FreePrograms.me

Online software pro rozpoznávání hudby

Программа для распознавания музыки онлайн

Mnoho lidí se jistě setkalo se situací, kdy po zaslechnutí hudby někde na internetu není možné pochopit, o jakou píseň se jedná. Co v takové situaci dělat? Hudbu poznáte pomocí speciálního programu, který jménem Shazam. Tento program odvádí vynikající práci při rozpoznávání hudby, ale pokud tento program nemáte po ruce, můžete postupovat následovně. Můžete použít jiný podobný program nebo použít služby, které rozpoznávají hudbu online. Zvažme obojí. Shazam je samozřejmě jeden z nejlepších software pro rozpoznávání hudby. K dosažení těchto cílů však existují i ​​jiné programy. Jedním z takových programů je Tunatic.

Za prvé, aplikace Tunatic je bezplatný online software pro rozpoznávání hudby. Funguje pod operačními systémy Windows a Mac OS. Princip fungování tohoto programu je téměř stejný jako u Shazamu. Snímá se malý akustický otisk hudby a poté jsou zachycená data odeslána do databáze programu. Poté dojde k vyhledání shod a obdržíte podrobnou zprávu o nalezené skladbě.

Shazam a Tunatic jsou některé z nejpopulárnějších online aplikací pro rozpoznávání hudby. Zde můžeme říci pouze to, že většina uživatelů věří, že Shazam lépe rozpoznává hudbu.

Pokud chcete vyzkoušet jiný způsob rozpoznávání hudby, můžete využít online služby, které mohou fungovat v prohlížeči lyubom. Tady ale bude princip jiný. Většina online služeb tohoto typu vyžaduje, abyste nahráli soubor, který je třeba rozpoznat. A teprve poté se zobrazí výsledek hledání. Okamžitě stojí za zmínku, že účinnost programů tohoto typu je mnohem vyšší než účinnost služeb. Ale přesto se na pár podívejme.

První online služba rozpoznávání hudby se tedy nachází na adrese http://audiotag.info/index.php?ru=1. Rozhraní tohoto webu je velmi přehledné. Musíte buď nahrát soubor na web, nebo zadat adresu URL tohoto souboru. Tato služba samozřejmě nemusí splnit vaše očekávání, ale stojí za to ji vyzkoušet.

Další služba, která vám pomůže rozpoznat hudbu online, je na webu http://www.musipedia.org. Tato stránka má více funkcí než předchozí. Zde můžete najít hudbu nahráním souboru na stránku a zde můžete hudbu přehrávat nebo zpívat. Kromě toho má tato stránka další užitečné nástroje. Rozpoznat hudbu online dnes není tak těžké. Můžete použít speciální programy nebo můžete použít webové služby. Ale nezapomeňte, že programy najdou hudbu rychleji a v lepší kvalitě.

Stáhněte si Tunatic zdarma


Stáhněte si program z oficiálních stránek http://wildbits.com/tunatic/
04. května 2015 6
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ksenia_otvaga
    19. listopadu 2023 13:46
    Moc děkuji za tuto aplikaci!!! Podařilo se mi najít hudbu, kterou jsem dlouho nemohl najít! 
  2. Shaty
    Shaty
    5. prosince 2023 17:03
    Vím o Shazam, ale toto je poprvé, co slyším o Tunatiku. Budu si to muset stáhnout a vyzkoušet.