FreePrograms.me

Jak převést MP3 na M4R

Как конвертировать MP3 в M4R


Produkty Apple (zejména iPhony) často používají M4R jako hlavní formát pro vyzvánění, zatímco běžné MP3 je také podporováno, ale nemusí fungovat správně. Díky tomu se mezi uživateli produktů Apple stal populární směr převodu MP3 na M4R.

Konverzní metody



Můžete převést z MP3 в M4R dva hlavní způsoby:
  • Používání online služeb;

  • Pomocí specializovaných počítačových programů.


Metoda 1: Online-audio-konvertor



Jedná se o online převodník zvukových souborů, který vám umožňuje převést je na jakékoli populární rozšíření, včetně M4R. Stránka je celá v ruštině a její služby jsou bezplatné, i když existují určitá omezení. Uživatelé, kteří používají AdBlock, by jej měli deaktivovat, aby se předešlo možnému narušení webu.

Pokyny krok za krokem pro převod pomocí této metody jsou následující:
  1. Nejprve musíte na stránku nahrát soubor MP3, který chcete zpracovat do M4R. K tomu použijte velké modré tlačítko "Otevřít soubory". V tomto případě se otevře "Dirigent", kde budete muset vybrat soubor v počítači. Požadovaný soubor si také můžete stáhnout z virtuálního disku (Google Drive, Dropbox) nebo přes přímý odkaz.

    Как конвертировать MP3 в M4R


  2. Nyní vyberte typ, na který bude váš stažený soubor převeden. V tomto případě si musíte vybrat "Vyzváněcí tón pro iPhone". Lišta pro výběr typu souboru pro konverzi se nachází pod položkou „2“.



  3. Vyberte kvalitu výstupního souboru. Chcete-li to provést, jednoduše posuňte posuvník. Čím vyšší kvalita, tím déle bude trvat převod a stažení souboru.



  4. Esli najat na knopku "Dodatečně", získáte přístup k pokročilým nastavením. V těchto nastaveních byste měli cokoliv měnit, pouze pokud víte, co děláte.

  5. Pokud použijete odpovídající tlačítko, můžete také zjistit další informace o trati.



  6. Až budete připraveni, klikněte na "Konvertovat".



  7. Počkejte na dokončení převodu a klikněte na odkaz "Stažení", pokud chcete soubor uložit do počítače nebo vybrat odkaz z jednoho z dostupných virtuálních úložišť.




Metoda 2: Format Factory



Format Factory je multifunkční program pro převod souborů různých formátů. S ním můžete snadno převést MP3 na M4R pomocí následujících pokynů:
  1. Otevřete program a klikněte na položku "Zvuk" v hlavním okně programu (umístěném v levé dolní části). Zde můžete vidět všechny dostupné audio formáty pro konverzi.



  2. Zde musíte najít a vybrat M4R.



  3. V okně nastavení, které se otevře, klikněte na tlačítko "Přidat soubor", který se nachází v pravém horním rohu.



  4. Zapne se "Dirigent", kde musíte najít a vybrat soubory s příponou MP3, které chcete převést. Chcete-li vybrat více souborů, podržte klávesu směna nebo Ctrl. Jakmile je označíte, použijte tlačítko "Otevřeno".



  5. Vybrané soubory se zobrazí v hlavním okně programu. Zde můžete změnit složku, kam se uloží již převedený soubor. K tomu použijte tlačítko "Změna", který je ve spodní části okna. Můžete si také vybrat libovolnou cestu pro uložení, která je standardně zapsána do programu. Chcete-li to provést, klikněte na rozevírací nabídku naproti nápisu "Cílová složka".



  6. Otevře se okno prohlížeče složek, kde je potřeba nastavit cestu pro ukládání.

  7. Chcete-li provést podrobnější nastavení, použijte tlačítko "Naladit", který se nachází úplně nahoře. Pokud nepotřebujete provádět další nastavení, jednoduše přeskočte tento a několik následujících kroků.



  8. Otevře se okno nastavení, kde můžete zadat požadovanou kvalitu. Kvalita je uvedena v bloku "Profil". Výchozí hodnota je vždy "Top kvalita". Můžete jej snížit, čímž zvýšíte rychlost převodu a zmenšíte velikost konečného souboru. To však může výrazně ovlivnit kvalitu.



  9. Po zadání parametrů se vraťte do okna převodu a klikněte na tlačítko "OK".

  10. Budete znovu přesměrováni do úvodního okna. Nová úloha převodu, kterou jste právě vytvořili, se objeví na pravé straně obrazovky. Vyberte jej kliknutím levým tlačítkem myši a kliknutím na zahajte převod "Start" v horní části okna.



  11. Počkejte na dokončení převodu. Po dokončení budete moci najít převedený soubor ve složce, kterou jste zadali dříve v nastavení. Chcete-li rychle přejít do této složky, klikněte na ikonu zelené šipky naproti názvu souboru.




Metoda 3: iTunes



iTunes je standardní program od společnosti Apple, pomocí kterého můžete ovládat svá zařízení Apple, předplatné atd. Ale kromě této funkce můžete také převést běžné MP3 na M4R. iTunes lze stáhnout z oficiálních stránek společnosti. Existují i ​​verze pro Windows.

Pokyny pro použití iTunes v tomto případě vypadají takto:
  1. Po spuštění iTunes budete muset přidat požadovaný zvukový soubor "Knihovna médií", pokud tam nebyl dříve přidán. Chcete-li to provést, použijte klávesovou zkratku Ctrl +. Místo klávesové zkratky můžete použít rozbalovací nabídku, která se zobrazí po kliknutí na "Soubor" v horní části okna.



  2. Otevře "Dirigent"kde budete muset vybrat soubor, který chcete převést.



  3. Po výběru a otevření se soubor znovu otevře "Медиатека". V poli pro výběr obsahu v pravém horním rohu vyberte "Hudba", pokud není ve výchozím nastavení vybráno.

  4. Poté v levém menu přejděte do sekce "Песни".



  5. Budete mít přístup ke všem skladbám, které byly přidány "Knihovna médií". Najděte mezi nimi skladbu, kterou chcete převést. Pokud jej potřebujete převést konkrétně na vyzváněcí tón, budete muset provést další nastavení, o kterých bude řeč níže.

  6. Klikněte pravým tlačítkem na kompozici, kterou chcete převést. Z rozbalovací nabídky vyberte "Informace".



  7. Zde budete muset změnit dobu přehrávání souboru tak, aby celková délka nebyla 39 sekund. Přejděte na kartu "Параметры", a tam najít položky, jako je "Start" и Konets. "Start" můžete se zeptat na cokoliv. Od zadaného bodu se začne přehrávat skladba vyzváněcího tónu. Ale Konets by měl být rozdíl s "Začátek" ne více než 39 sekund. Po dokončení nastavení času klikněte na "OK".



  8. Opět budete přesměrováni na seznam tratí, kam je potřeba kliknout "Soubor" v horní části okna a poté v rozevírací nabídce přejděte na "Konvertovat". Otevře se malá podnabídka, kde je třeba vybrat "Vytvořit verzi AAC".



  9. Počkejte na dokončení procesu převodu. Poté klikněte pravým tlačítkem na převedenou stopu a vyberte položku v kontextové nabídce "Zobrazit v Průzkumníkovi Windows".



  10. Stojí za to zvážit jednu z funkcí této metody, protože konverze probíhá ve formátu M4A. Tato rozšíření jsou si navzájem velmi podobná, ale pokud potřebujete formát souboru speciálně pro vyzvánění, je lepší jej převést na M4R. To lze provést jednoduše přejmenováním souboru. Chcete-li však změnit příponu souboru pomocí přejmenování, musíte aktivovat zobrazování přípon v názvech souborů.

  11. Najděte převedený soubor a změňte jeho název. To lze provést dvojitým kliknutím levého tlačítka myši na název. Pokud se vám to nepodařilo, jednoduše klikněte pravým tlačítkem myši na název souboru a vyberte z kontextové nabídky "Přejmenovat". Za tečkou v názvu musí následovat aktuální přípona souboru (M4A). Zde je potřeba jej vyměnit za M4R. Příklad můžete vidět na snímku obrazovky.



  12. Klepněte na tlačítko vstoupit. Poté se zobrazí upozornění, že při použití nového názvu se přípona souboru může změnit. Klikněte na "Ano". Převod byl úspěšně dokončen.


Část 4: Jakýkoli Video Converter



Dalším konvertorem s funkčností téměř podobnou iTunes je Any Video Converter. S ním můžete také převádět z MP3 na M4A a poté přejmenovat soubor na příponu M4R, pokud jej používáte jako vyzváněcí tón.

Pokyny pro tento program jsou následující:
  1. Po otevření programu v horní části okna najděte položku "Přidat video" a klikněte na něj. Navzdory svému názvu můžete pomocí tohoto tlačítka přidávat také zvukové soubory s libovolnými běžnými příponami.



  2. Otevře "Dirigent", kde musíte vybrat zvukový soubor, který chcete převést. Můžete vybrat více souborů tak, že je vyberete pomocí myši nebo podržením kláves Ctrl/Shift... Klikněte na "Otevřeno" pro přidání zvuku do programu.



  3. V hlavním okně programu musíte také vybrat soubor, který chcete převést. Poté klikněte na ikonu ve tvaru filmu v pravé horní části obrazovky. S jeho pomocí můžete jít do "Profil".



  4. Po kliknutí na tuto ikonu se zobrazí nabídka profilu. Na levé straně této nabídky najděte ikonu ve formě poznámky a klikněte na ni. To vám umožní přístup k audio formátům pro konverzi.

  5. V centrální části rozbalovací nabídky musíte vybrat "MPEG-4 Audio (*.m4a)".



  6. Nyní můžete nakonfigurovat výstupní složku pro převedený soubor v počítači. Na pravé straně okna najděte položku s názvem "Výstupní adresář". Chcete-li jej změnit, klikněte na ikonu otevřené složky. Pokud jste s výchozím nastavením spokojeni, přeskočte tento a další krok.



  7. V shellu, který se otevře, vyberte složku, kde chcete vidět konečný výsledek převodu. Klikněte "OK".



  8. Po výběru adresáře můžete také upravit kvalitu výsledného souboru pomocí volby "Kvalitní". Čím vyšší kvalita, tím déle se soubor zpracovává a tím těžší je výstup, ale zvuk bude lepší.



  9. Chcete-li nastavit pokročilejší nastavení kvality, klikněte na tlačítko "Možnosti zvuku". Zde můžete nastavit audio kodek, nastavit bitrate, počet audio kanálů a vzorkovací frekvenci. Nedoporučuje se dotýkat se těchto nastavení, pokud nerozumíte tomu, co je co.



  10. Nyní můžete zahájit proces převodu. Použijte stejnojmenné modré tlačítko v pravé horní části obrazovky.



  11. Počkejte, až se proces dokončí.

  12. Jakmile je převod dokončen, automaticky se otevře "Dirigent" ve složce, kterou jste zadali v kroku 6. Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor získaný během převodu. Z rozbalovací nabídky vyberte "Přejmenovat".

  13. Místo toho "m4a"napište, co je na konci názvu souboru "m4r"... Klikněte na vstoupit.



  14. V okně s upozorněním klikněte na "Ano". Tím je konverze dokončena.

Jak vidíte, převod z MP3 na M4R má svá drobná úskalí, ale naštěstí s tímto návodem převod zvládnete bez problémů.
01. ledna 2018 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    6. prosince 2023 15:21
    převod MP3 na M4R je velmi pohodlný! funguje dobře! Děkuji za tak skvělý program a článek! 
  2. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 16:19
    Jen jsem měl problémy s vyzváněním, pomohl mi tento článek děkuji