkaz regedit. Přejděte do registru, vyhledejte složky s názvem programu a všechny je smažte.

Nyní musíte vyčistit prohlížeče. Podívejme se na příklad Google Chrome. Vše, co musíte udělat, je změnit domovskou stránku prohlížeče a vyhledávač. Například Google.com můžete nainstalovat všude.

Poté klikněte pravým tlačítkem myši na zástupce prohlížeče. Vyberte položku "Vlastnosti" a v nabídce, která se otevře, vyberte kartu "etiketa". Nyní musíte najít řádek objektu a smazat vše, co je za .exe. Naše akce dokončíme kliknutím na tlačítko "OK". Mimochodem, to vše lze udělat trochu jinak. Stačí smazat zástupce prohlížeče z plochy a umístit na něj nového zástupce ze složky prohlížeče. Ne vždy to ale funguje. V zásadě přeci jen Tyto kroky by měl být program Search Protect odstraněn. Nebojte se, že akcí je příliš mnoho, všechny jsou extrémně jednoduché a srozumitelné.
04. června 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 11:01
    Díky za článek. Odstranění se ukázalo být větším problémem, než jsem si myslel.