FreePrograms.me

Jaký je rozdíl mezi komunikačními standardy WCDMA a GSM?

В чем разница между стандартами связи WCDMA и GSM?

Než odpovíte na tuto otázku, je důležité pochopit, o čem obecně mluvíme. Jak již mnozí uhodli, WCDMA a GSM jsou komunikační standardy, které se používají v moderní celulární komunikaci. Rozdíly mezi tímto a těmito dvěma standardy jsou často zajímavé pro uživatele, protože v moderních chytrých telefonech Můžete si vybrat prioritu konkrétního komunikačního standardu. Začněme GSM. GSM je globální standard pro digitální mobilní komunikaci. Tento komunikační standard patří k sítím druhé generace. A dnes je tento standard mobilní komunikace nejrozšířenější na světě.

WCDMA je také standard pro mobilní komunikaci. Tento standard byl navržen jako doplněk ke GSM. Tento komunikační standard používá mnoho operátorů k poskytování širokopásmového rádiového přístupu pro podporu 3G.

Vše napsané výše ukazuje rozdíly z technologického hlediska. A tyto rozdíly lze popsat dále. Můžeme to ale říci mnohem stručněji: pokud telefon používáte pouze pro volání a SMS, pak je lepší ponechat přednost standardu GSM sítě. Dnes je tento standard rozšířený a má nejlepší pokrytí.

Standard WCDMA by měl být nainstalován na vašem telefonu v případech, kdy používáte telefon pro přístup k internetu. Například sledovat videa, komunikovat na sociálních sítích, poslouchat hudbu online. Právě WCDMA je telekomunikačními operátory optimalizováno pro poskytování vysokorychlostních multimediálních služeb. Nyní znáte hlavní rozdíly mezi WCDMA a GSM. Po tomto článku přesně pochopíte, jaký síťový režim musíte v telefonu nastavit.
13. ledna 2016 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný