FreePrograms.me

Jak upravit video na počítači: Přehled nástrojů pro úpravy

Как редактировать видео на компьютере: обзор инструментов для монтажа


Téměř každé video (pokud se na něm nehromadí prach ve vašem videoarchivu) musí projít úpravou, která bude zahrnovat oříznutí, vyříznutí nepotřebných fragmentů, přidání textu, efektů atd. Dnes se podíváme na to, jaké nástroje můžete použít k úpravě videa na počítači.

Dnes existuje mnoho nástrojů pro úpravu videa, které lze rozdělit do dvou kategorií: počítačové programy a online služby. Když už mluvíme o online službách, nelze říci, že jsou plnohodnotnými konkurenty programů pro úpravu videa, pokud však potřebujete provést změny ve videu, jako je například oříznutí, nemá smysl konkrétně stahovat program do váš počítač, kdy lze celý úkol snadno a rychle provést v libovolném prohlížeči nainstalovaném na vašem počítači.

Za prvé, online služby pro úpravu videa na počítači budou popsány níže.

Online služby pro úpravu videa



Online Video Cutter





Jak název této online služby napovídá, umožňuje vám ořezávat videa. Mezi další funkce stojí za to vyzdvihnout změnu poměru stran, otočení a převod do nového formátu.

Služba má bohužel omezení: velikost staženého video souboru nesmí přesáhnout 500 MB.

Přejděte na stránku online služby Online Video Cutter http://online-video-cutter.com/ru/

Clipchamp





Další na řadě je další online video editor, který má mnohem rozšířenější sadu schopností, například kromě ořezávání, otáčení a převodu je tato online služba schopna upravit barvu videa, zrcadlit, komprimovat a mnoho dalšího .

Tato online služba je zdarma, můžete však upravit maximálně pět videí za měsíc.

Přejděte na stránku online služby Clipchamp https://clipchamp.com/ru/video-editor

Youtube

Nelze nezmínit tak populární web pro hostování videa, jako je YouTube, který navíc dokázal pojmout funkce editoru videa.

Chcete-li editor na YouTube používat, musíte mít samozřejmě zaregistrovaný účet Google a svůj vlastní kanál. Ve výsledku ale budete mít přístup k funkcím ořezávání a vyřezávání fragmentů, různým efektům, barevným filtrům, nastavení korekce barev, kombinování několika videí dohromady a mnoho dalšího.

Nevýhodou této metody je, že hotové video není tak snadné dostat do počítače: nejprve ho musíte nahrát na YouTube, který lze stáhnout do počítače pomocí speciálních nástrojů, například online služby Savefrom.net.

Věnujte prosím zvláštní pozornost skutečnosti, že se na oficiálních stránkách společnosti objevila zpráva, že se YouTube k 20. září 2017 rozhodl opustit vestavěný editor videa.


Přejděte na stránku online služby YouTube https://www.youtube.com/

Programy pro úpravu videa



Nyní můžete přejít k mnohem funkčnějším nástrojům pro úpravu videa, konkrétně k počítačovým programům, které již vyžadují předchozí instalaci do počítače, ale uživatelům otevírají mnohem širší možnosti.

Kino studio Windows Live



Как редактировать видео на компьютере: обзор инструментов для монтажа



Autor článku se vůbec netají svou láskou k jednomu z produktů Microsoftu – Windows Live Movie Studio.

Tento program je jednoduchým editorem videa, který však dokázal shromáždit všechny potřebné funkce, aby dal požadované video do pořádku: funkce pro ořez nebo vyříznutí nepotřebných fragmentů, práce se zvukovými stopami, změna rychlosti, aplikace efektů, rotace, zrcadlení, konverze, změna formátu videa pro prohlížení na různých zařízeních a mnoho dalšího.

Je škoda, že Microsoft odmítl produkt dále podporovat. Navíc nyní již není možné jej stáhnout z oficiálních webových stránek vývojáře (ačkoli donedávna to bylo možné). Pokud chcete tento program vyzkoušet, budete muset hledat zdroje třetích stran, které distribuci stále distribuují. Chtěl bych vás však varovat: program nebyl dlouhou dobu aktualizován, což znamená, že s největší pravděpodobností nebude na vašem počítači správně fungovat.

Stáhněte si Windows Live Movie Maker

Movavi Video Editor





Na druhé místo z hlediska pohodlí a funkčnosti bych rád dal program Movavi Video Editor, což je funkční nástroj pro střih videa. S jeho pomocí můžete detailně propracovat video: zvukové stopy, přechody, titulky, velikost a délku videa. Veškerá práce je výrazně zjednodušena díky vestavěné velké sadě různých efektů, s jejichž pomocí půjde proces instalace mnohem rychleji.

Program je bohužel placený, nicméně si jej můžete vyzkoušet v akci, využívat všechny funkce bez omezení ve zkušební verzi nástroje, která má platnost sedm dní.

Stáhněte si program Movavi Video Editor https://www.movavi.ru/videoeditor/

Adobe After Effects





Pokud vás někdy ohromily videa na YouTube, kde tvůrce používá velmi realistické a hypnotizující efekty, pak jedním z programů, který je dokáže vytvořit, je After Effects.

Tento program není úplně vhodný pro střih videa. Jeho hlavním úkolem je spíše vytvářet úžasné efekty ve videích. Pro začínajícího uživatele je přirozeně téměř nemožné samostatně porozumět všem složitostem práce s programem, program je však velmi populární, což znamená, že na internetu existuje mnoho příruček, které podrobně vysvětlují, jak toho dosáhnout. nebo ten efekt.

Program opět není zdarma, nicméně stojí za každý dolar investovaný do něj.

Stáhněte si Adobe After Effects http://www.adobe.com/ru/products/aftereffects.html

CyberLink PowerDirector





Program, který dokáže pojmout dva video editory najednou: jednoduchý a pokročilý. Simple vám umožní provádět expresní úpravy videa téměř automaticky.

Pokročilá verze vám umožní detailně propracovat každý snímek videa pomocí širokého balíku nástrojů, šablon a efektů. Mezi další funkce programu stojí za zmínku schopnost nahrávat video z obrazovky počítače.

Program je výbornou volbou pro začátečníky i amatéry. A dokonce i absence ruského jazyka neovlivňuje snadnost použití a pochopení toho, proč je tento nebo ten nástroj potřebný.

Stáhněte si program CyberLink PowerDirector https://www.cyberlink.com/products/powerdirector-ultra/features_en_US.html?&r=1

Seznam programů pro úpravu videa může pokračovat velmi dlouho - článek popisuje pouze ty, které jsou podle názoru autora nejpozoruhodnější. Tento článek můžete samozřejmě napadnout tím, že v komentářích poskytnete pohodlnější nástroj pro úpravu videa na počítači.

19. srpna 2017 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 18:41
    Obvykle používám Adobe after effects pro střih videa.