FreePrograms.me

Instalace OS Windows přes BIOS


Opakovaně jsme kontrolovali funkce a možnosti tohoto operačního systému. Dnes si povíme něco, s čím se samozřejmě setká téměř každý uživatel. Budeme mluvit o instalace operačního systému Windows. A podíváme se na to, jak jej nainstalovat přes BIOS. Co je to BIOS, vám neprozradíme, protože to již bylo několikrát zmíněno. Vše, co můžeme říci, je, že každý počítač má tento základní systém „Input-Output“.

V každém případě je potřeba připravit oddíl pevného disku, na který nainstalujete operační systém. Také potřeba Distribuční média Windows.

Takže první věc přejděte do BIOSu. Na různých počítačích se to dělá jinak. Ale přesto velmi často při spouštění počítače musíte při spouštění počítače stisknout klávesu Del. Poté budete přesměrováni do systému BIOS.

Po vstupu do systému BIOS najděte část nabídky, která je zodpovědná za instalaci operačního systému. Umístění této části se může lišit, protože počítače mají různé základní desky a podle toho také různé verze systému BIOS.

Musíte najít menu PRVNÍ ZAVÁDĚCÍ ZAŘÍZENÍ, BOOT nebo ZAVÁDĚCÍ ZAŘÍZENÍ. proč oni? Právě přes ně musíte začít instalovat operační systém přes BIOS. Nyní musíte vybrat jednotku DVD nebo jednotku HDD (jednotku flash). Tím je přípravný proces instalace dokončen.

Nyní musíte ukončit BIOS a uložit všechny změny, které jste předtím provedli. Nejčastěji se to dělá takto: klávesa F10 pro ukončení a klávesa Y pro uložení provedených změn. Poté restartujte počítač. Po restartu se může zobrazit následující zpráva:"Stiskněte libovolnou klávesu pro načtení z CD...". Tato zpráva se zobrazí, pokud jste v předchozím odstavci vybrali jako distribuční médium OS disk DVD. Pokud byla použita jednotka flash, OS se po restartu začne načítat automaticky.

Jak poznáte, že instalace systému Windows začala? Pokud je vše provedeno správně, mělo by se na vašem monitoru objevit něco podobného.
Устанавливаем ОС Windows через БИОС


To vše je jen příprava na instalaci operačního systému. Po úspěšném dokončení přípravy byste měli vidět zprávu "Spouštění Windows". A téměř okamžitě se objeví okno instalace operačního systému Windows. Vyberte všechny parametry stejné jako na obrázku níže a poté klikněte na tlačítko "Další". Okamžitě se objeví další okno, ve kterém budete muset kliknout na tlačítko "Chcete-li nainstalovat".


Poté se zobrazí okno s licenčními podmínkami. Musíte zaškrtnout políčko vedle „Souhlasím s licenčními podmínkami“ a poté stiskněte tlačítko “Další". Vše je stejné jako u jiných instalací programu. Dále budete požádáni o výběr typu instalace. Je lepší vybrat položku "Kompletní instalace".

Záležitost zůstává malá. Nyní budete muset vybrat pevný disk, na kterém bude nainstalován operační systém. S tím nebudou žádné potíže. Dále vás systém vyzve k výběru oddílu pro operační systém, ale protože ještě neexistují, budete si jej muset vytvořit sami.


Dále vyberte velikost oddílu, to znamená, nastavte ji sami a klikněte na tlačítko "platit". Poté se zobrazí okno s informací, že systém Windows může vytvářet další oddíly. Stačí stisknout tlačítko "OK", a pak "Další". Začne proces instalace.

Po instalaci všech nezbytných součástí systému se počítač restartuje. V tomto okamžiku vyjměte z počítače distribuční médium OS.

Jakmile se počítač restartuje, otevře se okno pro dokončení instalace. Měli byste vidět takové okno.


Tento proces bude trvat několik minut. Poté začne úvodní nastavení operačního systému. Zde budete požádáni o zadání uživatelského jména, názvu počítače a uživatelského hesla. Toto můžete také přeskočit kliknutím na „Další". V zásadě je hlavní fáze instalace Windows přes BIOS u konce. Stačí zadat klíč, přijmout doporučená nastavení a můžete počítač používat. Jak vidíte, i když je tento proces zdlouhavý, existuje vlastně na tom není nic složitého.
08. října 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 18:53
    Myslím, že toto téma je tak složité, že se mi vůbec nelíbí práce s BIOSem. 

    Myslím, že toto téma je velmi složité. Nerad pracuji s BIOSem.