FreePrograms.me

Ardunio IDE: instalace a nastavení vývojového prostředí

Ardunio IDE: установка и настройка среды разработки
Ardunio IDE je hardwarová výpočetní platforma, která se skládá z klienta a speciální desky. Používá se pro práci s automatickými zařízeními a v robotice. Pokud se stanete vlastníkem takové desky, ale nevíte, jak nainstalovat Ardunio IDE, pak zde podrobně popíšeme všechny kroky, které potřebujete k dosažení tohoto cíle. Instalace
Ardunio IDE si můžete stáhnout z oficiálních stránek Ardunio tento odkaz. Oficiální verze programu je distribuována za peníze. Můžete zkusit vyhledat bezplatnou verzi na internetu, ale nezaručujeme její funkčnost ani přítomnost virů.

Po stažení prostředí Ardunio spusťte instalační program a postupujte podle jeho pokynů.

Připojení desky Ardunio UNO k PC
Vývojové prostředí Ardunio IDE bylo tedy úspěšně nainstalováno, ale abychom s ním mohli pracovat, musíme k počítači připojit desku Ardunio UNO.
Deska Ardunio je připojena k počítači přes USB, poté by se měly rozsvítit dvě LED:
  • light-emitting diode ON, což znamená, že deska je v aktivním stavu;
  • light-emitting diode L, který hlásí, že deska je napájena, a samotný mikrokontrolér Ardunio začal provádět výchozí program blikání LED.

Ardunio IDE: установка и настройка среды разработки


Dále budete muset zjistit, který COM port byl přiřazen Ardunio UNO. Chcete-li to provést, otevřete Správce zařízení a otevřete kartu Porty (COM a LPT). Pokud vidíte, že karta bude mít položku Ardunio ONE, kde je v ramenech zobrazeno číslo portu, to znamená, že vše proběhlo úspěšně.



Toto číslo portu si zapamatujte, protože ho budete později opravdu potřebovat.

Známé problémy
  • Pokud po připojení desky v tab Porty (COM a LPT) Pokud se nezobrazí žádná zařízení, může to znamenat vadný kabel USB. Zkuste vyměnit kabel USB. Pokud USB kabel a konektor fungují, může to znamenat pouze poruchu samotné desky Ardunio.
  • Pokud je v tab Porty (COM a LPT) místo požadovaného jména se zobrazí nápis Neznámé zařízení, pak byste si měli stáhnout ovladače pro desku. To lze provést následovně:

    1. Odpojte desku od PC.
    2. Klikněte na Neznámé zařízení klikněte pravým tlačítkem kam skrz Vlastnosti vybrat Řidič - aktualizovat - Vyhledejte ovladače v tomto počítači.
    3. Zaškrtněte vedle Včetně podsložek a vyhledejte ovladače podle bitové úrovně vašeho operačního systému:
      • pro Windows 32-bit: C:\Program Files\Arduino\drivers;
      • pro Windows 64-bit: C:\Program Files (x86)\Arduino\drivers.



Nastavení Ardunio IDE pro práci s deskou Ardunio UNO

Po připojení a nastavení Ardunio UNO byste měli přistoupit k nastavení samotného vývojového prostředí pro práci s touto deskou.

Chcete-li to provést, otevřete Ardunio IDE a postupujte podle cesty: Služba - Sériový portkde vyberte port, který byl přiřazen vaší desce (viz výše).



Jakmile je port vybrán, Ardunio IDE pochopí, že je k tomuto portu něco připojeno a že s „něčím“ bude třeba pracovat.

Zásadním krokem v nastavení Ardunio IDE a Ardunio UNO je nastavení pokynů, které vám řeknou, se kterou deskou potřebujete pracovat. Chcete-li to provést, přejděte na kartu Servis - Platit a vyberte Ardunio ONE. Celkový
Instalace a konfigurace vývojového prostředí Ardunio je pečlivý úkol, který vyžaduje velkou péči. Pokud během procesu narazíte na chyby, pak jste udělali něco špatně a celý proces nastavení Ardunio IDE je třeba znovu zkontrolovat. V tomto článku jsme se pokusili co nejjasněji popsat proces instalace tohoto prostředí v co nejpřístupnějším jazyce, ale pokud se opravdu rozhodnete pracovat v této oblasti, budete si muset přečíst poměrně hodně technické literatury, abyste vaše práce s Ardunio IDE bude vysoce kvalitní a produktivní. Stáhnout z odkazu https://www.arduino.cc/en/Main/Donate
04. března 2017 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    4. prosince 2023 21:27
    vše je velmi jednoduché a snadné! Děkuju! 
  2. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 20:47
    Aby tato aplikace fungovala, musíte k počítači připojit přídavnou desku, kterou nemá každý.