FreePrograms.me

Vytvoření zaváděcího USB flash disku z Linux ISO pomocí UNetBootin

Создание загрузочной флешки из ISO-образа Linux с помощью UNetBootin

Moderní uživatelé osobních počítačů a notebooků stále častěji používají externí paměťová zařízení, jako jsou CD a DVD. Pravděpodobně nemá cenu mluvit o jejich irelevantnosti, protože jsou již dlouho nahrazeny flash disky, které i přes svou malou velikost mohou uložit několik desítek gigabajtů informací.

Takže, abyste mohli nahrát jakýkoli operační systém na vašem PC, stačí mít na něm malý flash disk s virtuálním obrazem právě tohoto OS. K záznamu těchto obrázků se používají speciální nástroje, z nichž jedním je program UNetBootin.

Něco málo o UNetBootin
UNetBootin je multiplatformní program, který běží na systémech Windows, Linux a Mac OS X Pomocí této aplikace může uživatel nahrát virtuální obraz operačního systému Linux na libovolný externí disk, aby jej mohl později použít pro instalaci a další použití. tento OS.

Hlavním požadavkem pro správný záznam obrazu ISO pomocí tohoto nástroje je, že volné místo na disku musí přesáhnout velikost přenášeného obrazu.

Vytváření obrázků
Chcete-li začít, budete potřebovat externí disk, stažený Program UNetBootin https://unetbootin.github.io/ a distribuci operačního systému staženou z oficiálních stránek vývojářů nebo z nějaké jiné stránky, kterou jste ověřili, chcete-li speciální sestavení.

Chcete-li vytvořit virtuální obraz operačního systému Linux, musíte provést následující:

  1. Otevřete program UNetBootin.
  2. Umístěte značku zaškrtnutí vedle položky Obrázek.
  3. Klikněte na "...” vedle řádku vedle a vyberte staženou distribuci Linuxu.
  4. Úplně dole v okně program v položce Typ zadejte hodnotu USB diska v bodě Drive – cesta k flash disku, na který bude obrázek zapsán.
  5. Klepněte na tlačítko Ca.

Создание загрузочной флешки из ISO-образа Linux с помощью UNetBootin



Po těchto krocích nástroj UNetBootin automaticky zahájí nahrávání obrazu. Celý proces můžete sledovat prostřednictvím okna programu.

 
 

Po dokončení instalace bitové kopie klikněte na tlačítko Reboot now a obdržíte flash disk se zaznamenaným obrazem ISO systému Linux.

23. února 2017 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    4. prosince 2023 21:29
    Vytvořil jsem bootovací USB flash disk! vše funguje skvěle! Děkuju
  2. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 20:48
    Dobrý článek říká, jak správně vytvořit bootovací USB flash disk pro Linux