FreePrograms.me

Otevření souboru WMV

Открываем WMV-файл


WMV je formát videa vyvinutý společností Microsoft. Chcete-li přehrávat a upravovat videa s tímto rozšířením, potřebujete speciální přehrávače nebo editory videa, které tento formát podporují. Naštěstí takové problémy v systému Windows prakticky nevznikají, protože systémové přehrávače tento formát dokonale podporují.

O otevření WMV



Pokud však máte nějaké problémy s přehráváním videí ve standardních přehrávačích, můžete se podívat na některé dobré alternativní možnosti. Při výběru přehrávače věnujte pozornost také recenzím na internetu, jeho funkčnosti a objemu.

Možnost 1: Media Player Classic



Windows Media Player Classic byl dříve výchozí přehrávač pro mnoho starších operačních systémů Windows. Nyní si jej můžete stáhnout z oficiálních stránek, je distribuován zdarma a kompletně přeložen do ruštiny. V rozhraní není nic nadbytečného, ​​ale počet funkcí není největší.
Pokyny pro otevření WMV v tomto přehrávači vypadají takto:
  1. Otevřete požadovaný soubor. K tomu můžete použít klávesové zkratky Ctrl + nebo Ctrl + Q. V prvním případě dojde ke standardnímu otevření, to znamená, že se vyvolá speciální nabídka, kde je třeba nastavit cestu k souboru a vybrat jeho případnou duplikaci. Ve druhém případě se soubor rychle otevře, to znamená, že se otevře "Dirigent", kde jej vyberete. Místo kláves můžete použít nabídku, která se po kliknutí na položku rozbalí "Soubor".

    Открываем WMV-файл


  2. Vyberte požadované video v "Badatel", klikněte na něj a stiskněte "Otevřeno". Toto video můžete také jednoduše přetáhnout do okna přehrávače. Poté se spustí přehrávání.




Možnost 2: KMPlayer



Jedná se o bezplatný přehrávač, který má kodeky pro většinu moderních video formátů, včetně WMV. Má také jednoduché rozhraní, přeložené do ruštiny. Mnoho uživatelů však není spokojeno s tím, že přehrávač zobrazuje reklamu, ačkoliv interakci s ní výrazně neruší.

Otevření souboru WMV probíhá následovně:
  1. Použijte klávesovou zkratku v přehrávači Ctrl +, nebo klikněte na "Soubor" v horním menu a vyberte tam položku "Otevřít soubory". Tato položka je první na seznamu.



  2. Otevře "Dirigent", kde musíte vybrat jedno nebo více videí k otevření. Chcete-li vybrat více videí, stiskněte Ctrl a klikněte na soubory, které potřebujete, a poté klikněte na "Otevřeno".




Soubor nebo soubory lze do programu přidat pouhým přetažením "Badatel" do okna programu.

Možnost 3: VLC Media Player



Přehrávač VLC má více funkcí, ale také je poněkud obtížnější. Distribuováno také zdarma. V přehrávači nejsou žádné reklamy.
Proces otevření souboru WMV by pro vás neměl být obtížný:
  1. Použijte tlačítko "Soubor", který se nachází v horním panelu. Tam v menu vyberte "Otevřít soubor" nebo "Otevřít soubory...". Můžete použít i kombinaci Ctrl +.



  2. Otevře "Dirigent", kde musíte vybrat soubor, který chcete otevřít.




Požadované video můžete také jednoduše přenést do přehrávače přímo ze složky.

Možnost 4: Přehrávač médií GOM



Další přehrávač s podporou kodeků WMV:
  1. Spusťte přehrávač. Chcete-li otevřít soubory, použijte klíč F2. Můžete také jednoduše kliknout na logo přehrávače v levé horní části okna.



  2. В "Badatel" vyberte video, které chcete sledovat. Pokud je jich několik, pak při výběru použijte klíč Ctrl. Musíte jej podržet a vybrat několik souborů pomocí tlačítka myši.




Analogicky s ostatními přehrávači zde můžete také jednoduše přetáhnout video z okna do centrální oblasti programu.

Možnost 5: Windows Media Player



Jedná se o standardní přehrávač od Microsoftu, který je standardně dostupný ve Windows XP, Vista, 7 a 8. Lze jej nainstalovat i na některé další operační systémy včetně Windows 10.



Nejjednodušší způsob, jak otevřít požadovaný soubor, je kliknout na něj pravým tlačítkem myši a z rozbalovací nabídky vybrat „Otevřít pomocí“. Mezi dostupnými možnostmi by měl být pouze Windows Media Player. Pokud tomu tak není, zkuste otevřít soubor WMV pomocí těchto pokynů:
  1. Spusťte přehrávač. Pokud je v systému standardně nainstalován, lze jej nalézt v nabídce "Пуск" v sekci standardní aplikace.



  2. Nyní jednoduše přetáhněte požadované video do pracovní oblasti přehrávače médií.



  3. Můžete také použít klávesovou zkratku Ctrl +a poté vyberte požadované video v "Badatel".
Nyní víte, jak otevřít soubor s příponou WMV. K tomu můžete použít i ty přehrávače, které nejsou uvedeny v tomto návodu, způsob jejich fungování se nebude výrazně lišit.
16. ledna 2018 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ksenia_otvaga
    21. listopadu 2023 09:11
    Článek mi pomohl s objevem, moc děkuji! 
  2. ahhlov
    ahhlov
    6. prosince 2023 15:19
    V článku je spousta programů na objevy! Bylo snadné otevřít! Děkuju! 
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 16:18
    Podařilo se mi rychle otevřít video soubor, vše bylo skvělé, doporučuji
  4. Stasone
    Stasone
    6. prosince 2023 21:54
    Sám vím, jak otevřít soubor WMV, ale zde také ukázali několik způsobů