FreePrograms.me

Proč Word potřebuje SmartArt? Jak jej používat?

Graf SmartArt umožňuje snadno a rychle vytvořit grafické znázornění všech vašich informací. Můžete si vybrat z různých designů, abyste efektivně sdělili své zprávy nebo nápady.



Chcete-li vložit jeden z těchto grafů, postupujte takto:

  • Otevřete nabídku vložit a jděte do bloku Ilustracekde najdete možnost Chytré umění.
  • Pak už jen stačí zvolit typ grafiky, kterou použijete.
  • Poté můžete přidat odpovídající text, k tomu musíte kliknout na graf a vlevo uvidíte tečku s nápisem, klikněte na ni a objeví se pole, kam můžete psát.
  • Chcete-li přidat další tituly, musíte se umístit do posledního pole a kliknout vstoupit, tím přidáte další nadpisy pro přidání textu.


Jako celá grafika Slovní prvky, budete moci změnit barvy, buď výchozí barvy, nebo vlastní barvy.
Chcete-li změnit výchozí barvy, musíte vybrat grafiku kliknutím myši a poté přejít do nabídky Design a klikněte na Změňte barvy, tam najdete mnoho květin.

Chcete-li nyní vybrat vlastní barvy, musíte vybrat graf a pokud chcete, aby celý graf měl stejnou barvu, přejděte do nabídky Formát, pak v sekci Vyplňte můžete si vybrat barvu, která se vám nejvíce líbí.
V opačném případě, pokud chcete, aby měl graf různé barvy, musíte postupně vybrat každou část grafu a poté z nabídky Formát část Vyplňte vyberte barvu, kterou potřebujete.

A konečně, pokud chcete změnit svůj rozvrh, můžete tak učinit pouhými třemi kliknutími. Chcete-li to provést, musíte vybrat graf a poté v sekci Design objeví se nabídka Designy, kde najdete všechny typy grafů, které lze měnit, stačí kliknout na jeden z nich a váš graf se změní.

TIP: Chcete-li změnit velikost celého obrázku SmartArt, klepněte na okraj obrázku SmartArt a přetáhněte úchyty velikosti dovnitř nebo ven, dokud nebude mít obrázek SmartArt požadovanou velikost.

24. dubna 2023 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Resident
    20. listopadu 2023 22:42
    Toto je velmi užitečný a srozumitelný program, ukážu ho své přítelkyni, dělá takovou práci, že tento editor je pro ni prostě životně důležitý.
    Děkuji
  2. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 15:12
    Chytré umění se používá ve Wordu pro nejlepší umění a moje hodnocení je 10
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 02:39
    Vytváření grafů je snadné, dříve jsem tomu nerozuměl, teď jsem prošel Wordem
  4. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 17:30
    Četné funkce, uživatelsky přívětivý design, snadné a jednoduché ovládání