FreePrograms.me

Google překladač

Гугл Переводчик


Mnozí, kteří používají překladatelé, není potřeba překládat celé články. Většina lidí obvykle potřebuje přeložit pár odstavců nebo dokonce pár vět? a někdy jen neznámé (polozapomenuté) slovo. Je jasné, že kvůli tomu se nechcete obtěžovat s plnohodnotným komplexním softwarovým produktem. V takových případech přichází na pomoc Google Translate.

Google Переводчик není to jen program prezentovaný jako online služba. Jedná se o celý systém, který se může učit sám, s přihlédnutím k vašim preferencím. Přibližný provozní algoritmus je popsán v Yandex Perevodchika.

Pohodlné přepínání jazyků
Mezi jazyky můžete snadno přepínat. Navíc, když vstoupíte do služby, systém automaticky rozpozná váš jazyk a nabídne vám ten nejvhodnější. Není vůbec nutné vědět, v jakém jazyce je zdrojový text. Stačí jej vložit do vstupního pole a kliknout na Rozpoznat jazyk. Google sám určí, v jakém jazyce je dokument. V současné době je podporováno 108 jazyků.

Obrovská znalostní základna
Služba každou minutu zpracuje obrovské množství dokumentů, na jejichž základě je postaven mechanismus překladu. Google analyzuje různé tvary slov, způsoby použití slov atd., čímž se snaží zlepšit kvalitu překladu. Pokud nejste spokojeni s kvalitou překladu, můžete o tom službě sdělit hodnocení přeloženého textu zaškrtnutím. V budoucnu budou všechny vaše komentáře zohledněny službou.

Překlad více než jen textu
Kromě textu můžete s pomocí překladače překládat celé webové stránky a také stahovat dokumenty. A to není vše. Pokud má váš počítač mikrofon, můžete věty vyslovit nahlas a služba zjistí, co jste řekli, a zobrazí překlad.

Můžete také slyšet, jak se některá slova správně vyslovují. Zadejte požadované slovo do vstupního formuláře a klikněte na ikonu «Poslouchej». Pokud jste zadali slovo špatně, překladatel vás opraví.

Okamžitý převod
Služba umí překládat text v reálném čase, tzn. zadáte text a překladatel jej automaticky zpracuje a zobrazí na obrazovce. Stojí za zmínku, že je třeba zadat až na konec věty, aby byl překlad co nejpřesnější.

Významy slov
Napsáním jednoho slova získáte seznam všech možných překladů tohoto slova a seznam synonym. Překladač také uvede, který překlad se používá nejčastěji a který málo.

Příklady použití slov
Mnozí alespoň trochu znalí anglického jazyka vědí, že v určitém kontextu je lepší používat ta nejvhodnější slova. Google vám může ukázat příklad použití slova v určité větě, jeho význam a také uvést, z jakého zdroje byla věta převzata.


Celkově si tato služba zaslouží velký respekt z hlediska funkčnosti a pohodlí. A potvrzuje to i obrovské množství uživatelů z celého světa, kteří služeb této webové služby využívají.

Přejděte na stránku Překladače Google http://translate.google.ru/

08. února 2022 7
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Liabreath
    Liabreath
    22. listopadu 2023 19:29
    Google Translator je nepostradatelná aplikace v mém telefonu. 
  2. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 18:20
    Google překladač dokáže přeložit do libovolného jazyka
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 13:11
    Mám překladatelský program, který je důležitý pro mou práci, tato technologie je velmi užitečná 
  4. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 22:08
    Používám tento překladač, překládá jak ručně psaný text, tak články