FreePrograms.me

Jak nastavit časovač vypnutí počítače v systému Windows 8

Как поставить таймер выключения компьютера Windows 8


Mnoho uživatelů Windows si neuvědomuje, že mají možnost automaticky nastavit čas vypnutí počítače. Časovač lze nastavit pomocí speciálního softwaru nebo pomocí nástrojů samotného systému. Podívejme se na každou z možností.

Jak nastavit časovač ve Windows 8



Tento nástroj umožňuje sledovat časové intervaly práce a vyhnout se plýtvání energií. Nejlepší je použít speciální programy, protože mají schopnost nastavit více nastavení, než vám OS umožňuje nainstalovat.

Metoda 1: Použijte nástroj Airytec Switch Off



Tento program má desítky různých nastavení ke konfiguraci. Pomocí něj můžete nastavit časový interval pro vypnutí, restartování nebo odhlášení z vašeho účtu. Nejdůležitější je, že má ruské rozhraní, což značně zjednodušuje práci. Po aktivaci je utilita minimalizována a nijak se neprojevuje.

Как поставить таймер выключения компьютера Windows 8


Metoda 2: Použijte Wise Auto Shutdown



Výhodou tohoto softwaru je možnost nastavit si na každý den jiný rozvrh aktivit. Má ruskojazyčné rozhraní a podobnou sadu nástrojů jako předchozí aplikace. Pracovní okno je rozděleno do dvou bloků. Požadovaný parametr je určen v levém a jeho nastavení je uvedeno v pravém.



Metoda 3: Použití vestavěných funkcí operačního systému



Pokud nechcete zahlcovat svůj počítač aplikacemi třetích stran, můžete vždy použít nástroje integrované do systému: Příkazový řádek nebo funkci "Běh".
  1. Okno hovoru "Běh" a napište příkaz shutdown-s-t 3600. Nejpohodlnější způsob, jak otevřít požadovanou kartu, je pomocí klávesových zkratek Win + R. 3600 je automaticky nastavený interval vypnutí počítače v sekundách (1 hodina). V případě potřeby lze hodnotu změnit.



  2. Práce s Příkazový řádek se provádí podle podobného principu. Nejprve jej otevřete pomocí vyhledávání nebo nabídky "Пуск". Poté zadejte stejný příkaz, který byl uvažován pro funkci "Běh".


Jak vidíte, vestavěné funkce OS mají výrazně slabší funkčnost ve srovnání se specializovanými programy. Ale standardní nástroje mohou pomoci, když není možné nainstalovat další software.
18. února 2018 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Tulipán
    Tulipán
    4. prosince 2023 10:36
    Super, jinak jsem zvyklý usínat pod kinčikem. Nyní se to samo vypne.
  2. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 14:17
    V nastavení Windows je potřeba nastavit čas, kdy je potřeba vypnout počítač