FreePrograms.me

Testování RAM pomocí programu MemTest

Тестируем ОЗУ с программой MemTest

RAM označuje nestálou část systémové paměti počítače. Tato paměť ukládá strojový kód za chodu počítače a také všechna data zpracovávaná procesorem. Zjednodušeně řečeno, RAM je dočasná paměť počítače, která funguje při zapnutí počítače a je nezbytná pro správný chod programů a procesů. Není těžké uhodnout, že RAM je jednou z nejdůležitějších součástí každého počítače. Asi nejdůležitějším parametrem paměti RAM je její objem. Počet současně spuštěných programů na libovolném počítači závisí na tom, a podle toho jeho výkon. Není to jediný ukazatel RAM, ale dnes si povíme něco jiného. Podíváme se na program, který kontroluje spolehlivost paměti RAM počítače. Program se jmenuje MemTest.

Stručně řečeno, utilita MemTest vyhodnocuje schopnost paměti zapisovat a číst. V případě potřeby může uživatel před testováním paměti RAM nastavit určitý počet megabajtů. Mnoho uživatelů doporučuje používat tento program při nákupu nového počítače nebo nové paměti RAM.

Pojďme se v rychlosti podívat na technickou stránku programu. Funguje na počítačích s nainstalovaným OS Windows. Rozhraní programu je přehledné a je celé v angličtině. Můžete také poznamenat, že program MemTest má svůj vlastní bootloader. To znamená, že pro fungování tohoto nástroje nepotřebujete operační systém. Pokud potřebujete otestovat operační paměť vašeho počítače, program MemTest je pro tento účel jako stvořený. Je však třeba si uvědomit, že tento nástroj je schopen pouze testovat, a nikoli opravovat chyby v paměti RAM počítače.

Stáhněte si MemTest zdarma


Stáhněte si program z oficiálních stránek http://www.softportal.com/getsoft-4914-memtest-2.html
02. května 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    5. prosince 2023 16:58
    Navrhli jste mi dobrý tester, určitě si ho stáhnu pro sebe!