FreePrograms.me

Jak aktivovat rodičovskou kontrolu v prohlížeči Yandex

Как активировать родительский контроль в Яндекс.Браузере

Dnes je každé dítě nuceno používat internet (pro vzdělávací účely). Bohužel, kromě množství užitečných informací je zde i tuna zakázaných materiálů, před kterými chcete své dítě chránit. Proto dnes budeme hovořit o tom, jak můžete aktivovat funkci rodičovské kontroly v prohlížeči Yandex.

Prohlížeč Yandex bohužel neposkytuje vestavěné nástroje, které vám umožní nastavit rodičovskou kontrolu. Existují však alternativní metody využívající nástroje třetích stran, díky kterým bude používání oblíbeného prohlížeče pro děti mnohem bezpečnější.

Metoda 1: pomocí DNS od Yandex



Yandex vyvinul své vlastní servery DNS, které filtrují příchozí provoz. Vše, co potřebujete, je nastavit požadované DNS adresy v nastavení Windows.

Za prvé je vhodné, aby vaše dítě mělo samostatný účet, ve kterém budou tato nastavení provedena, protože pokud používáte jeden účet, možná budete muset deaktivovat zadané adresy DNS, což, jak vidíte, není příliš důležité. pohodlné.

  1. Otevřete nabídku v účtu svého dítěte "Kontrolní panel" a přejděte do sekce "Centrum sítí a sdílení".

    Как активировать родительский контроль в Яндекс.Браузере


  2. V levé části okna vyberte položku "Změna nastavení adaptéru".



  3. Klepněte pravým tlačítkem myši na aktivní síťové připojení a vyberte položku z rozbalovacího seznamu "Vlastnosti".



  4. Vyberte položku jedním kliknutím "IP verze 4"a potom klepněte na tlačítko "Vlastnosti".



  5. Nastavte bod na parametr "Použít následující adresy serveru DNS" a do obou sloupců napište následující adresy z Yandex:

    77.88.8.7
    77.88.8.3


  6. Uložte změny kliknutím na tlačítko "OK".




Od této chvíle bude filtrování provozu prováděno ve všech prohlížečích (nejen Yandex.Browser) nainstalovaných v počítači. Rodičovský zámek můžete zakázat nastavením možnosti ve stejné nabídce "Získat adresu serveru DNS automaticky."

Metoda 2: pomocí speciálního softwaru



V dnešní době existuje značné množství programů vybavených filtrováním příchozího provozu. Pokud máte v počítači antivirus, věnujte pozornost jeho nastavení, je více než pravděpodobné, že funkce „Rodičovská kontrola“ je a stačí ji nakonfigurovat.

Pokud antivirus nemáte nebo takovou funkci neposkytuje, věnujte pozornost programu Adguard – jedná se o efektivní multifunkční řešení pro blokování reklam v prohlížečích a dalších programech na vašem počítači, pro zajištění bezpečnosti internetu a také pro nastavení rodičovské kontroly.

Stáhněte si program Adguard https://adguard.com/ru/adguard-parental-control.html

  1. Chcete-li aktivovat rodičovskou kontrolu v Adguard, budete muset otevřít nastavení programu a přejít na kartu na levé straně okna "Rodičovská kontrola".

  2. V okně, které se otevře, budete muset položku aktivovat "Rodičovská kontrola"v případě potřeby upravte úroveň citlivosti a také chraňte deaktivaci této funkce heslem. Když je tento nástroj aktivován, Yandex.Browser ani žádný jiný webový prohlížeč nainstalovaný v počítači nezobrazí zakázaný obsah, který může poškodit psychiku dítěte.


Pokud znáte další účinné a jednoduché způsoby, jak aktivovat funkci rodičovské kontroly ve webovém prohlížeči Yandex, řekněte nám o nich v komentářích. 
06. června 2017 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 10:45
    Podařilo se mi aktivovat rodičovskou kontrolu! moc děkuji za tak užitečný článek
  2. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 14:31
    Třída! Děkuji, nainstaloval jsem svému dítěti rodičovskou kontrolu.
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 20:28
    To je velmi důležitá informace pro každého rodiče, děkujeme za ni