FreePrograms.me

Stáhněte si Python 3.12.1

Python je programovací jazyk, který je v současnosti považován za jeden z nejpraktičtějších a uživatelsky nejpřívětivějších jazyků. Vyznačuje se čistotou a čitelností kódu a také snadností použití modulů a opětovného použití kódu, což mu umožňuje být lídrem mezi ostatními programovacími jazyky.

Popis programu

Python poskytuje mnoho modulů, které jsou součástí jeho standardní knihovny a lze je snadno naučit pomocí jednoduchých a jasných příkladů.

Jednou z výhod interpretovaných programovacích jazyků, jako je Python, je možnost měnit kód bez nutnosti rekompilace nebo propojení. To je užitečné zejména při práci na velkých projektech nebo během školení, kde jsou vyžadovány rychlé kontroly a změny.

Funguje na mnoha operačních systémech

Python vznikl koncem 1980. let minulého století a díky snadnému použití je stále populární. Guido van Rossum vytvořil první verzi Pythonu v roce 1994 a pokračoval v jejím vývoji a poskytoval kompatibilitu s různými operačními systémy a zařízeními, včetně Linuxu, Windows, Mac OS, Solaris, OS/2, Amiga, AROS, BeOS, z/OS, Palm OS, QNX, VMS, Psion, Acorn RISC OS, VxWorks, PlayStation a další.

Lepší produktivita

Python má řadu principů, které řídí jeho vývoj. Některé z těchto zásad zahrnují „Jednoduché je lepší než složité“ a „Praktičnost nad dokonalostí“. Poskytují základ pro rozhodování a podporují hodnoty Pythonu a podporují produktivní a pozitivní proces vývoje softwaru.

Vlastnosti použití

  1. Syntaxe Pythonu je jednoduchá a snadno čitelná, díky čemuž je kód srozumitelnější a lépe udržovatelný. To podporuje vývoj čistého a organizovaného kódu.

  2. Má silné schopnosti introspekce, což umožňuje programátorovi zkoumat kód, objekty a moduly, zatímco program běží. To usnadňuje ladění a testování kódu.

  3. Podporuje objektově orientované programování (OOP) a poskytuje intuitivní nástroje pro vytváření a používání objektů. To umožňuje vývojářům organizovat kód do logických a snadno použitelných bloků.

  4. Umožňuje vývojářům vyjádřit své myšlenky a nápady ve formě čistého a jednoduchého procedurálního kódu. Díky tomu je vývoj přirozenější a intuitivnější.

  5. Výkonný modulový systém, který umožňuje rozdělit program do samostatných modulů a balíčků. To podporuje organizaci kódu, opětovné použití a správu závislostí.

  6. Mechanismus zpracování chyb pomocí výjimek. To umožňuje programátorům efektivněji řídit a řešit výjimečné situace.

  7. Dynamické typování, což znamená, že proměnné nevyžadují deklaraci typu. To zjednodušuje vývoj a umožňuje pružněji pracovat s daty.

  8. Dodává se s rozsáhlou standardní knihovnou, která obsahuje mnoho užitečných modulů a nástrojů pro různé úkoly. Kromě toho existuje obrovská komunita vývojářů, kteří vytvářejí a udržují mnoho modulů třetích stran pro řešení konkrétních problémů.

  9. Poskytuje pohodlná rozhraní pro integraci s kódem napsaným v jiných programovacích jazycích, jako je C nebo C++. To umožňuje použití knihoven a funkcí implementovaných v jiných jazycích v projektech Pythonu.

Program si můžete stáhnout na našich webových stránkách zdarma bez virů nebo jiných utilit.

Stáhněte si Python z následujícího odkazu:

Pro x/32bit:

 

Pro x/64bit:

 

20. prosince 2023 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. prostřednost
    9 Leden 2024 20: 36
    možná nejlepší a nejznámější programovací jazyk, věřím mu víc než mnoho lidí
  2. Andrew
    Andrew
    9 Leden 2024 20: 42
    Pohodlný programovací jazyk se snadno učí a používá