FreePrograms.me

Jak rozebrat notebook HP Pavilion Dv6?

Как разобрать ноутбук HP Pavilion Dv6?

Notebook je přenosný počítač, který má vynikající schopnosti. Hlavní výhodou notebooků je jejich přenosnost a mobilita. Svůj notebook si můžete vzít kamkoli s sebou. Dobrý notebook může fungovat dlouhou dobu bez napájení ze sítě. Ve výčtu všech předností a kvalit notebooků můžeme pokračovat, ale budeme hovořit o jiném procesu, který s nimi souvisí. Je to o pravici rozebrání konkrétního modelu notebooku. Proč vůbec notebook rozebírat? To je samozřejmě nutné, aby bylo možné jej očistit od prachu a také vyměnit teplovodivou pastu. Ale hned je třeba poznamenat, že takové věci vyžadují zkušenosti a praxi. Protože i když budete postupovat podle jasných a srozumitelných pokynů, můžete poškodit tu či onu část notebooku.

Dnes si povíme, jak správně rozebrat notebook HP Pavilion dv6. První věc, kterou budete muset udělat, je vyjmout baterii z notebooku. Tím ji zbavíte energie. Poté odšroubujte všechny šrouby na zadní straně notebooku, to znamená na stejném místě, kde byla umístěna baterie.
Как разобрать ноутбук HP Pavilion Dv6?


Poté můžete snadno vyjmout zásuvku ze zadní části notebooku. Nyní musíte odšroubovat všechny zbývající šrouby na této straně notebooku. Nezapomeňte na jeden důležitý bod: během celé demontáže notebooku budete mít hromadu různých šroubků. Navíc budou všechny různě dlouhé. Sestavte je samostatně a nejlépe označte každou skupinu šroubů k jedné nebo druhé části notebooku. Ve stejné fázi připojíme jednotku DVD.

Nyní přejdeme k RAM. Vyjmeme kontakt, který se nachází vedle něj. Chcete-li to provést, vytáhněte jej nahoru. V této fázi můžete také odpojit dráty Wi-Fi. Přibližně, jak by to mělo být provedeno, je znázorněno na obrázcích níže.


Dále odpojte kontakt pevného disku. Poté klávesnici otočte. Pod klávesnicí je další kabel, který je potřeba odpojit.

Nyní stačí odpojit pouzdro notebooku. Nejlepší je to udělat s nějakým druhem plastového předmětu. Něco jako plastová karta bude stačit.

Postupujte podle kroků na obrázku výše. Po několika sekundách můžete kryt snadno sejmout. Poté uvidíte další 4 nepřipojené kontakty. Všechny je oddělíte. To se provádí zcela jednoduše.

V zásadě to nejtěžší už máme za sebou. Již v této fázi můžete začít k čištění notebooku. Ale stále je lepší odpojit všechny ostatní komponenty, konkrétně chladič, základní desku, desku s držákem USB. K tomu všemu musíte utáhnout ještě pár šroubů a odpojit potřebné kabely. Po těchto krocích můžete svůj notebook HP Pavilion dv6 kompletně vyčistit. Proces rozebrání jakéhokoli notebooku je docela namáhavá práce. Tomu všemu je potřeba věnovat dostatek času a patřičnou pozornost. Je také vhodné mít zkušenosti s demontáží takového zařízení.
15. října 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 19:11
    Píšeš o tom tak sebevědomě a jednoduše), ale nemůžu si pomoct a notebook rozeberu)