FreePrograms.me

Brazilské jiu-jitsu - co to je?

Brazilské jiu-jitsu je bojové umění a systém sebeobrany vyvinutý v Brazílii. Zaměřuje se na techniky pozemního boje, využití síly, flexibility, umístění a nabízí možnosti, jak soupeře ovládat nebo si jej podmanit. Brazilské jiu-jitsu je známé svými suemi technikami a důrazem na boj s tělem, což zajišťuje efektivitu i proti protivníkům, kteří jsou fyzicky nad vámi. Je to populární bojové umění používané ve smíšených bojových uměních (MMA) a soutěžích v grapplingu. 

V jakém věku byste měli začít trénovat brazilské jiu-jitsu?



Obecně platí, že věk pro zahájení tréninku brazilského jiu-jitsu může být jakýkoli. Mnoho dětí se tomuto typu bojového umění začíná věnovat ve věku 4-6 let. Obvykle se zapojují do dětských tříd, které jsou speciálně navrženy pro jejich věkovou skupinu s ohledem na jejich fyzické a emocionální potřeby.
Pro zahájení tréninku brazilského Jiu-Jitsu však neexistuje žádná věková hranice. Dospělí mohou začít cvičit tento druh bojového umění v jakémkoli věku, i když nikdy předtím nesportovali. Důležité je pouze být připraven na fyzický trénink, který může být intenzivní a vyžaduje vysokou flexibilitu a sílu.
Za zmínku také stojí, že brazilské jiu-jitsu je disciplinované a technické bojové umění a znalost jeho základních principů může být užitečná pro sebeobranu v každém věku.

 

Je brazilské jiu-jitsu sport?


Ano, brazilské jiu-jitsu je sport. Vyvinulo se z japonského jiu-jitsu a stalo se samostatnou bojovou a sportovní disciplínou. Brazilské Jiu-Jitsu zahrnuje pozemní boj, zadržovací a kontrolní techniky, stejně jako techniky dušení a podrobení. Tento druh bojového umění je populární po celém světě a pořádají se zde mezinárodní soutěže. 


Brazilské jiu-jitsu – jaká je alternativa?


Jednou z alternativ brazilského jiu-jitsu je tradiční jiu-jitsu, které má kořeny v Japonsku a v některých technických a filozofických principech se liší od brazilského stylu. Další alternativou by mohla být sebeobrana nebo bojová umění jako kickbox, karate, kung-fu červeného draka nebo taekwondo. Kromě toho existuje mnoho dalších bojových umění a sportovních disciplín, jako je zápas, sambo, judo, řecko-římský zápas, různé formy kickboxu a mnoho dalších, které mohou nabídnout různé techniky a styly k učení a procvičování.

19. září 2023 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný