FreePrograms.me

Jak zaznamenat obrazovku pomocí Snagit?

Nahrávání videa na obrazovce je docela snadné a existuje mnoho užitečných využití pro nahrávání videa na obrazovce. Můžete jej například použít k popisu pracovních postupů na obrazovce, k dokumentaci chybových zpráv nebo k použití videí na obrazovce pro školení. Postupujte podle našich pokynů a vytvořte si vlastní záznam obrazovky a uložte jej jako video formát MP4. Pomocí našich tipů na konci připravte záznam obrazovky a zachyťte video s čistou obrazovkou.


Video na obrazovce nebo snímek obrazovky – rozdíl


Rozdíl mezi snímkem obrazovky a záznamem obrazovky jako videa je zřejmý: statický snímek obrazovky zachytíte okamžik ve formě obrázku, zatímco video na obrazovce nebo video na obrazovce ukazuje, co se děje na obrazovce v průběhu času. Obvykle se přenáší jako video, ale může být také přenášen jako animovaný soubor GIF.

Řekněme, že chcete vysvětlit, jak používat online účet. S videem na obrazovce ukazujete celý proces od zadání adresy URL a přihlašovacích údajů až po všechny pohyby myši a kliknutí pro odhlášení.

Během nahrávání obrazovky můžete současně nahrávat zvuk, například komentář vypravěče, prostřednictvím interního nebo externího mikrofonu. Můžete také nahrávat systémový zvuk (to je zvuk, který slyšíte z reproduktorů vašeho počítače, což zahrnuje například e-mailová upozornění).

Zatímco jednoduché snímky obrazovky lze pořizovat pomocí klávesových zkratek, pro videa budete potřebovat správný nástroj pro nahrávání obrazovky. Pro jednoduché nahrávání obrazovky se hodí například Snagit. Chcete-li později upravit nahrávky obrazovky, zkombinovat je s dalšími klipy a mediálními prvky, přidat novou hudbu na pozadí, efekty přiblížení a kurzoru nebo textové poznámky, potřebujete nástroj pro nahrávání s editorem videa, jako je Camtasia.

Jak nahrávat obrazovku (video na obrazovce)


Níže je uveden příklad, jak zaznamenat obrazovku pomocí Snagit:

 Rozhodněte se pro software pro snímání obrazovky. Jak již bylo zmíněno výše, Snagit funguje velmi dobře pro jednoduché a krátké záznamy obrazovky. Camtasia je lepší pro delší a složitější nahrávky. Camtasia také nabízí všestranné možnosti úprav v profesionálním editoru videa. Nahrávky Snagit však můžete také odeslat přímo do Camtasia Editoru pro úpravy a sloučení s jinými videi.

Nastavení snímání obrazovky


Otevřete okno Snagit Capture a přejděte na kartu Video. Zde můžete provést různá nastavení:



  • Výběr: Určete, zda snímáte oblast nebo celou obrazovku.
  • Sdílet: Určete, zda bude video na obrazovce okamžitě nahráno na platformu, sdíleno nebo uloženo jako místní soubor.
  • Náhled editoru: Automaticky otevřete video na obrazovce v editoru Snagit pro další úpravy a ukládání.
  • Záznamový kurzor: Vyberte, zda chcete zaznamenávat pohyby myši.
  • Zvuk mikrofonu: Nahrávejte hlasové komentáře nebo hudbu na pozadí a zvuky.
  • Systémový zvuk: Zaznamenávejte systémová upozornění, jako jsou e-mailová upozornění.


Můžete však také omezit nahrávání na určitou oblast, jako je program nebo okno prohlížeče, aby se zobrazily konkrétní kroky nebo navigace na webu. Výhodou této metody je, že nemusíte zaznamenávat zbytečné informace, jako je panel nástrojů nebo pozadí plochy, a později je mazat. Pokud tedy chcete zachytit pouze jednu oblast obrazovky, můžete před zahájením snímání ve Snagit určit její velikost.



 Spuštění a zastavení snímání obrazovky


Nyní vše, co musíte udělat, je kliknout na červené tlačítko nahrávání ve Snagit Recorder a vaše nahrávání začne. Pro zastavení stiskněte modré tlačítko "Stop". Snagit také umožňuje krátce pozastavit nahrávání kliknutím na znak pauzy.

Úprava snímku obrazovky

Pokud jste před nahráváním obrazovky povolili náhled v editoru, záznam obrazovky se tam automaticky objeví. V editoru můžete opravit chyby nebo oříznout začátek či konec videa. Ve Snagitu je to velmi snadné:

 Uložit snímek obrazovky jako video MP4


V aplikacích Snagit a Camtasia můžete uložit své video jako soubor MP4, což je populární, široce používaný a vysoce kompatibilní formát video souboru, nebo jako soubor GIF. Snagit i Camtasia nabízejí několik možností ve funkci Share, kde můžete nahrát své video, jako je YouTube, Screencast.com, Disk Google nebo Dropbox. Video můžete také uložit jako místní soubor na pevný disk.


Tipy pro přípravu na snímání obrazovky


Než začnete nahrávat obrazovku, napište si, co chcete ukázat nebo říct, abyste na nic nezapomněli a měli jasnou strukturu pro diváky. Scénář nebo poznámky vám pomohou držet se tématu a dělat jasné komentáře.

Pokud nahráváte celou obrazovku, ujistěte se, že jste si nejprve udělali pořádek na ploše. Příliš mnoho ikon nebo soukromých fotografií bude pouze rozptylovat pozornost diváků a určitě nechcete světu (nebo svým klientům a kolegům) sdělovat, jaké programy používáte nebo kde jste byli na poslední dovolené. Před nahráváním бprohlížeč Měli byste také odstranit své oblíbené položky, záložky nebo nedávné aktivity prohlížeče. Citlivá data, jako jsou osobní údaje nebo hesla, by měla být z bezpečnostních důvodů skryta nebo změněna k nepoznání.


Naplánujte si alespoň jeden zkušební provoz záznamu obrazovky. Může vám trvat několik pokusů, než získáte dobrý záznam obrazovky bez jakýchkoli chyb. Nenechte se tím odradit: Nahrávání obrazovky je velmi snadné a s trochou cviku budete rychlejší a rychlejší.

Tipy pro záznam čisté obrazovky

  • Nahrávejte velkou plochu obrazovky: Při nahrávání v režimu celé obrazovky se rozměry nahrávání obvykle shodují s rozlišením obrazovky vašeho počítače. Pokud vyberete pro záznam pouze jednu oblast obrazovky, velikost záznamu se automaticky zmenší. Proto má smysl vybrat oblast záznamu na obrazovce co největší. Můžete například zobrazit okno prohlížeče nahrávání v režimu celé obrazovky, aby celou obrazovku zaplnilo.
  • Vyhněte se zbytečnému škálování: Měřítko znamená zvětšení nebo zmenšení původní velikosti záznamu obrazovky. Zejména zvýšení sníží kvalitu záznamu. Před nahráváním obrazovky zvažte, jaké rozměry musí mít vaše nahrávka pro produkci. Pokud je to možné, ponechte stejnou velikost záznamu a produkce, abyste předešli ztrátě kvality, nebo použijte pro nahrávání větší obrazovku, abyste mohli video na obrazovce později snadno upravovat, zvětšovat nebo zmenšovat.


Stáhněte si bezplatnou zkušební verzi https://www.snagit.com/ a začněte vytvářet videa na obrazovce. Se Snagitem můžete pořídit snímek obrazovky a poté použít různé editační funkce, abyste získali profesionální výsledky.


09. července 2022 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 16:08
    Snagit, tento program usnadňuje nahrávání videí
  2.        Nulu
    6. prosince 2023 07:02
    Nahrávání obrazovky a screenshoty jsou velmi snadné, díky autorům za článek, velmi užitečné informace.
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 12:52
    Snagit zkoušel nahrávat obrazovku poprvé, je to pro mě velmi pohodlné rozhraní, doporučuji vyzkoušet
  4. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 21:19
    Děkuji za úžasný článek, jednoduchý a jasný