FreePrograms.me

Jak otevřít mp4

Чем открыть mp4


MP4 je nejběžnější formát video souborů. Tento článek se bude zabývat několika způsoby, jak otevřít takové soubory v počítači.

Proces otevírání



Vzhledem k tomu, že formát MP4 je součástí video souborů, lze jej snadno spustit a přehrát téměř všemi multimediálními přehrávači. Navíc jej bez problémů otevřou diváci a další typy aplikací (výběr bude zahrnovat prohlížeč). Pojďme se blíže podívat na pokyny pro otevření tohoto typu souboru v nejoblíbenějších aplikacích a dokonce zvážit jednu konkrétní možnost.

Media Player Classic



Stojí za to začít popisem kroků k přehrávání souborů MP4 z nejpopulárnějšího multimediálního přehrávače – Media Player Classic.

Chcete-li začít, klikněte na tlačítko "Soubor" a vyberte z rozbalovací nabídky "Rychle otevřít soubor". Můžete použít i kombinaci Ctrl + Q. Pokud potřebujete otevřít soubor normálně, použijte položku nabídky "Otevřít soubor" nebo klíče Ctrl +.

Чем открыть mp4


Zobrazí se okno pro výběr mediálního souboru. V tomto okně vyberte soubor MP4, který chcete otevřít. Po výběru požadovaného souboru klikněte na tlačítko "Otevřeno". MPC poté přehraje video.



KMPlayer



Druhým způsobem se podíváme na to, jak otevřít multimediální soubor pomocí přehrávače KMP, je považován za jeden z nejfunkčnějších.

Nejprve otevřete samotný KMPlayer, poté klikněte na obrázek loga přehrávače nahoře a klikněte na tlačítko "Otevřít soubory". Můžete také použít klávesovou zkratku Ctrl +.



Zobrazí se okno pro výběr mediálního souboru. V tomto okně vyberte soubor MP4, který chcete otevřít. Po výběru požadovaného souboru klikněte na tlačítko "Otevřeno". MPC poté přehraje video.



Přehrávač VLC



Nejprve musíte spustit VLC Player. Otevřete přehrávač. A v horní nabídce musíte vybrat kartu "média", ve kterém pak můžete soubor otevřít kliknutím na stejnojmennou položku. Můžete použít i kombinaci Ctrl +.



Vyskočí okno "Badatel". Postupujte podle cesty, kde se nachází požadovaný soubor. Otevřete jej dvojitým kliknutím.



Lehká slitina



Čtvrtým, neméně funkčním hráčem je Light Alloy. Podívejme se, jak v něm můžete otevřít MP4.

Chcete-li začít, otevřete aplikaci. Nemá záložku "Soubor", takže budete muset jednat jinak. V tomto programu je celé rozhraní soustředěno dole. Klikněte na tlačítko umístěné v levém dolním rohu. Vypadá jako obyčejný trojúhelník s čárou na základně.



Otevře se okno aplikace "Dirigent". Vyhledejte umístění, kde se nachází požadovaný soubor, a potom klepněte "Otevřeno" jejím spuštěním. Přehrávač médií okamžitě začne přehrávat navrhovaný soubor.



GOM Player



Pátou aplikací bude Jom Player na jejím příkladu se podíváme na to, jak otevřít soubor požadovaného formátu.

Nejprve je třeba spustit program a stisknout F2 nebo kliknout na název programu v levé horní části a vybrat požadovanou položku nabídky.



Okamžitě se zobrazí typické dialogové okno "Badatel". Dále stačí otevřít adresář s umístěním požadovaného mediálního souboru. Dále jednoduše vyberte a otevřete soubor jako obvykle.



A nyní se soubor již začíná přehrávat.

jetAudio



jetAudio - tento program byl původně koncipován s cílem přehrávat hudbu a další audio, ale jeho funkcionalita zahrnuje i prohlížení formátů video souborů, takže se v něm velmi snadno a bez problémů otevře i video.

Tato aplikace musí být spuštěna. Klikněte na tlačítko "Zobrazit Media Center", toto tlačítko je úplně první v kaskádě 4. Toto tlačítko zapíná režim přehrávače médií v Jet.



Dále musíte kliknout pravým tlačítkem myši na prázdné místo na pravé straně rozhraní aplikace. Pak si vyberte "Přidat soubory" a vyberte totéž v podnabídce.



Poté musíte otevřít adresář s umístěním požadovaného mediálního souboru. Vyberte video a klikněte "Otevřeno". Můžete vybrat více videí. Chcete-li to provést, použijte stisknutou klávesu Ctrl a kliknutím myši vyberte požadované soubory.



Vybraný soubor by se měl objevit v seznamu stop v aplikaci. Chcete-li začít hrát, musíte na něj dvakrát kliknout pomocí LMB.



Opera Browser



Nyní je metoda docela zvláštní. Souvisí to s tím, že moderní prohlížeče jsou schopny přehrávat video soubory umístěné přímo v počítači uživatele. Příkladem jednoho z nich může být Opera.



Nejprve otevřete samotný prohlížeč. Je však třeba počítat s tím, že Opera je ochuzena o adekvátní grafické rozhraní, které by mohlo pomoci s přehráváním souborů požadovaného formátu, takže se budete muset omezit na klávesové zkratky. Použijte univerzální kombinaci Ctrl +. Otevře se známé dialogové okno. Musíte vybrat umístění, kde se nachází požadovaný soubor. Klepněte na tlačítko "Otevřeno", čímž se spustí přehrávání.



Pokud v tuto chvíli neexistuje žádný plnohodnotný přehrávač médií nebo si jej jednoduše nepřejete spustit, abyste se seznámili se souborem, můžete použít řešení založené na prohlížeči, ale existuje jedno upozornění - kvalita zobrazeného video bude nižší, než kdybyste ho otevřeli v přehrávači médií.

Program XnView



Třetím typem programu v kolekci, který umí přehrávat mediální soubory MP4, jsou prohlížeče souborů. Například zástupcem tohoto druhu programu je XnView, který byl původně určen pro prohlížení obrázků, ale ne videa, protože při přehrávání videa mohou nastat problémy.

První věc, kterou musíte udělat, je spustit program. Dále klikněte na tlačítko "Soubor"výběrem položky z rozbalovací nabídky "Otevřeno". Nebo použijte standardní klávesovou zkratku Ctrl +.



Otevře se klasické okno pro výběr adresáře souborů, kde musíte vybrat složku a poté samotný soubor, který je potřeba přehrát. Klikněte na soubor a poté na "Otevřeno"nebo poklepáním spusťte. To je vše, váš soubor běží a lze jej zobrazit.



Stejně jako u prohlížečů je i u diváků jedna důležitá nuance. Prohlížeče i prohlížeče nejsou schopny přehrávat soubory MP4 v dobré kvalitě a nemůžeme očekávat žádná pohodlnější ovládací rozhraní. Proto diváci prohrávají o plnohodnotné hráče.

Univerzální prohlížeč



Druhý prohlížeč je schopen zaznamenávat a zobrazovat tyto video soubory. Vyznačuje se však svou všestranností, nezaměřuje se konkrétně na jeden typ mediálního souboru – reprodukuje vše. Aplikace se nazývá Universal Viewer.

Otevřete Universal Viewer. Klikněte na známé tlačítko "Soubor"a tam najdete požadovanou položku s názvem "Otevřeno".



A znovu se otevře okno výběru oblíbených médií všech, kde musíte vybrat umístění požadovaného souboru mp4 a poté jej vybrat. Stiskněte tlačítko "Otevřeno".



Spuštění a zobrazení souboru bylo zahájeno. Stejně jako ostatní prohlížeče není funkčnost tohoto programu ohledně těchto souborů zdaleka skvělá, ale pro běžné prohlížení je více než dostačující.

Windows Media Player



Samotný systém Windows předpokládá přítomnost multimediálního přehrávače, který dokonale zobrazuje a přehrává soubory požadovaného formátu. Přehrávač se jmenuje jednoduše Media Player. Chcete-li jej používat, nemusíte používat žádné další programy.

Nejprve spusťte program.



Zde, stejně jako prohlížeč Opera, existuje řada nuancí, které jsou spojeny s otevřením souboru. Media Player nemá žádné explicitní rozhraní pro spouštění souborů. Kvůli tomu budete muset přetáhnout video do programu sami. A je to snadné.

Otevřete „Explorer“, najděte svůj soubor a podržte levé tlačítko myši a přetáhněte video soubor do oblasti programu, která se bude nazývat „Přesunout prvky sem...“.



Tímto způsobem aktivujete přehrávání videa přímo ve vestavěném shellu operačního systému.

Obecně bylo vyvinuto mnoho přehrávačových aplikací, které otevírají tento populární formát. S naprostou přesností bude řečeno, že každý moderní hráč umí hrát mp4. Nepochybně mají rozdíly například ve funkcích, designu a dalších funkcích, ale celkové rozdíly jsou nepostřehnutelné - dělají totéž. Jak již bylo zjištěno, Windows již také mají své vlastní standardní řešení pro otevírání souborů tohoto typu. Ukazuje se, že stahování programů třetích stran obecně není nutné.
Navíc k tak nenáročnému formátu nejsou potřeba ani plnohodnotní hráči; Zde na pomoc přicházejí prohlížeče a různé prohlížeče, a i když mají nějaká omezení, taková alternativa stále existuje. Ale přesto doporučujeme uchýlit se k těmto možnostem pro počáteční studium souboru, a ne do hloubky. To znamená, že nedoporučujeme sledovat filmy v prohlížeči.
16. ledna 2018 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 11:21
    Díky za užitečný článek, mnoha lidem se bude hodit.
  2. ahhlov
    ahhlov
    6. prosince 2023 15:18
    mnoho různých programů! vše funguje skvěle! všechno sedí! Děkuju! 
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 15:18
    Video otevírám přes vestavěnou aplikaci v samotném windows
  4. Stasone
    Stasone
    6. prosince 2023 23:03
    Článek podrobně popisuje, jak a jak otevřít soubor mp4