FreePrograms.me

Jak převést DJVU na FB2 online

Как преобразовать DJVU в FB2 онлайн


Formát DJVU byl vynalezen pro kompresi obrázků – a podle toho pro ukládání naskenovaných souborů. Poptávka po formátu je velká v těch okamžicích, kdy je potřeba reflektovat například nejen obsah knihy, ale i vjemy „reality“: všechny ty vrásky, praskliny, strukturu papíru a jeho barva, poznámky a komentáře na okrajích. Je tu ale jeden problém – rozpoznat samotný formát mise není jednoduché a k jeho čtení je potřeba speciální program. Proto je převod do nějakého běžnějšího formátu v tomto případě nejjednodušším řešením problému.

Převést DJVU na FB2



V našem článku se podíváme na převod do formátu FB2, čitelný pro velké množství modelů elektronických knih.

K převodu DJVU na FB2 je možné použít jak programy, které je třeba stáhnout, tak internetové stránky, kde si stačí pouze vymyslet rozhraní. Podívejme se na několik možností.

Možnost 1: Převod



Tato stránka má mnoho funkcí, ale budeme ji potřebovat pro převod dokumentu DJVU na FB2.
Budete potřebovat trpělivost, dokument DJVU a připojení k internetu.

Stránky lze používat na placené nebo bezplatné bázi. Pokud jste neregistrovaný nebo neoprávněný uživatel, budete moci „zpracovat“ počet dokumentů omezený stránkou a výsledek vašich akcí nebude uložen na server – budete si jej muset okamžitě stáhnout.

Pořadí vašich akcí je tedy následující:
  1. Otevřete web v prohlížeči a nainstalujte počáteční rozšíření. Formát DJVG odkazuje na dokumenty. Dále z rozbalovacího seznamu vyberte požadovaný formát – tedy FB2.

    Как преобразовать DJVU в FB2 онлайн


  2. Nyní kliknutím na tlačítko "Z počítače", vyberte dokument, který chcete převést.



  3. V okně, které se otevře, klikněte na "Konvertovat"a proces převodu začne okamžitě. Pokud máte účet na tomto webu, můžete v případě potřeby převést dva soubory současně.



  4. V této fázi se soubor začne nahrávat na web - to může trvat slušnou dobu. Poté přichází konverze, která, pokud jste nahráli velký soubor, také zabere hodně času. Hlavní věcí není znovu načítat web, protože to bude jen ztráta času - budete muset vše spustit znovu.

  5. Po dokončení stahování klikněte na tlačítko "Stažení".




A ve výsledku získáte soubor, který bude díky vylepšené kvalitě vážit výrazně více ve srovnání s dokumentem DJVU. Dokument je možné snadno otevřít na chytrém telefonu, elektronické čtečce a počítači.

Možnost 2: Office Converter



Na tomto webu nenajdete žádné další funkce a také neomezuje uživatele v počtu převedených dokumentů. Neexistují žádné konečné nastavení dokumentu kvůli nedostatku dalších funkcí, což značně zjednodušuje proces použití.
  1. Klikněte na tlačítko "Přidat soubory" nebo vložte odkaz na webovou stránku, kde služba najde požadovaný soubor.



  2. Poté klikněte na "Start Convert" a počkejte několik sekund - soubor se na server nahraje velmi rychle.



  3. Finální soubor lze uložit na PC a na zařízení, pokud má fotoaparát, naskenováním QR kódu.




Jedním z problémů je, že krátká doba zpracování nebude mít za následek nejlepší kvalitu souboru. Ale na tomto zdroji nejsou žádné otravné reklamy.

Možnost 3: Online převod



Snadno použitelný zdroj, který vám umožní převést dokument DJVU do formátů, kterým e-čtenáři rozumí. Na tomto webu můžete zadat název knihy, informace o autorovi a vybrat ze seznamu gadget, na kterém se bude číst. Pokud vaše kniha není na tomto seznamu, jednoduše nechte pole prázdné.
  1. Prvním krokem je nahrání dokumentu, který je třeba převést na web. To lze provést třemi způsoby: nahrát z cloudu, z počítače nebo vložit odkaz na tento dokument na internetu.



  2. Dále nakonfigurujte parametry dokumentu, který má být převeden, a klikněte na "Konvertovat".



  3. Kniha se stáhne automaticky. Pokud se tak nestane, můžete kliknout na "přímý odkaz" v textu.




Soubor ze zdroje můžete stáhnout maximálně 10krát – poté bude trvale smazán. Na Online Convert prakticky neexistují žádná další omezení, kromě výše uvedeného a maximální hmotnosti dokumentu: ne více než 200 MB.

Převedený dokument lze snadno otevřít na chytrém telefonu, počítači (pokud je na nich nainstalována speciální aplikace) a elektronické knize. V tomto článku jsme se seznámili s formáty DJBU a FB2 a podívali se na stránky, kde je možné převést dokument. Pokud potřebujete převést soubor co nejrychleji, pak je nejlepší použít web Office Converter (ale nezapomeňte, že kvalita výsledného souboru bude horší než původní). Pokud to čas dovolí, pak je lepší použít Online Convert - jeho funkčnost je mnohem větší a můžete si vybrat nastavení pro svou e-čtečku.
03. února 2018 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 14:27
    Na internetu je spousta stránek pro převod ze souborů djvu na soubory fb2
  2. Stasone
    Stasone
    6. prosince 2023 23:09
    Článek je užitečný, naučil jsem se, jak převést soubor djvu
  3. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 23:58
    Opravdu užitečný článek, velmi podrobný, děkuji