FreePrograms.me

Převod DJVU na DOC

Преобразовываем DJVU в DOC


Zpočátku byl formát DJVU určen pro ukládání obrázků, protože komprimoval jejich objem bez výrazné ztráty kvality. Dnes se častěji používá k ukládání naskenovaného textu, obvykle knih a/nebo dokumentace. Díky jeho funkcím jsou naskenované obrázky spojeny dohromady, což umožňuje pohodlnější procházení stránkami. Pokud potřebujete provést změny v dokumentu DJVU, budete jej muset převést do textového formátu. O procesu převodu se dozvíte z tohoto článku.

Konverzní proces



Ne všechny soubory DJVU lze otevřít ve standardním Wordu nebo jiném kancelářském editoru. K práci se souborem možná budete muset použít nějaký software třetí strany.

Pokud je váš soubor přizpůsoben pro zpracování ve Wordu, otevřete jej pomocí této aplikace. Chcete-li to provést, klikněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte z rozevírací nabídky "Otevřít pomocí". Poté musíte vybrat Word.

Pokud to nepomůže, použijte metody popsané v článku.

Metoda 1: DjVu Reader



DjVu Reader je populární bezplatný program pro čtení a úpravu souborů DJVU. Software nezabere mnoho místa na vašem počítači a k ​​jeho spuštění nepotřebujete ani administrátorská práva.

Dokument můžete převést z DJVU na DOC tímto způsobem:
  1. Nainstalujte program a otevřete v něm požadovaný soubor. To lze provést pomocí kombinace Ctrl + nebo kliknutím v horním menu "Soubor"a poté vyberte "Otevřeno".

    Преобразовываем DJVU в DOC


  2. В "Badatel" vyberte požadovaný soubor.

  3. Vyberte text, se kterým budete pracovat. Pokud text nelze vybrat, soubor s největší pravděpodobností nelze upravovat, proto bude tato metoda k ničemu.



  4. Pokud se vám podaří vybrat text, tak jej zkopírujte. To lze provést pomocí kláves Ctrl + C nebo kliknutím pravým tlačítkem myši na vybraný text a výběrem z nabídky "Kopírovat".

  5. Vytvořte nebo otevřete jakýkoli dokument v MS Word.

  6. Vložte zkopírovaný text do vytvořeného dokumentu. V případě potřeby text naformátujte, to znamená změňte písma, odsazení atd.



  7. Uložte dokument. K tomu můžete použít ikonu diskety v levém horním rohu.


Metoda 2: ABBYY FineReader



Program, o kterém bude v této metodě řeč, je nástroj pro rozpoznávání textu v obrázcích a dokumentech PDF. Distribuováno zdarma. Pokud jste v první metodě nebyli schopni upravit text, pak vám tato metoda pomůže přeložit text z DJVU do DOC.

Pokyny pro práci se soubory DJVU v programu:
  1. Nejprve musíte otevřít dokument DJVU. Použijte kombinaci Ctrl + nebo tlačítko "Otevřeno" v horní liště programu.



  2. В "Badatel" vyberte soubor, který chcete otevřít.

  3. Nyní v horním menu klikněte na tlačítko "Uznat". Počkejte na dokončení procesu OCR. Informace o průběhu se nachází v pravé dolní části okna.



  4. Po dokončení procesu můžete dokument uložit do DOC přímo z programu. K tomu použijte tlačítko "Uložit" v horním menu. Když kliknete na šipku, můžete také vybrat formát dokumentu, ve kterém budete ukládat, například můžete dokument uložit i do PDF, EPUB atd.



  5. Otevře "Dirigent", kde je třeba vybrat složku pro uložení dokumentu a dát mu název.

  6. Po uložení můžete tento soubor otevřít jako běžný dokument aplikace Word. Můžete tam také provádět jakékoli změny.
Pomocí těchto jednoduchých metod a odlehčených programů můžete otevřít téměř jakýkoli soubor DJVU a převést jej do upravitelného formátu DOC. Jedinou výjimkou mohou být některé chráněné nebo „poškozené“ soubory.
15. ledna 2018 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    6. prosince 2023 15:20
    program je dobrý! velmi pohodlné otevírání! vše je v pořádku! Děkuju! 
  2. Stasone
    Stasone
    6. prosince 2023 21:56
    Radím vám, abyste si poslechli autora článku, nebude říkat kecy