FreePrograms.me

Avast se neinstaluje: hlavní příčiny problému

Не устанавливается Avast: основные причины неполадки

Antivirus je jedním z nezbytných programů mnoha uživatelů, díky kterému bude počítač maximálně chráněn před různými virovými hrozbami. Co byste však měli dělat, když jste se po rozhodnutí nainstalovat antivirový program Avast do svého počítače potýkali s problémem nemožnosti instalace?

Níže se podíváme na hlavní důvody, které mohou ovlivnit výskyt problémů s instalací antiviru Avast do vašeho počítače. Dodržováním doporučení uvedených v článku budete schopni problém s vysokou pravděpodobností vyřešit a nainstalovat do počítače jeden z nejspolehlivějších antivirů naší doby.

Důvod 1: Konflikt antivirového softwaru



Na počítači by měl být nainstalován pouze jeden antivirus. Mnoho uživatelů se mylně domnívá, že instalací dvou antivirů do počítače se stupeň ochrany zvýší. Ve skutečnosti budou tyto antiviry konfliktní a oslabí ochranu počítače. V některých situacích nemusí nainstalovaný antivirový program vůbec umožňovat instalaci konkurence na váš počítač, což je považováno za virovou hrozbu.

Problém lze vyřešit pouze odstraněním stávajícího antiviru z počítače a následnou instalací nového. Chcete-li antivirový program odebrat, doporučujeme vám nepoužít standardní metodu odinstalace programů poskytovaných v systému Windows, ale speciální program nazvaný Revo Uninstaller, který vám umožní provést komplexní odstranění produktu z počítače a vzít s sebou naprosto vše zbývající složky, soubory a položky registru.

Po dokončení odebrání antiviru nezapomeňte restartovat počítač a poté můžete zkusit nainstalovat antivirus Avast.

Důvod 2: nefunkční distribuce



Zkuste si stáhnout novou distribuci Avast a nezapomeňte si ji stáhnout z oficiálního webu vývojáře - odkaz ke stažení bude umístěn na konci článku. Po stažení distribuce zkuste nainstalovat antivirus s ní.

Důvod 3: virová aktivita



Pokud jsou již v systému viry, pak mohou být důvodem, proč antivirus nechce být nainstalován do počítače. V tomto případě budete muset nejprve eliminovat aktivitu viru a poté nainstalovat antivirus, a to lze provést pouze pomocí speciálních skenovacích nástrojů, které nevyžadují instalaci do počítače.

Jednou z takových utilit je Dr.Web CureIt je bezplatný nástroj od známého vývojáře antivirového softwaru, který je zaměřen na vyhledávání a odstraňování virů, ale nevyžaduje instalaci do vašeho počítače.

Upozorňujeme, že účinnost kontroly systému se výrazně zvýší, pokud kontrolu provedete z nouzového režimu Windows. Chcete-li to provést, stáhněte si nástroj CureIt a poté restartujte počítač. Ve velmi rané fázi jeho spuštění začněte rychle a opakovaně mačkat klávesu F8 přesně do té doby, než se na obrazovce zobrazí nabídka typu spouštění operačního systému. Přirozeně si budete muset vybrat "Nouzový režim".


Když se systém spustí v nouzovém režimu, spusťte kontroly pomocí antivirového nástroje. Při takovém skenování budou viry v „hibernaci“, což znamená, že se zvyšuje pravděpodobnost nalezení a odstranění hrozby.

Důvod 4: Nastavení brány firewall systému Windows



Brána firewall systému Windows je obránce zabudovaný do operačního systému, který přebírá funkce antiviru, pokud v počítači žádný není.

Firewall může z nějakého důvodu považovat nainstalovaný antivirus za hrozbu a nedovolí jeho instalaci projít. Chcete-li to zkontrolovat, zkuste dočasně vypnout bránu firewall.

  1. Chcete-li to provést, otevřete „Ovládací panely“ a přejděte do sekce "Okna Brandmauer".

    Не устанавливается Avast: основные причины неполадки


  2. V levé části okna přejděte do sekce "Zapnout nebo vypnout bránu Windows Firewall".



  3. Deaktivujte firewall a zavřete okno. Poté zkuste nainstalovat antivirus. V každém případě, ať už instalace proběhla úspěšně nebo ne, znovu povolte firewall, abyste neohrozili operační systém.




Důvod 5: Selhání operačního systému



Selhání může nastat z různých důvodů: v důsledku nainstalovaného softwaru, aktivity virů, různých konfliktů. V takovém případě byste se měli pokusit tuto chybu opravit, aby instalace antiviru proběhla správně.

  1. Nejprve zkuste prohledat chyby v operačním systému. Chcete-li to provést, zavolejte okno "Běh" klávesová zkratka Win + R a v okně, které se otevře, zadejte příkaz "Cmd" (bez uvozovek).



  2. Na obrazovce se objeví okno příkazového řádku, ve kterém budete muset spustit následující příkaz:

    sfc /scannow


  3. Systém začne skenovat systém, což může trvat poměrně dlouho – připravte se na to, že počítač musí být celou tu dobu v chodu. Pokud jsou na konci kontroly Windows zjištěny chyby, operační systém se je pokusí opravit sám. Vše, co musíte udělat, je pokusit se restartovat počítač a poté zkusit znovu nainstalovat antivirus.

  4. Pokud to nepomůže, možná byste měli vrátit počítač zpět do doby, kdy vše fungovalo správně. Chcete-li to provést, otevřete "Kontrolní panel" a přejděte do sekce "Zotavení".



  5. V dalším okně otevřete sekci "Spuštění obnovení systému".



  6. Když se na obrazovce zobrazí dostupné body vrácení, vyberte ten, který odpovídá období, kdy počítač normálně fungoval, a spusťte proces obnovení.

  7. Po dokončení obnovy zkontrolujte, zda lze do počítače nainstalovat Avast.

A konečně



Pokud žádná metoda nedokázala vyřešit problém s instalací antiviru Avast na váš počítač, nezbývá než doporučit radikální, ale také nejúčinnější způsob řešení problému - přeinstalaci operačního systému. V důsledku reinstalace vrátíte počítač do normálního provozu a také si budete moci konečně nainstalovat antivirus.

Stáhněte si Avast zdarma


Stáhněte si nejnovější verzi programu z oficiálního webu https://www.avast.ru
29. srpna 2017 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 09:46
    Článek pomohl, vše fungovalo! Děkuju
  2. GodyVody
    GodyVody
    5. prosince 2023 21:38
    Informace jsou velmi dobré, pomohly, děkuji
  3. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 14:15
    Vše bylo jasně a jasně vysvětleno a ukázáno, posílám vám svou vděčnost!
  4. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 18:37
    Zkoušel jsem to udělat jak je psáno v článku, ale moc to nevyšlo, pořád nechápu proč