FreePrograms.me

Zjistěte stav pevného disku pomocí nástroje CrystalDiskInfo

Узнаем состояние жесткого диска с помощью утилиты CrystalDiskInfo

Pevný disk je složité mechanické zařízení, které je bohužel velmi křehké. Vzhledem k tomu, že pevné disky uživatelů ukládají téměř celou dobu jejich životnosti, je velmi důležité sledovat stav pevného disku, aby nedošlo k jeho poškození. Pro sledování stavu pevného disku byl vyvinut program CrystalDiskInfo.

CrystalDiskInfo je zcela bezplatný, open-source program, který při své práci využívá technologii SMART Podstatou této technologie je, že umožňuje nejen zjistit aktuální stav pevného disku, ale také předvídat výskyt možných problémů.

Pomocí CrystalDiskInfo



  1. Stáhněte si program CrystalDiskInfo z odkazu na konci článku z oficiálních stránek vývojáře. Spusťte stažený instalační soubor a nainstalujte tento nástroj do počítače.

  2. Po spuštění programu CrystalDiskInfo okamžitě zjistí celkový stav pevného disku a také zobrazí indikátory pro jednotlivé parametry. V našem příkladu můžete vidět, že stav pevného disku je hodnocen jako dobrý, což naznačuje, že funguje správně.

    Узнаем состояние жесткого диска с помощью утилиты CrystalDiskInfo


    Pokud program zjistil problémy s pevným diskem, zobrazí se oranžový stav "Úzkost", což znamená, že na disku dochází k problémům.



  3. Níže v programu můžete vidět hodnoty pro všechny testované parametry a také u kterých parametrů byly zjištěny problémy (pokud existují). Napravo od atributu je parametr "Proud", který zobrazuje hodnotu zaznamenanou bezprostředně po testu. "Nejhorší" zobrazuje nejhorší výsledek zaznamenaný od spuštění nástroje, "Práh" označuje hodnotu, při které by byl atribut považován za problematický. Pokud je hodnota Threshold nižší než hodnota Worst, pak je vše v pořádku. Pokud jsou stejné nebo, nedej bože, je „Threshold“ vyšší, pevný disk nefunguje správně.



  4. Hlavní myšlenkou programu je, že bude monitorovat životaschopnost pevného disku, pohotově identifikuje jeho bolavá místa – a proto se doporučuje umístit program do startu, aby neustále fungoval na pozadí. Chcete-li to provést, klepněte na kartu "Servis" a zaškrtněte políčka vedle položek "Spuštění agenta" и "Automatické spuštění".



  5. Poté, pokud program zjistí problémy, uslyšíte charakteristické zvukové upozornění. Oznámení o problému však můžete také překonfigurovat, například tak, že program nakonfigurujete tak, aby bylo hlášení odesláno na váš e-mail. Nastavení oznámení můžete nakonfigurovat v nabídce „Služba“ – „Funkce oznámení“.



  6. Ve výchozím nastavení program aktualizuje data jednou za 10 minut, ale v případě potřeby lze frekvenci aktualizací snížit nebo naopak zvýšit. Chcete-li to provést, klepněte na kartu "Servis" a přejděte do sekce "Frekvence aktualizace".



  7. Pokud váš počítač používá více pevných disků, přepínejte mezi nimi na "Disk".




Výhody CrystalDiskInfo:



  • Zcela bezplatný program;

  • Existuje podpora pro ruský jazyk;

  • Technologie SMART, která vám umožní předvídat možné problémy s vaším pevným diskem.


Nevýhody CrystalDiskInfo:



  • Nezjištěno. CrystalDiskInfo je čistě informativní utilita, která pouze naznačuje, čemu je třeba věnovat zvláštní pozornost, ale nijak neřeší problém, jak se mnozí uživatelé domnívají. Jakmile pochopíte, co je s vaším pevným diskem v nepořádku, můžete rychle přejít k akci: odstranění problému nebo zálohování informací v rámci přípravy na hrozící selhání pevného disku.

    Stáhněte si CrystalDiskInfo zdarma


    Stáhněte si nejnovější verzi programu z oficiálních stránek http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html
  • 17. srpna 2017 3
    Komentář
    Zadejte kód z obrázku:*
    Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
    1. Zničený
      12. října 2017 16:40
      Jak jej spustit s administrátorskými právy na počítači s omezenými uživatelskými právy. Tento plánovač úloh, kam se zadává úkol od agenta tohoto programu, byl již prohrabán vzhůru nohama. Při spuštění program vyžaduje zvýšení práv, což znamená správce, ale nespustí se, když je v plánovači úloh výslovně uvedeno „spouštět s nejvyššími právy“ + při spouštění použít účet správce. Existují nějaká řešení?
    2. Kait.15
      16. října 2017 11:42
      Nejlepší je, když se spouštění provádí pod účtem správce. Nebo klikněte pravým tlačítkem myši na program, vyberte „Spustit jako správce“ a zadejte jeho heslo.
    3. Diz1k
      Diz1k
      6. prosince 2023 18:42
      Zdá se, že můj disk brzy zemře, je čas jej vyměnit, díky za aplikaci