FreePrograms.me

Jak odemknout tablet, pokud jste zapomněli heslo

Как разблокировать планшет, если забыл пароль


Tablety na platformách, jako je IOS, Android, Windows Mobile, lze dále chránit jejich uzamčením pomocí hesla, kódu PIN nebo klíče se vzorem. Některé modely – samozřejmě nejnovější a ne nejlevnější – mají čtečku otisků prstů. Ale, jak se vždy stává, heslo, stejně jako jakýkoli jiný typ ochrany vašeho telefonu před cizími lidmi, je zapomenuto.

Co dělat, když jste zapomněli heslo k tabletu



Možnosti obnovy jsou čtyři – dvě hlavní a dvě vedlejší – ale než se s nimi seznámíte, chceme vás upozornit, že některé metody jsou radikální; mohou vést ke ztrátě všech dat a obnovení zařízení do továrního nastavení. Buďte podezřívaví k programům třetích stran, které musí být nainstalovány před použitím.

Možnost 1: Obnovení pomocí Googlu



Tato metoda je bezpečná: vaše data nebudou ztracena. Má to ale jednu malou nevýhodu: tato funkce je dostupná pouze u starších firmwarů Androidu, nové verze tuto metodu ztratily.

A tak je v jednom z rohů zamykací obrazovky tlačítko nebo text zodpovědný za resetování hesla a jeho obnovení.

Chcete-li použít tuto metodu, postupujte takto:
  1. Na zamčené obrazovce najděte tlačítko "Zapomněli jste heslo?" (v některých variantách to zní jako "Zapamatovat heslo", "Obnovit heslo" a podobně). Klikněte na něj.

    Как разблокировать планшет, если забыл пароль


  2. Dále musíte zadat informace o svém účtu Google: e-mail (login) a heslo.

  3. Po druhém bodě stačí chvíli počkat: zařízení se buď odemkne samo, nebo jej odemknete kontrolou e-mailu a podle pokynů.


Výjimkou jsou některé modely, na kterých výrobce „zapracoval“, a také telefony, které využívají podpůrnou aplikaci z Play Marketu.

Možnost 2: Technická podpora



Mnoho více či méně známých výrobců má webové stránky, kde můžete snadno kontaktovat zástupce technické podpory. Ve většině případů vám mohou snadno pomoci: řeknou vám, jak obnovit heslo nebo nastavit nové, aniž by se uchýlili k radikální metodě - vrácení zařízení do továrního nastavení.

Zvažme vaše akce na příkladu kontaktování technické podpory Samsung:
  1. Přihlaste se do svého prohlížeče a otevřete oficiální web Samsung. V pravém horním menu najdete interaktivní záložku "Podpěra, podpora". Najeďte na něj myší.

  2. V sekci "Nápověda k produktu" klikněte na položku "Najít řešení". Je však možné předmět použít "Kontakty" z bloku "Servis a opravy". Nachází se na samém konci seznamu.



  3. Dále se otevře karta "Informace o produktu"vedle bodu, který potřebujete "Kontaktujte technickou podporu".

  4. Budete požádáni, abyste si vybrali, jak budete kontaktovat zástupce technické podpory: prostřednictvím telefonního hovoru (kontaktní čísla jsou uvedena v levém horním rohu), chatu (s největší pravděpodobností vám odpoví robot, který vás požádá o váš e-mail a odešle je to odkaz na jednu ze sekcí webu, kde najdete potřebné pokyny).



  5. Pokud zvolíte e-mail, budete muset uvést typ otázky, která vás zajímá: máte zájem "Technická otázka".



  6. V kontaktním formuláři vyplňte role označené červenou hvězdičkou. Pokud vyplníte další pole, může to ovlivnit rychlost odezvy. Pokuste se popsat svůj problém co nejpodrobněji, abyste mohli získat kompetentní pomoc.



  7. Po nějaké době (od hodiny do dne) obdržíte dopis s hotovými instrukcemi, které se týkají konkrétně vašeho případu. Je to vzácné, ale agenti technické podpory kladou hlavní otázky a něco objasňují. Odpovězte na ně podrobně.


Možnost 3: ADB Run



Tento počítačový program vám umožňuje pracovat se zařízením zadáváním specializovaných příkazů a také procházením některých položek nabídky. Design utility připomíná standardní "Příkazový řádek" Windows.

Některá zařízení s ním nebudou moci pracovat kvůli verzi firmwaru nebo nastavení počítačového systému.

Pomocí kabelu USB připojte Android k počítači. Dále postupujte podle pokynů:
  1. Stáhněte si program ABD Run z oficiálních stránek a nainstalujte jej do počítače. Samotný proces instalace není ničím originální, má standardní vzhled. Po instalaci se aplikace načte jako systém.

  2. Volání "Příkazový řádek" klávesová zkratka Win + R. Do zobrazeného řádku zadejte příkaz "Cmd".



  3. Poté, co uložíte všechny odstavce a celkový vzhled jako celek, musíte zadat následující příkazy:
    adb shell

    cd /data/data/com.android.providers.settings/databases
    nastavení sqlite3.db
    aktualizovat systémovou nastavenou hodnotu = 0, kde name = 'lock_pattern_autolock';
    aktualizovat systémovou nastavenou hodnotu = 0, kde name = 'lockscreen.lockedoutpermanently';
    .přestat


  4. Poté, pokud se zařízení samo nerestartuje, restartujte jej.


Při použití této metody riskujete ztrátu některých uživatelských dat.

Možnost 4: Tovární nastavení



Tato metoda je univerzální a vhodná pro všechna zařízení Android. Doporučujeme jej používat v těch nejzoufalejších situacích, protože spolu s vaším heslem budou smazána i vaše data uložená v zařízení. Téměř všechna data nelze obnovit.
  1. Zařízení úplně vypněte (dlouze stiskněte tlačítko; na obrazovce se může objevit zpráva "Vypnout").

  2. Zkontrolujte, které klávesy musíte na modelu vašeho zařízení podržet: nejčastěji se jedná o tlačítko zapnutí/vypnutí a tlačítko pro zvýšení hlasitosti. Po 10-20 sekundách, kdy zařízení zavibruje, se spustí ve specializovaném režimu.

  3. V rozhraní, které se otevře, trochu připomínající BIOS počítače, musíte vybrat „Vymazat data/obnovit tovární nastavení“. Přepínání mezi položkami se provádí pomocí tlačítek hlasitosti; Výběr se potvrdí pomocí tlačítka napájení.



  4. V nabídce, která se otevře, vyberte „Ano – smazat všechna uživatelská data“. Dále je třeba vybrat "Restartujte nyní váš systém"restartujte zařízení se změněným nastavením.





  5. Po restartu bude zařízení zbaveno hesla a většiny vašich dat.
Na závěr stojí za to říci, že vymazání hesla, pokud jej zapomenete, je docela možné. Jen si musíte pamatovat důsledky.
01. března 2018 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Stasone
    Stasone
    6. prosince 2023 03:50
    Díky za informaci, jinak sestra tablet zablokovala
  2. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 11:10
    Je lepší nezapomenout heslo, jinak bude později tolik bolesti hlavy.
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 14:11
    Přemýšlím, že bych to vzal do servisu, abych se podíval, a oni to hackli.