FreePrograms.me

Spravujte systém souborů Windows pomocí programu FileMon

Управляем файловой системой Windows с программой FileMon

V operačním systému Windows existuje souborový systém. Takový systém je chápán jako určující způsob ukládání, organizování a pojmenovávání dat na paměťových médiích v počítačích. Souborové systémy přicházejí v různých typech. Existují například systémy NTFS a FAT. Existuje mnoho způsobů, jak spravovat a monitorovat systém souborů. Můžete použít standardní nástroje Windows. Souborový systém počítače můžete spravovat například pomocí správce úloh operačního systému Windows. Pomocí Správce úloh můžete spravovat soubory, procesy, jejich aktivity a další podobné věci. Dnes ale nebudeme mluvit o standardních nástrojích Windows. Podíváme se na program pro sledování a sledování provozu souborového systému. Program se jmenuje FileMon.

FileMon je svými vývojáři umístěn jako výkonný nástroj pro práci se souborovým systémem počítače. Tento program je zdarma. Je vhodný pro 32bitové i 64bitové operační systémy Windows. Nejnovější verze tohoto programu byla vydána na konci roku 2006.

Hlavní funkcí programu FileMon je ovládání a sledování aktivity souborového systému OS Windows. Kromě toho FileMon zobrazuje všechny aktivní procesy v reálném čase.

Co to vše uživateli dává? Provoz programů a dynamických knihoven, možnost opravit některé kritické chyby v systémových souborech, možnost zobrazit změny v protokolu událostí. Posledně jmenovaná funkce umožňuje detekovat spyware a další podezřelé virové soubory. Zpočátku program FileMon patřil společnosti Sysinternals, ale poté jej koupil Microsoft. Poté se program FileMon přestal vyvíjet a všechny jeho schopnosti Microsoft  https://technet.microsoft.com/ru-ru/sysinternals/bb896645 směrován na další podobný nástroj s názvem Process Monitor. Stále si ale můžete stáhnout a používat program FileMon.

Stáhněte si FileMon zdarma


Stáhněte si program z oficiálního webu https://learn.microsoft.com/ru-ru/previous-versions/bb896645(v=msdn.10)?redirectedfrom=MSDN
28. dubna 2015 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    5. prosince 2023 16:50
    Pokud tomu dobře rozumím, je to něco jako obdoba démona Toolsa? Zajímavý.