FreePrograms.me

Fototisk na trička – jaké druhy existují?

Fotografický tisk na trička je metoda nanášení obrázků na povrch látky pomocí speciálních technik a zařízení. Umožňuje přenášet fotografie, obrázky, loga nebo jakékoli jiné obrázky na tričko.


Existuje několik typů Potisk triček, z nichž každá má své vlastní vlastnosti:


  • Přímý tisk fotografií (Direct-to-Garment, DTG): Tento typ tisku se provádí pomocí speciální tiskárny, která přímo nanáší inkoust na povrch trička. DTG umožňuje reprodukovat složité vícebarevné obrázky s odstíny a přechody. Je použit vysoce kvalitní vodou ředitelný inkoust, který proniká vlákny látky a vytváří potisk, který je na dotek vtisknutý do látky.
  • Přenos tepla: Tato metoda zahrnuje použití speciálního sublimačního papíru a vyhřívacího lisu. Obrázek se vytiskne na papír a následně se pomocí tepla a tlaku přenese na tričko. Termotransfer poskytuje zářivý, dlouhotrvající tisk, který dobře vydrží na tkanině. Umožňuje používat složité grafické prvky a vytvářet vysoce kvalitní tisky fotografií.
  • Sublimace barviva: V tomto případě je obrázek vytištěn na speciální papír pomocí sublimačního inkoustu. Poté se pomocí zahřívacího lisu a vysoké teploty inkoust změní z pevného na plynný a pronikne povrchem trička. Inkoust je absorbován do vláken tkaniny a vytváří zářivý, dlouhotrvající obraz. Sublimační tisk má plynulé barevné přechody a umožňuje aplikovat obrázky na téměř celý povrch trička.

 

Každý typ fototisku má své výhody a nevýhody, takže výběr závisí na konkrétních požadavcích zákazníka a typu obrázku, který je potřeba na tričko umístit.



Výhody

  1. Fotografický tisk na trička vám umožňuje vytvářet jedinečné vzory a personalizovat vaše oblečení.
  2. Fotografický tisk poskytuje vysokou kvalitu a čistotu obrazu na tričku.
  3. Tisk fotografií umožňuje používat různé barvy a odstíny, což vám umožňuje oživit širokou škálu nápadů a návrhů.
  4. Fototisk je pevný a odolný, při praní nevybledne ani se nesmývá, což umožňuje zachovat jas a krásu obrázku na tričku.
  5. Tisk fotografií je ekologický a zdravotně nezávadný, použitá barviva a stojany neobsahují škodlivé látky.
  6. Fototisk na trička je univerzální způsob aplikace obrázku, který je vhodný na různé materiály a druhy látek.
  7. Fotografický tisk na trička umožňuje vytvářet individuální dárky a suvenýry, které budou originální a nezapomenutelné.
  8. Fotografický tisk na trička lze použít pro reklamu a propagaci značky nebo společnosti, což vám umožní vytvořit nezapomenutelný a atraktivní obrázek.


Omezení


  1. Omezená velikost obrázku: Potisk fotografií na trička má omezenou velikost, což znamená, že není vždy možné vytisknout na tričko velký, detailní obrázek.

  2. Vyblednutí: V průběhu času a po několika vypráních mohou fotografie na tričkách vyblednout a ztratit svůj jas. To platí zejména pro fotografie, které byly vytištěny na běžných tiskárnách bez speciálního inkoustu nebo zpracování.

  3. Embossed Feel: Fotografický tisk na tričku může vytvořit reliéfní pocit na povrchu látky, zvláště pokud jsou použity silné vrstvy inkoustu. Někomu to může být nepříjemné a triko se opotřebovává.

  4. Omezená trvanlivost: Na rozdíl od výšivek má potisk fotografických triček omezenou trvanlivost. Inkoust může začít blednout nebo se loupat po několika umytích nebo v důsledku nesprávné péče.

  5. Omezené možnosti designu: Potisk fotografií na trička není vhodný pro všechny návrhy a může omezit možnosti uživatelů. Některé složité nebo jemné detaily může být obtížné přenést na látku pomocí fotografického tisku.

  6. Cena: Proces tisku fotografií na tričko může být drahý, zejména při objednávání jednorázových kopií. U velkého množství mohou být náklady dostupnější, ale stále jsou vyšší než u jiných způsobů tisku na oděvy, jako je tisk na hotové štítky.

07. července 2023 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný