FreePrograms.me

Online textové editory

Текстовые редакторы онлайн


Online textové editory jsou programy, které umožňují zpracovávat text pomocí libovolného zařízení. Hlavní podmínkou pro uživatele je dostupnost internetu. Existuje velké množství různých online textových editorů, všechny mají své výhody a nevýhody, liší se rozhraním, počtem nastavení a funkcí a také obtížností zvládnutí. Pomocí jednoduchých editorů můžete napsat nový text nebo zpracovat stávající text, uložit změny a odeslat dokument k tisku. Složitější odrůdy mají funkci textového značení, umožňují pracovat s různými fonty a upravovat znaky.

Výhody a typy online editorů



Nespornou výhodou každého online editoru je jeho dostupnost. Často jsou takové stránky zdarma a uživatel nemusí utrácet peníze za nákup drahého softwaru.

Mezi výhody online editorů patří také:

  • Víceplatformní. S editorem, který se vám líbí, můžete pracovat na jakémkoli zařízení. Za zpracování dokumentu je zodpovědný vzdálený server, takže uživatel může bez problémů upravovat i velké soubory a výkon zařízení se nesníží.
  • Zabezpečení dat. Mnoho online editorů má funkci obnovení textu, i když je karta s webem náhle uzavřena. Všechny informace budou uloženy v uživatelském účtu.
  • Snadné rozhraní. Většina stránek má pěkný layout a design a s rozvojem webových technologií je možné získat téměř přesnou kopii textového procesoru ve formě jednoduché webové stránky.


Než začnete pracovat s textovým editorem, doporučujeme vám pracovat s několika weby a teprve poté vybrat možnost, která se vám líbí.

Téměř všechny online editory vyžadují předchozí registraci uživatele. Bez vytvořeného účtu nemusí být většina funkcí dostupná. Než začnete pracovat se stránkou, která se vám líbí, musíte si nejprve zaregistrovat účet. Tento proces je jednoduchý a nezabere mnoho času.

Box Poznámky



Tato služba je vynikajícím řešením pro editaci textů online. Takový zdroj by byl vynikající volbou pro vývojový tým nebo zaměstnance velké organizace. Ve speciálním okně na webu můžete sledovat, kdo jakou práci dělá, chatovat a přidávat vysvětlivky k jednotlivým částem textu. Zatímco většina funkcí je dostupná v ostatních editorech, které jsme zkontrolovali, rozhraní Box Notes je minimalistické a lehké, což vám umožní soustředit veškerou energii na vaši práci. Kromě hlavního webu je možnost upravovat dokument také v cloudovém úložišti Box. To je docela šikovná funkce, pokud potřebujete změnit jen pár kousků textu.

Přejděte na webovou stránku Box Notes https://www.box.com/notes



Nesporné výhody Box Notes jsou:

  1. Schopnost pracovat s textem pomocí mobilního zařízení.
  2. Pohodlná funkce spolupráce s dokumenty.
  3. Jednoduchost a snadné ovládání rozhraní.


Nevýhody používání takové služby zahrnují:

  1. Není možné pracovat s dokumenty ve formátu Open Office.
  2. Synchronizace se službami Google není možná.


Microsoft Office Online



Ms Ofiice není jen sada počítačových programů, ale také pohodlná online služba pro úpravu textových dokumentů. Tento program je nejoblíbenější, jeho hlavní výhodou je jeho univerzálnost. Při odesílání dokumentu kolegovi nebo příteli musíte mít jistotu, že se bez problémů otevře na jeho počítači beze změn. Formáty DOC a DOCX jsou univerzální a téměř všechny aplikace třetích stran je používají jako své hlavní. Registrace účtu na takové službě se provádí pomocí účtů Microsoft, všechny dokumenty lze synchronizovat pomocí cloudového úložiště OneDrive.

Přejděte na web Microsoft Office Online https://products.office.com/ru-ru/office-online/documents-spreadsheets-presentations-office-online



Mezi výhody používání Microsoft Office Online patří:

  1. Rozhraní desktopové a online verze programu se neliší, takže jeho zvládnutí nezabere mnoho času.
  2. Možnost synchronizace s cloudovým úložištěm od společnosti Microsoft.
  3. Můžete vytvořit jakýkoli typ dokumentu.
  4. Volný zdroj.


Slabé stránky takového online editoru jsou:
  1. Poměrně složitá funkce týmové práce na dokumentu, jejíž zvládnutí vyžaduje čas a znalosti.
  2. Tento program může být na mobilních zařízeních nestabilní.


Dokumenty Google



Tento zdroj je poměrně známý web pro úpravu textu, prezentací nebo tabulek. Za poslední roky se služba poměrně hodně změnila, práce s ní se výrazně zjednodušila a přibylo funkcí. Nyní uživatel nemůže psát text na klávesnici, ale jednoduše jej mluvit do mikrofonu. Při použití extrémně přesného systému rozpoznávání slov společnosti Google nebude konečný text obsahovat více než 5 % nepřesností. Toto kritérium také přímo závisí na kvalitě mikrofonu a vlastnostech řeči uživatele. Nedávná aktualizace přidala podporu pro dokumenty z Open Office.

Přejděte na web Dokumenty Google https://www.google.ru/intl/ru/docs/about/



Mezi výhody takového zdroje patří:

  1. Schopnost rychle odesílat soubory pomocí e-mailu Gmail.
  2. Dokumenty s jiným formátem se automaticky změní na příponu vyžadovanou Dokumenty Google.
  3. Snadné rozhraní. Většina pokročilých nastavení je skryta na samostatných kartách.


Nevýhody Dokumentů Google jsou:

  1. Všechny soubory nejsou uloženy na speciálně určeném serveru, ale v cloudovém úložišti uživatele. Pokud dojde ke ztrátě přístupu, informace nebudou obnoveny.
  2. Poměrně často může být web pomalý kvůli aktualizacím.
Online textové editory jsou vynikající obdobou možností pro stolní počítače a možná je časem i zcela nahradí. I když nemají takové množství funkcí, neustále se vyvíjejí. S pomocí takových zdrojů má uživatel možnost upravovat soubor kdekoli z jakéhokoli zařízení. Jediná věc je, že to nelze provést bez připojení k internetu.
24. dubna 2018 6
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    4. prosince 2023 21:04
    velký výběr textových editorů! Článek se mi moc líbil! užitečný! 
  2. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 22:45
    Článek je užitečný, dozvěděl jsem se v něm o textových editorech
  3. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 12:38
    Páni, skvělý výběr textových editorů. Jsou fakt super
  4. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 14:01
    Existuje mnoho různých editorů, ale já používám jeden a několik let jsem ho nezměnil a je to Google Dox