FreePrograms.me

Jaký program otevřít soubor PDF

Какой программой открыть файл PDF


Téměř každý uživatel neustále pracuje s různými elektronickými dokumenty a ilustracemi. Pro rychlý přesun souborů mezi zařízeními mnoho lidí používá formát PDF. Chcete-li si rozšíření přečíst na svém zařízení, musíte nainstalovat speciální program.

Výběr programu pro otevření PDF



PDF je běžný formát pro ukládání elektronických dokumentů. Hlavní výhodou tohoto rozšíření je jeho univerzálnost. Uživatelé si mohou uložit jakékoli informace do PDF a při otevření na jiných miniaplikacích se původní formátování neztratí. Podívejme se, který program je nejlepší pro prohlížení souborů PDF na počítači nebo chytrém telefonu.

Adobe Acrobat



Zajímavé je, že formát PDF vyvinula společnost Adobe, takže nejlepším programem pro prohlížení takových souborů je Adobe Acrobat. Existuje několik modifikací takového softwaru - Acrobat Reader a Acrobat Pro.

Acrobat Reader je navržen pro práci s dokumentem v režimu pouze pro čtení. Program je distribuován zdarma. Pokud se spokojíte s tím, že čas od času otevřete PDF a prohlédněte si ho, vyzkoušejte tuto aplikaci pro více platforem. Lze jej nainstalovat na Windows, Mac OS, Android nebo iOS.

Acrobat Pro je profesionální placená verze softwaru pro práci se soubory PDF. Noví uživatelé mají 30 dní bezplatného používání softwaru.

Просмотр PDF-файла через Adobe Acrobat


Hlavní výhodou aplikace je schopnost automaticky rozpoznat text dokumentu a upravit jej. Uživatelé mohou také vytvářet záložky, vyhledávat konkrétní části dokumentu, přidávat poznámky přímo do listů PDF, zvýrazňovat důležité části textu pomocí značek a kombinovat více souborů do jednoho.

Stáhněte si Adobe Acrobat Reader DC z oficiálních stránek https://get.adobe.com/ru/reader/otherversions/
Stáhněte si Adobe Acrobat Pro DC z oficiálního webu https://acrobat.adobe.com/ru/ru/free-trial-download.html

Microsoft Word



Pokud potřebujete rychle zobrazit obsah souboru PDF bez instalace dalšího softwaru, doporučujeme otevřít dokument pomocí aplikace Microsoft Word. Tento program používá většina uživatelů Windows.

Просмотр PDF-файла через Microsoft Word


Jediným negativem je, že před otevřením Word automaticky převede dokument do textové podoby, nikoli otevírání dříve uložených listů. Chyby formátování jsou menší než 1 %, takže budete moci upravovat dokument bez zakoupení Acrobat Pro. Po provedení změn v nastavení aplikace MS Word je třeba soubor znovu uložit jako PDF.

Stáhněte si Microsoft Word z oficiálního webu https://products.office.com/ru-ru/word

Foxit Reader



Foxit Reader je další malý, ale oblíbený program pro práci s dokumenty PDF. Svým rozhraním a sadou funkcí software připomíná Word a Adobe Acrobat.

Открытие PDF-файла через Foxit Reader


V aplikaci můžete zdarma vytvářet záložky, přidávat komentáře autora na stránky, zvýrazňovat text a vytvářet podpisy. Foxit má také možnost ochrany dokumentů, pomocí které si můžete nastavit heslo pro přístup k souboru.

Stáhněte si Foxit Reader z oficiálních stránek https://www.foxitsoftware.com/ru/pdf-reader/

internetové prohlížeče



PDF můžete otevřít pro prohlížení pomocí prohlížečů Google Chrome, Microsoft Edge, Opera, Mozilla Firefox. Postupujte podle pokynů:

  1. Chcete-li zobrazit obsah souboru, klikněte na něj pravým tlačítkem myši a v seznamu akcí klikněte na "Otevřít pomocí".

    Открытие PDF-файла с помощью браузера


  2. Z rozevíracího seznamu vyberte název prohlížeče.

    Выбор браузера для открытия PDF-файла


  3. Dokument se otevře jako nová karta programu. V tomto okně můžete vyhledávat obsah nebo tisknout soubor.

    Открытый PDF-файл в браузере

Podívali jsme se na tři programy pro prohlížení PDF a také jsme řekli, jak to lze provést prostřednictvím internetového prohlížeče, pokud neexistuje žádný software, který toto rozšíření podporuje. Speciální programy jsou samozřejmě mnohem pohodlnější a funkčnější, protože jejich práce je zaměřena na interakci s PDF. Vy jako uživatel si musíte vybrat software, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.
18. července 2018 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    4. prosince 2023 20:53
    program pomohl! Podařilo se mi otevřít soubor! 
  2. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 20:48
    děkujeme za výběr programů pro otevírání souborů pdf 
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 13:51
    Všechny programy tento úkol zvládají výborně.
  4. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 23:34
    Výborný program, moc se mi líbil, doporučuji