FreePrograms.me

ElevenClock 4.3.2

Dva a více monitorů ovládaných jedním osobním počítačem dnes není nic neobvyklého. A o to překvapivější je pozorovat fakt, že v moderním operačním systému Windows 11 se nejběžnější hodiny zobrazují pouze na hlavním monitoru, aniž by se duplikovaly na pomocné. jak to? Přikláníme se k názoru, že toto opomenutí je způsobeno tím, že se systém stále dokončuje. A vývojáři mění parametry a funkčnost tak a tak.

ElevenClock je bezplatný program pro hodiny pro PC od nezávislého vývojáře Martyho Clementa. S jeho pomocí budou moci uživatelé umístit hodiny na další hlavní panely ve Windows 10/11. Nabízí různé možnosti přizpůsobení, včetně umístění, motivů a dokonce podporuje zobrazování sekund, abychom jmenovali alespoň některé, byl speciálně vytvořen s ohledem na Windows 11, jehož cílem je opravit jednu z do očí bijících chyb operačního systému a má s tím něco společného to, jak zachází s určitými prvky na dalších panelech úloh. Instalace je jednoduchá a integruje se a funguje hladce, jako by to byl jeho vlastní vestavěný nástroj.
Windows 11 postupně používá stále více uživatelů. Kromě vylepšení a vizuálních změn, které přináší, je jeho použití v podstatě stejné jako vždy. Totéž se stane, když se jej pokusíte použít s nastavením více monitorů. Hodiny se však již nezobrazují na všech hlavních panelech. To je důvod, proč byl ElevenClock navržen tak, aby eliminoval toto podivné nové chování.
Zmíněný program je rychlý a lehký nástroj, který se snadno a jednoduše instaluje. Vstupte do nabídky nastavení a zde najdete několik příjemných funkcí navíc, které si můžete přizpůsobit. Mezi některé pozoruhodné patří schopnost zobrazovat hodiny i v aplikacích nebo hrách na celé obrazovce a zobrazovat aktuální den v týdnu. Můžete si dokonce vybrat, kterou stranu hlavního panelu chcete umístit.
Něco nového, než to vyzkoušíte. Za prvé, přístup k oknům hodin, kalendáře a ovládacího centra se zobrazí pouze na hlavní obrazovce. Totéž platí pro ikony na hlavním panelu a jakékoli zkratky, ke kterým byste mohli chtít přistupovat a povolit je. Jedná se o drobnou nepříjemnost, kterou snad vyřeší budoucí aktualizace.
Vlastnosti ElevenClock:

  • Vlastní formát času a data – přidejte sekundy a den v týdnu nebo skryjte datum a zobrazte pouze čas. Vyberte si z běžných přednastavených formátů nebo si vytvořte vlastní;
  • možnost změnit velikost hodin, barvu pozadí, rodinu/velikost/styl/barvu písma;
  • vlastní pozice, počet hodin. Možnost umístit hodiny kamkoli na displej. Přidejte druhé hodiny a umístěte je na každou stranu hlavního panelu nebo kamkoli jinam;
  • vlastní chování. Udržujte hodiny viditelné v oknech na celou obrazovku, abyste vždy věděli, kolik je hodin. Změňte, co se stane, když kliknete, poklepete nebo prostřední tlačítko;
  • automatická synchronizace s internetovým časem;
  • podpora více monitorů – každé hodinky se konfigurují individuálně.

Uživatelé ElevenClock mají navíc přístup k funkcím zobrazení sekund, dne v týdnu a jeho čísla. Úpravci rozhraní jistě ocení možnost vybrat si vlastní písmo pro hodiny a nastavit jeho velikost. V případě potřeby lze hodiny umístit nejen na pravou, ale i na levou stranu panelu Program je distribuován zdarma a open source, instaluje se z obchodu Microsoft Store a z oficiálních stránek pomocí klasického instalátoru. Ruština je na seznamu podporovaných jazyků.

ElevenClock verze 4.3.2 si můžete stáhnout níže

ElevenClock se automaticky synchronizuje s internetovým časem s přesností na milisekundy. Je možné jej nakonfigurovat pro různá časová pásma.
Aplikace se nainstaluje pomocí několika jednoduchých kliknutí. Protože software zasahuje do určitých oblastí systému, mějte na paměti, že program Windows Defender může začít vydávat poplach, nebojte se. Po tomto jednoduchém postupu se hodiny objeví na všech obrazovkách – jejich nastavení se přizpůsobí vlastnostem zvoleným v systému.

29. dubna 2024 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný