FreePrograms.me

Je Wuauclt.exe užitečný soubor nebo virový program?

Wuauclt.exe - полезный файл или вирусная программа?

V operačním systému Windows existuje mnoho podobných souborů. Nejčastěji má každý takový proces specifický účel a je zcela bezpečný. Proč ale na internetu najdete tolik otázek souvisejících s takovými procesy? Faktem je, že mnoho virových programů se může maskovat jako soubory s příponou exe. Proces wuauclt.exe není výjimkou. Nejprve si promluvme o samotném procesu wuauclt.exe. Tento proces je ve Windows systémový a má specifický účel. Automatická aktualizace operačního systému je hlavním úkolem daného procesu.

Pokud otevřete správce úloh, uvidíte, že proces wuauclt.exe je aktivní. Není těžké uhodnout, že mnoho virů se maskuje jako neustále běžící systémové procesy. Pokud máte pochybnosti o pravosti tohoto procesu, postupujte podle několika jednoduchých kroků.

Nejprve prohledejte počítač antivirovým programem popř léčebný nástroj Dr.Web CureIt. Škodlivé programy vydávající se za spustitelné procesy jsou velmi snadno detekovány a eliminovány antivirovým softwarem. A stojí za to pamatovat, že skutečný soubor wuauclt.exe bude umístěn pouze v systémové složce vašeho počítače. Pokud máte soubor se stejným názvem, ale nachází se na jiném místě, pak jej bez váhání smažte, poté znovu prohledejte počítač a restartujte systém. Velmi často se viry maskují jako spustitelné soubory a procesy a proces wuauclt.exe je toho důkazem. Ověřit pravost tohoto procesu je ale velmi snadné.
02. února 2016 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný