FreePrograms.me

Přehrávač médií Songbird

Медиаплеер  Songbird

Chcete-li přehrávat hudbu na počítači, musíte použít speciální programy. Takové programy se nazývají přehrávače médií. Přehrávač médií je především přehrávač hudby a videa. Programů tohoto typu je dnes spousta, my se však podíváme na jeden z mnoha. Budeme mluvit o programu s názvem Songbird. Přehrávač Songbird je volně dostupný. Je navržen tak, aby fungoval pod operačními systémy Windows, Linux, Mac OS a dokonce i mobilním operačním systémem Android. Nejnovější verze tohoto přehrávače byla vydána na začátku roku 2013.

Okamžitě lze poznamenat, že program Songbird je velmi pohodlný a velmi funkční přehrávač. Lze také poznamenat, že tento přehrávač je vyvinut na základě enginu Gecko od Mozilly, známého svým Prohlížeč Firefox. Zde si také můžeme všimnout jednoduchého rozhraní tohoto přehrávače. Snadno se konfiguruje a uživatel se pravděpodobně nezmýlí.

Co se týče podpory audio formátů, v tomto ohledu potěší přehrávač Songbird. Podporuje poměrně velké množství formátů. Jsou mezi nimi formáty jako MP3, AAC, OGG, FLAC, WMA a WAV. Za zmínku také stojí, že Songbird je schopen synchronizace s telefony a přehrávači.

Jak již bylo zmíněno výše, funguje i přehrávač Songbird operační systém Mac OS. Ale jak víte, tento operační systém má svůj vlastní, dalo by se říci, proprietární přehrávač médií, který s názvem iTunes. Přehrávač Songbird se od iTunes liší tím, že není vázán na žádného konkrétního výrobce, a tedy ani na zařízení. Právě kvůli tomu někteří uživatelé preferují přehrávač Songbird.

Mimochodem, výše bylo řečeno, že Songbird byl vyvinut na základě enginu Gecko od Mozilly. Zde by bylo správnější říci, že přehrávač Songbird má vestavěný prohlížeč, který byl vytvořen na výše zmíněném enginu. V přehrávači Songbird se nachází podpora pluginů, možnost importu médií z iTunes, vestavěná knihovna pro práci s mediálními soubory, vícejazyčné rozhraní a mnoho dalších funkcí. Stáhněte si ji a uvidíte sami.

Stáhněte si Songbird zdarma


Stáhněte si program z oficiálních stránek http://getsongbird.net/
02. května 2015 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    5. prosince 2023 16:57
    Songbird mám rád, protože není složitý a nemá zbytečné funkce. Pouze hudba.