FreePrograms.me

Programovací software

Программы для программирования


Na čem je programování založeno? Mnoho uživatelů, i těch, kteří se této oblasti neangažují, jistě ví, že samotné programování spolu a úzce souvisí s programovacími jazyky. Právě na těchto jazycích je založeno psaní všech druhů programů. Dnes existuje mnoho různých programovacích jazyků. A pro každý jazyk existuje alespoň několik programů, ve kterých se budoucí programy vytvářejí.

Pokud uvažujete o tom, že se začnete učit programovat, pak pravděpodobně začnete hledat odpověď na následující otázku: jaký jazyk je nejlepší se začít učit a jak to nejlépe udělat? Na první otázku je velmi obtížné odpovědět, protože vše závisí na vás a oblasti činnosti, ve které plánujete uplatnit své získané znalosti. A praktické rady s výběrem jak jazyka samotného, ​​tak výukového programu vám dá škola programování Elbrus Coding Bootcamp.

Níže se pokusíme udělat malý výběr nejoblíbenějších programovacích jazyků a programů pro práci s nimi.

Pravděpodobně jedním z nejpopulárnějších programovacích jazyků je jazyk C. Tento jazyk je oblíbený díky svým přenosným vlastnostem. Mnoho programátorů jej popisuje jako malý, rychlý a zároveň docela výkonný. Tento jazyk měl ale i některé nevýhody, které byly postupem času v praxi stále patrnější.

Proto byl jazyk C nahrazen programovacím jazykem C++. V tomto jazyce bylo vytvořeno mnoho moderních aplikací a programů. Například: prohlížeče jako např Google Chrome и Mozilla Firefox napsaný speciálně v C++.

Studuje jazyky C a C++ na univerzitách v oborech počítačová a informační věda. Pokud se rozhodnete brát to s programováním vážně, pak jsou tyto dva jazyky pro tento účel ideální. A abyste se v těchto jazycích efektivně učili, programovali a vyvíjeli něco, můžete použít program Visual Studio Express, který je ke stažení na webu https://www.visualstudio.com/ru-ru/products/visual-studio-express-vs.

Ideální pro začínající programátory jazyk Python. Je považován za jeden z nejjednodušších programovacích jazyků. Některé moderní a velmi oblíbené stránky fungují v tomto jazyce. Popularita jazyka Python přišla relativně nedávno. Integrované vývojové prostředí pro tento programovací jazyk si můžete stáhnout z našich webových stránek.

Pokud se chcete vyzkoušet v oblasti tvorby webových stránek, pak se bez programovacího jazyka PHP neobejdete. Tento jazyk se dá celkem snadno naučit. Pro práci s tímto jazykem můžete využít specializované prostředí NetBeans, které si můžete stáhnout z webu https://netbeans.org/downloads/index.html.

Velmi oblíbeným a oblíbeným programovacím jazykem je dnes jazyk Java. Předpokládá se, že program napsaný v tomto jazyce lze spustit naprosto kdekoli. Jazyk Java se používá k vývoji podnikových aplikací a videoher. Aplikace v tomto jazyce můžete vyvíjet pomocí bezplatné sady Java SE Development Kit. Stáhnout si ho můžete na webu http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html.

Můžete pokračovat ve vypisování programovacích jazyků a pojmenovávání programů pro programování v nich. Ale existuje spousta programovacích jazyků a ještě více programovacích programů. Jazyky popsané v tomto článku jsou některé z nejpopulárnějších. Nezapomeňte také, že existují další vynikající programovací jazyky. Například Ruby nebo Pascal. Proto pro ně existují speciální programy.

Dnes existuje poměrně hodně programů pro zvládnutí různých jazyků. https://elbrusboot.camp/ Pokud jste právě začali programovat, budou pro vás užitečné zde uvedené jazyky a programy pro programování v nich.

23. května 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    5. prosince 2023 19:38
    Není to špatný výběr stránek a seznam programů. Myslím, že to bude užitečné pro programátory.