FreePrograms.me

3 způsoby, jak otevřít Správce úloh v systému Windows 8

3 способа открыть Диспетчер задач в Windows 8


Systém Windows 8 je nový a ve všem velmi „chytrý“. Spolu se systémem byly přepracovány také některé standardní programy, včetně „Správce úloh“, který se stal praktičtějším a přístupnějším.
V tuto chvíli může uživatel snadno zjistit, jak systém využívá prostředky počítače, spravovat utility spouštěné systémem, zjistit IP adresu síťového adaptéru a mnoho dalšího.

Volání Správce úloh systému Windows 8



Pokud váš počítač zamrzne, co uděláte? Samozřejmě zkusíte zavolat "Správce úloh", ukončit zamrzlý proces, protože nikdo nemá rád aplikaci, která nereaguje na ty nejjednodušší pokyny. Windows 8, stejně jako v předchozích verzích, poskytuje tento užitečný program.

Nyní se podíváme na možnosti jeho spuštění.

Možnost 1: Klávesová zkratka „Ctrl + Alt + Del“



Nejjednodušší a nejoblíbenější způsob volání "Správce úloh" - stisknutí klávesové zkratky Ctrl + Alt + Del. V okně blokování, které se otevře, můžete vybrat libovolnou akci, kterou potřebujete: otevřít "Správce úloh", změnit uživatele nebo změnit heslo a také opustit systém.

3 способа открыть Диспетчер задач в Windows 8


Možnost 2: "Ovládací panely"



Kliknutím pravým tlačítkem na "Kontrolní panel", zobrazí se rozbalovací nabídka, kde je třeba vybrat "Správce úloh". Nebo můžete kliknout do levého dolního rohu a současně držet pravé tlačítko myši. Poté budete mít přístup k pomocným aplikacím - Správce zařízení, Programy a funkce, Příkazový řádek a mnohem více.



"Kontrolní panel" - také jedna z nejpoužívanějších metod volání "Správce úloh".

Možnost 3: Linka „Spustit“.



Je však možné jít cestou nejmenšího odporu a dorovnat "Správce úloh" pomocí řetězce "Běh". Samotný řádek se volá klávesovou zkratkou Win + R. Zadejte buď «taskmgr»Nebo "taskmgr.exe" do pole a klikněte "OK", nebo klíč vstoupit.

Článek popisuje tři způsoby, jak povolit "Správce úloh" ve Windows 8. Můžete také použít klávesovou zkratku Ctrl + Shift + Esc. Tímto způsobem můžete okamžitě volat "Správce úloh".
16. února 2018 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Liabreath
    Liabreath
    23. listopadu 2023 16:27
    Potvrzuji, že každá metoda je účinná. Děkuji webu za článek.
  2. Stasone
    Stasone
    6. prosince 2023 05:18
    Ale stále jsem nevěděl, jak otevřít tento správce úloh, díky
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 14:20
    Správce úloh lze otevřít pomocí klávesové zkratky nebo kliknutím pravým tlačítkem myši na spodní panel a tam se otevře i správce úloh