FreePrograms.me

Video nefunguje v Opeře: příčiny problému a řešení

Не работает видео в Opera: причины неполадки и способы решения


Opera je jeden z nejstarších a nejoblíbenějších webových prohlížečů, který se vyznačuje stylovým rozhraním, plynulým chodem, minimální zátěží systému, ale zároveň dostatečnou funkčností. Jedním z nejčastějších problémů, se kterými se uživatelé při práci s tímto webovým prohlížečem setkávají, je nemožnost přehrávání videí. Tento článek vám řekne, proč k tomuto problému dochází, a také jaké metody existují k jeho vyřešení.

Důvod 1: Chybí/nefunguje plugin Flash Player



Prohlížeč Opera je jedním z těch webových prohlížečů, které nemají vestavěný plugin Flash Player, což znamená, že si jej prohlížeč musí stáhnout dodatečně.

Pokud se vaše video nepřehraje, můžete předpokládat, že se jedná o Flash video, což znamená, že k jeho zobrazení na vašem počítači musí být nainstalován zásuvný modul Adobe Flash Player.

  1. Za prvé, i když máte plugin nainstalovaný, měli byste se pokusit jej odstranit z počítače a poté jej znovu stáhnout do prohlížeče. Chcete-li to provést, otevřete "Kontrolní panel" a přejděte do sekce "Programy a funkce".

    Не работает видео в Opera: причины неполадки и способы решения



  2. V seznamu nainstalovaných programů najděte Flash Player, klikněte pravým tlačítkem na program a vyberte "Vymazat".



  3. Dokončete odinstalaci produktu. Poté můžete začít znovu stahovat. Chcete-li to provést, klikněte ve svém prohlížeči na tento odkaz https://get.adobe.com/ru/flashplayer/ a ujistěte se, že na levé straně systém správně identifikoval váš prohlížeč a verzi systému Windows, kterou používáte. Ve střední části v případě potřeby zrušte zaškrtnutí políček a poté si produkt stáhněte kliknutím na tlačítko "Nainstalovat nyní".



  4. Po stažení distribučního balíčku programu do počítače zavřete Operu a poté spusťte instalační soubor a nainstalujte program do počítače.

  5. Po dokončení instalace spusťte Operu a zkontrolujte, zda je v jejím nastavení aktivován Flash Player. Chcete-li to provést, klikněte na tlačítko nabídky prohlížeče v levém horním rohu a přejděte do sekce „Nastavení“.



  6. V levé části okna přejděte na kartu "stránky"a napravo najděte blok "Blikat". Zde byste se měli ujistit, že jste položku aktivovali "Identifikujte a spusťte důležitý obsah Flash" nebo "Povolit webům spouštět Flash".




Od této chvíle si zkuste přehrát video na internetu.

Důvod 2: nahromaděná mezipaměť, soubory cookie a historie



Pokud byla navázána práce se zásuvným modulem Flash Player, ale video v Opeře se stále odmítá spustit, stojí za to zkusit vymazat informace nashromážděné prohlížečem, jako je mezipaměť, soubory cookie a historie procházení, kvůli kterým se obsah stránky se mohou často zobrazovat nesprávně.

  1. Klikněte na tlačítko nabídky prohlížeče a přejděte do sekce "Příběh".



  2. V pravém horním rohu klikněte na tlačítko "Vymazat historii".



  3. Vyberte možnost "Od samého začátku"a poté se ujistěte, že jsou zaškrtávací políčka nastavena jako na níže uvedeném snímku obrazovky, a klikněte na tlačítko "Vymazat historii prohlížení".




Poté zkuste video přehrát v prohlížeči Opera.

Důvod 3: proxy práce



Pokud máte v počítači doplňky VPN nebo jiné nástroje, které mění vaši skutečnou IP adresu, pak jsou téměř jistě příčinou tohoto problému.

  1. Pokud máte nainstalovaný doplněk, budete jej muset zakázat. Chcete-li to provést, otevřete nabídku Opera a přejděte do sekce „Rozšíření“ – „Spravovat rozšíření“.



  2. Na obrazovce vyskočí seznam doplňků nainstalovaných v prohlížeči, ve kterém budete muset zakázat doplňky VPN (v našem případě se jedná o friGate).



  3. Pokud máte aktivní další nástroje, které odesílají váš provoz přes proxy, budete je muset deaktivovat, poté můžete zkontrolovat funkčnost videa v prohlížeči.


Důvod 4: virová aktivita



Téměř jistě, když se viry dostanou do vašeho počítače, pokusí se narušit fungování prohlížeče. To je důvod, proč, pokud je Opera zjevně nestabilní, měli byste se pokusit najít a odstranit viry ve vašem počítači.

Pro vyhledávání virů v počítači můžete použít buď svůj antivirus, který má pravděpodobně funkci skenování, nebo samostatnou speciální utilitu, kterou jsme například opakovaně zmiňovali Dr.Web CureIt (jeho zvláštností je, že je distribuován zcela zdarma).

Pokud po kontrole počítače stále najdete viry, budete je muset odstranit navrženou metodou (buď léčba nebo karanténa), poté restartujte počítač a zkontrolujte funkčnost videa v Opeře. Je možné, že viry vážně narušily funkčnost prohlížeče, což znamená, že budete muset navíc použít doporučení uvedená v následující metodě.

Důvod 5: Selhání prohlížeče



Různé faktory mohou způsobit, že Opera nebude fungovat správně: selhání systému, aktivita virů, konflikt s jinými programy nainstalovanými v počítači. Ať už to může být způsobeno čímkoli, nejúčinnějším řešením je přeinstalovat prohlížeč.

Vezměte prosím na vědomí, že pro odstranění prohlížeče Opera z počítače, pokud nefunguje správně, se doporučuje provést odstranění nikoli prostřednictvím „Ovládací panely“ - „Odinstalovat programy“, jak jsme zvyklí, ale pomocí speciálního nástroje Revo Uninstaller , která vám umožní odebrat provést dodatečný sken a odstranit zbývající soubory, kvůli čemuž ani po čisté instalaci nemusí prohlížeč spustit přehrávání videí.

  1. Chcete-li to provést, stáhněte si program Revo Uninstaller a nainstalovat do počítače. Spusťte jej (zde jsou vyžadována administrátorská práva).

  2. Když se na obrazovce načte seznam nainstalovaných programů, najděte Operu, klikněte pravým tlačítkem na prohlížeč a přejděte na "Vymazat".



  3. Pro začátek systém vytvoří bod obnovení, abyste se mohli v případě problémů vrátit zpět, načež se na obrazovce spustí vestavěný odinstalační program prohlížeče, pomocí kterého budete muset provést počáteční odstranění.

  4. Jakmile je odinstalace dokončena, program přejde do fáze skenování, důkladně analyzuje registr Windows a zobrazí všechny výsledky související s prohlížečem. Budete muset odstranit pouze vybrané klíče a větve v registru, protože pokud odstraníte nepotřebné, může to vést k tomu, že počítač nebude fungovat.

  5. Dále program začne hledat soubory a složky zbývající ve Windows, které bude také nutné odstranit.

  6. Po dokončení odstranění prohlížeče pomocí Revo Uninstaller můžete okamžitě přistoupit ke stažení nejnovější distribuce z oficiálních stránek vývojáře http://www.opera.com/ru.

  7. Po stažení distribuci spusťte a poté nainstalujte prohlížeč do počítače.


Důvod 6: konflikt v systému



V případě, že před časem video v prohlížeči fungovalo dobře, ale nyní se nechce přehrát, místo ztrácení času zjišťováním přesné příčiny, která výskyt tohoto problému ovlivnila, můžete okamžitě zkusit vrátit systém zpět, obnovení jeho funkčnosti v době, kdy prohlížeč fungoval správně.

  1. Chcete -li to provést, otevřete "Kontrolní panel" a přejděte do sekce "Zotavení".



  2. V novém okně vyberte "Spuštění obnovení systému".



  3. Na obrazovce se zobrazí dostupné body pro vrácení zpět, mezi nimiž se budete muset zastavit na tom, který odpovídá období, kdy prohlížeč ještě normálně fungoval.



  4. Spusťte proces obnovení systému a počkejte, až skončí.


Toto jsou hlavní techniky, které vám umožní obnovit správné přehrávání videa v prohlížeči Opera. Pokud máte vlastní zkušenost s řešením problému, který nebyl součástí článku, podělte se o ně s ostatními uživateli v komentářích.

08. července 2017 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 10:35
    děkuji moc! Video se mi podařilo přehrát! 
  2. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 20:13
    Jedním z důvodů může být ucpaná mezipaměť, takže je lepší vymazat mezipaměť nebo úplně přeinstalovat prohlížeč