FreePrograms.me

Zakázání režimu spánku v systému Windows 8

Отключение спящего режима в Windows 8


Tato verze se funkcemi téměř neliší od Windows 7; pouze rozhraní je jiné - Metro UL. Systém poskytuje několik pohodlných a funkčních možností: zvážíme je.

Možnost 1: Nastavení počítače


  1. Přihlaste se na kartu "Nastavení počítače"pomocí vyhledávání nebo vyskakovacího panelu. Poté klikněte na bod "Počítač a zařízení".

    Отключение спящего режима в Windows 8


  2. Poté musíte otevřít okno "Vypnutí a hibernace". Zde můžete vybrat dobu, po které zařízení přejde do režimu spánku. Poté, až se zobrazí možnost, klikněte "Nikdy".




Možnost 2: "Ovládací panely"


  1. Volání "Kontrolní panel" klávesová zkratka Win + X (otevře se nabídka, kde je třeba vybrat stejnojmennou položku), poté vyberte prvek "Napájení".



  2. Poté musíte jít do "Nastavení napájecího systému".



  3. vybrat „Uveďte počítač do režimu spánku“ a vyberte položku "Nikdy"; tímto způsobem vypnete „režim spánku“ na vašem zařízení.




Možnost 3: "Příkazový řádek"



Výše byly dřívější či méně rychlé a praktické možnosti vypnutí "režim spánku". Nyní se ale dozvídáme o nejnepraktickější metodě, kterou lze ještě použít.

Chcete-li volat "Příkazový řádek" podržte klávesovou zkratku Win + X a vyberte příslušnou položku z nabídky. Do řádkového pole zadejte: powercfg /change "always on" /standby-timeout-ac 0powercfg /change "always on" /hibernate-timeout-ac 0 powercfg /setactive "always on".

Také přes "Příkazový řádek" je možné vypnout režim hibernace - proces s vlastnostmi podobnými režimu spánku; Pouze v režimu hibernace se spotřebuje ještě méně energie. Je to způsobeno téměř úplným vypnutím systému (o soubory se nemusíte starat, všechny se uloží na pevný disk). Chcete-li tento režim vypnout, zadejte příkaz: powercfg.exe / hibernace off.

Výše jsme se podívali na tři možnosti vypnutí režimu spánku v počítači.
16. února 2018 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Tulipán
    Tulipán
    4. prosince 2023 10:37
    Díky za dobrý článek, jen jsem se hrabal s nastavením a vše klaplo!
  2. Stasone
    Stasone
    6. prosince 2023 05:16
    Věc je v pohodě, na spaní na počítači můžete zapomenout
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 14:19
    V nastavení windows je vše v článku, předepsané jsou i další metody